Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális hogy ezért megtilt...

Ez normális hogy ezért megtiltották hugomnak?

Figyelt kérdés

14 éves a húgom ezért én (17) irom ki a kérdést.

Húgom Andi nagyon szereti Brúnó és Spaccot, és amikor halgatta a zenét bejött Anyu és halotta hogy "Gyere ülj rá az arcomra, Csattogj rajta pattogva" és teljesen kiakat és azt mondta h Andi nem halgathatsz ilyeneket. Szerintetek joga van megtiltani?

jún. 10. 23:23
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
86%
Nem az a baj, hogy ilyen zenét hallgat. Hanem az, hogy úgy hallgatja, hogy az anyja is hallja. Anyádnak nem tetszik akkor ne toldd a képébe a suttyó zenét!
jún. 11. 16:56
 32/50 anonim ***** válasza:
31%
Anyadnak nem esik jol, ha szembesulnie kell vele, hogy mennyire suttyo a kislanya izlese. Ne kinozd hat!
jún. 11. 21:16
 33/50 anonim ***** válasza:
80%

29-re:

Köszönöm, hogy leírtad a teljes szöveget.

51 éves kétgyerekes apa vagyok és nem tartom durvának ezt a szöveget. Ettől tiltana anyukád, meg sok itteni kommentelő? Honnan jöttek ők, apácazárdából?

Kamaszkoromban nagyon népszerű rockegyüttes volt az EDDA Művek ill. az énekesük, Pataki Attila. Neki volt egy lemeze, amit egy korábbi (miskolci) EDDÁssal, Slamovits Istvánnal együtt vett föl.

Ezen az egyik dal a "Vörös tigris" című volt, melynek alább olvasható a szövege:

Öt napig vártam öt teljes napig,

Hogy szóljon az asszony: Vesd le rongyaid!

Nekem nem kellett kétszer mondani,

A szobába mentem ágyat bontani.

A férje messze egy bányában dolgozik,

Nem tér házába hajnalig.

Levetem a csizmám, ágyadba fekszem,

A szíjam egy szögre akasztom,

A véred szívom, a húsod rágom,

A kutyát, a házad is felzabálom!

Asszony, Vörös Tigris,

Van erõm, hogy leigázzalak!

Mire visszatér a férjed, hajnal lesz az égen,

Rég elfogyasztalak.

* * *

Sokan hallgattuk ezt gimnáziumi osztályunkban, és soha senkitől sem hallottam, hogy a szülei kiakadtak volna valakira a szövege miatt.

Vagy volt pl. egy heavy metal együttes, a Pokolgép, melynek egyik dala így hangzott:

Mikor az ördög templomba ment,

Síri csend lett odabent.

A pap szájából kihullt a beszéd

Mindenki tördelte a kezét.

És leült az ördög az orgonához,

A sánta kántor menekült.

A zsoltár metalba váltott,

Nem a vég volt ez, csak a kezdet.

Ördög testvér játssz még,

A hideg ráz ha zenédet hallgatom.

Ördög testvér játssz még,

A hideg ráz ha zenédet hallgatom.

Késő volt bezárni a reteszt,

Megfordult a tornyon a kereszt.

Éjfélkor megkondult a harang,

Földre szállt egy sátáni hang.

Mert leült az ördög az orgonához,

A sánta kántor menekült.

A zsoltár metalba váltott,

Nem a vég volt ez, csak a kezdet.

Készülj az útra ember,

Magammal viszem a lelked.

Ha nem jössz viszlek erõvel,

Vagy elfújlak mint egy porszemet.

* * *

Én ugyan nem hallgattam Pokolgépet, de némelyik osztálytársam igen. Közülük az egyiknek a családja hívő volt, az édesapja a helyi gyülekezetben presbiter volt. Ő sem tiltotta a fiát az ilyen szövegű zenétől. Ja, és ez az osztálytársam, némi vargabetűvel, később hitoktató lett! Egyébként pedig ma konszolidált, háromgyerekes édesapa.

jún. 11. 22:31
 34/50 anonim ***** válasza:
91%
Párom is állandóan ezt hallgatja.Agyfªsz kerülget,de nem tudok vele mit tenni.
jún. 12. 00:03
 35/50 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk engem is az agyfsz kerülgetne, hogyha a gyerekem nem ismerné és nem alkalmazná a fülest, hanem a világba ordíttatná a zenéit - akkor is, ha Mozart.

Ugyanis az ember nem azt akarja hallgatni, amit a másik.

jún. 12. 07:43
 36/50 anonim ***** válasza:
83%

#24 remélem ez csak irónia.

Nem a zenei ízléstől függ, az, hogy megraknak valakit a toi toi mögött.

jún. 12. 11:59
 37/50 anonim ***** válasza:
21%

36, ne haragudj, hogy én válaszolok.

De ha a kiscsaj nem hallgatta volna a nyávogó töröknépzenés palit, akkor nem rakta volna meg a toitoi mögött…

Nem mellesleg az az előadó rohadt nagy kárt okozott a városnak ezzel a húzásával.

jún. 12. 12:45
 38/50 anonim ***** válasza:
83%
37 Akkor megrakja más... mellesleg az ilyen rendezvények sok profitot hoznak a helyieknek, szóval ne hazudozzál!
jún. 12. 13:04
 39/50 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kárt?
jún. 12. 13:06
 40/50 anonim ***** válasza:
21%

Az egész városunk híre csorbult emiatt. Emellett idén nagyon sok előadó lemondta a fellépését, mert még mindig nagyon megy a toitoivécés mémgyár. Tudod, ez egy gyerekeknek szánt fesztivál. De eleve nem is értem miért kellene erről vitatkozni. Olyasmit tett, ami nem megbocsátható és nem mellesleg egy lány életét tönkretette ezzel. Nyilván a kiscsajnak is hatalmas része van ebben. Sőt.

Az meg nem profit, hogy a városunk konkrétan egy mémmé vált és alig akarnak jönni ide minőségi előadók.

jún. 12. 13:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!