Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Velem miért nem ilyenek voltak?

Velem miért nem ilyenek voltak?

Figyelt kérdés

Tagja vagyok egy örökbefogadós csoportnak Facebookon. Igazából azt hittem először, hogy orokbefogadottaknak szól a csoport, de nagyon félreértelmeztem, de legalább szép történeteket olvasok.

Csodálatos olvasni, ahogy a befogadó szülők türelmesek, megértőek, odaadók a gyerekekkel. Tudjak, hogy mekkora változások voltak/vannak a gyermek életében.

Én 2 éves koromban kerültem el otthonról, tesvereimtol távol. Engem az anyai nagyszuleim fogadtak magukhoz 3 éves korom körül. Tehát itt egesz más a sztori, engem nem vártak, hanem majdhogynem a nyakukra szakadtam.

Talán ez a válasz a kérdésemre.

Visszagondolva a viselkedesemre, egy szülő látva ezt ,szakemberhez vinné a gyerekét. Kapaloztam, visitottam, ha hozzám értek. Éktelen hisztit rendeztem, ha anyukámat vártam (nagyon vártam minden alkalommal), és nem jött. Sírtam a testvéreim után rengeteget. A nagyszuleimet lökdöstem, később tiszteletlenul beszéltem velük,orditoztam. Eleve otthon sem foglalkoztak velünk, apám alkoholista volt, apolatlanok voltunk, szamlak nem voltak fizetvey anyu egy beteg oregemberre hagyott minket, ha elvolt valahol. A védőnő kihívta a rendőrséget, úgy kerultunk el.

Nem kaptam igazi szeretet, törődést, és annyi mindent vissza tudok ide vezetni, hogy miért vagyok olyan, amilyen.

Végtelenül hálás vagyok a nagyszuleimnek és egy percig sem őket okolom. Majdnem 70 évesen vettek magukhoz. Régi modiak voltak, de a maguk módján próbáltak szeretni. De először 6 évesen a papat, majd 12 évesen a mamát is elveszítettem.

Mindenkinek megalapozza valamilyen szinten a gyerekkora az életét, személyiségét, épp ezért nem értem, hogy miért nem foglalkoznak többet az ilyen problémás gyerekekkel?

Ha a szülő nem is, valaki a környezetből csak látja mi történik.

A mai napig magamat okolom amiatt, ahogy viselkedtem, de mikor próbálom külső szemmel nezni az egészet, rajovok, hogy a kislány , aki voltam nem tehet semmiről. De aztán mégis győz az önvád és az a baj, hogy szerintem ez mar így is marad.

2023. szept. 18. 22:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#20 Tehát "a legtöbb örökbefogadott gyerek" kijelentést három gyerekre alapozod. Nem túl reprezentatív. :)
2023. szept. 28. 15:59
 22/25 anonim ***** válasza:
Ki nevelt 12 éves korod utan?
2023. szept. 28. 16:04
 23/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok valaszt.

12 éves koromtól az anyai nagynéném nevelt.

Én nem ismerek hasonló gyerekeket, de ha latnam egy gyereken ezt a viselkedést, tudva, hogy mi történt vele, probalnek valahogy segíteni neki. Nyilván nem normális, ezzel valamennyire tisztában vagyok.

Én csak arra emlékszem mennyire hiányzott anyu és a tesoim. Anyu néha vasárnaponként jött hozzánk az új párjával. Én egész délelőtt az ablakban lestem. És mikor nem jött, borzasztó hiszti rohamom volt. Térképet is rajzoltam, csak jöjjön. Sosem éreztem gyerekkoromban igazán biztonsagban magam.

Viszonylag sikeres életem van, szerető férjem, csodálatos kislányom, jó munkám. Sosem szoktam ezekről a dolgokról beszélni, fel sem hozom soha. Egyszerűen csak rájövök, hogy sok érzelmi reakciom visszavezethető a gyerekkoromba.

Például, mikor a nagynenemhez kerültem, ő elvolt valahol én pedig otthon voltam, olyankor mikor kicsit később ért haza, szinte panikrohamot kaptam, nem kaptam levegőt, remkepek villantak fel a fejembe, sirogorcsom volt, rettegtem, hogy történt vele valami. Aztán ugyanez a férjemmel a kapcsolatunk elején.

Illetve a férjem hónapokig udvarolt nekem. Én nem akartam tőle semmit, nem hittem volna, hogy tényleg szeret. Azt gondoltam, ha valaki a saját szüleinek sem kell, egy idegen miért szeretné? Miért harcolna érte? Már együtt vagyunk 7 éve, és néha mikor megbánt, vitatkozunk, az jut eszembe, hogy igazam volt, tényleg nem szeret, és újra felteszem magamnak a kérdést, hogy miért szeretne?

De ezeket a belső dolgaimat senki sem tudja, igyekszem magamban lerendezni ezeket. Mindezzel együtt boldog vagyok, pozitív ,csak néha elmerengek, próbálom megérteni, megismerni magam.

2023. okt. 5. 20:50
 24/25 anonim ***** válasza:
47%
#23 Állati jól levezetted, hogy milyen dolgokban és hogyan tudnak ártani az embernek ezek a gyerekkori traumák és milyen módokon képesek visszaköszönni teljesen más, látszólag ezektől teljesen független dolgokban.
2023. okt. 5. 23:01
 25/25 anonim ***** válasza:
0%
Hallottál már arról, a mondásról, hogy amilyen a mosdó, olyan a törülköző? Nos, azért nem voltak veled ilyenek...
2023. okt. 6. 06:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!