Velem miért nem ilyenek voltak?
Tagja vagyok egy örökbefogadós csoportnak Facebookon. Igazából azt hittem először, hogy orokbefogadottaknak szól a csoport, de nagyon félreértelmeztem, de legalább szép történeteket olvasok.
Csodálatos olvasni, ahogy a befogadó szülők türelmesek, megértőek, odaadók a gyerekekkel. Tudjak, hogy mekkora változások voltak/vannak a gyermek életében.
Én 2 éves koromban kerültem el otthonról, tesvereimtol távol. Engem az anyai nagyszuleim fogadtak magukhoz 3 éves korom körül. Tehát itt egesz más a sztori, engem nem vártak, hanem majdhogynem a nyakukra szakadtam.
Talán ez a válasz a kérdésemre.
Visszagondolva a viselkedesemre, egy szülő látva ezt ,szakemberhez vinné a gyerekét. Kapaloztam, visitottam, ha hozzám értek. Éktelen hisztit rendeztem, ha anyukámat vártam (nagyon vártam minden alkalommal), és nem jött. Sírtam a testvéreim után rengeteget. A nagyszuleimet lökdöstem, később tiszteletlenul beszéltem velük,orditoztam. Eleve otthon sem foglalkoztak velünk, apám alkoholista volt, apolatlanok voltunk, szamlak nem voltak fizetvey anyu egy beteg oregemberre hagyott minket, ha elvolt valahol. A védőnő kihívta a rendőrséget, úgy kerultunk el.
Nem kaptam igazi szeretet, törődést, és annyi mindent vissza tudok ide vezetni, hogy miért vagyok olyan, amilyen.
Végtelenül hálás vagyok a nagyszuleimnek és egy percig sem őket okolom. Majdnem 70 évesen vettek magukhoz. Régi modiak voltak, de a maguk módján próbáltak szeretni. De először 6 évesen a papat, majd 12 évesen a mamát is elveszítettem.
Mindenkinek megalapozza valamilyen szinten a gyerekkora az életét, személyiségét, épp ezért nem értem, hogy miért nem foglalkoznak többet az ilyen problémás gyerekekkel?
Ha a szülő nem is, valaki a környezetből csak látja mi történik.
A mai napig magamat okolom amiatt, ahogy viselkedtem, de mikor próbálom külső szemmel nezni az egészet, rajovok, hogy a kislány , aki voltam nem tehet semmiről. De aztán mégis győz az önvád és az a baj, hogy szerintem ez mar így is marad.
"Mindenkinek megalapozza valamilyen szinten a gyerekkora az életét, személyiségét, épp ezért nem értem, hogy miért nem foglalkoznak többet az ilyen problémás gyerekekkel?"
Nem csak a problémás gyerekekkel nem foglalkoznak, hanem a családon belüli erőszak is magasról le van... Pedig igen, engem apám nyomorított meg annyira lelkileg, hogy nem hogy gyerekem nem lesz soha, de párkapcsolatban sem tudok megmaradni. Hiába próbáltam már gyerekként segítséget kérni felnőttektől, rendőrségtől, senki nem avatkozott be... Hát ez van. Megy a szülesztő propaganda, de le van sz.rva, hogy milyen minőségű életük van a gyerekeknek. Csak a mennyiség számít.
Kérdező, őszintén, te tudnál szeretni egy gyereket akit nem akartál, a nyakadba varrtak de a viselkedésével megkeserítette, tönkretette az életed utolsó szakaszát?
Attól hogy anyád lelépett még nem kellett volna pszihopataként bántanod azokat az embereket akik miatt nem kerültél zaciba.
#7 Hát szerintem meg nem. 6 évesen még semmit nem tudsz a világról, az emberekről. Kisgyerekként kiszakították a családjából, a megszokottból, a biztonságból, teljesen érthető, hogy szenved, üvölt és vissza akar menni.
Ne várd már el egy 6 évestől, hogy racionálisan végiggondolja és megértse, hogy ő nem kellett az anyjának, de a nagyszülei magukhoz vették, ezért nem kell egy állami gyerekotthonban sínylődnie, ahonnan nagy valószínűséggel prostiként, drogosként, csövesként fog kikerülni. Mit tud egy 6 éves ezekről? Mit ért ebből? Semmit. Eleve azt sem érti, hogy a családjából miért lett kiszakítva, akkor hogyan érthetné, hogy ő azzal járt jól, hogy a nagyszüleihez került?
Bocs, én sem tudnék szeretni egy olyan gyereket, akit családtagként magamhoz veszek, hogy ne nevelőotthonban vagy ki tudja, hol végezze, ő meg üvöltözik, rugdos, stb.
6-8 évesen nem annyira gyerek már, hogy ezt a viselkedést hozza, bármilyen szar családból emeltem ki.
Megj: Érdekes, a legtöbb örökbefogadott gyerek nem viselkedik állatként, hanem örül, hogy nem a nev.otthonban kell rhadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!