Ez normális hogy ezért megtiltották hugomnak?
14 éves a húgom ezért én (17) irom ki a kérdést.
Húgom Andi nagyon szereti Brúnó és Spaccot, és amikor halgatta a zenét bejött Anyu és halotta hogy "Gyere ülj rá az arcomra, Csattogj rajta pattogva" és teljesen kiakat és azt mondta h Andi nem halgathatsz ilyeneket. Szerintetek joga van megtiltani?
A tiltás mellett nyilván komolyan el kell arról beszélgetni, hogy az ilyen “zene” miért nem követendő példa.
Felteszem a kezem, most vagyok 28. Nem hallgattam az akkori menő zenéket, az én fiatalkoromban sp meg a halendás pasi voltak a topon, mr busta meg ilyen okádékok.
Helyettük ezer másik banda volt, angol, német meg francia nyelven. Bár engem nem ezért néztek ki a társaim, hanem a sok könyv miatt. Én ugyanis tudtam és imádtam is olvasni. Más kérdés, hogy a régi társaim legnagyobb része, a menőjenő csapat most éppen a béka popsija alatt létezik, én meg családot alapítottam, sikeres vagyok a munkámban és pláne boldog vagyok. Meg aztán nekem kimaradt a drogos-piás időszak is, esténként a kisfiam meg a férjem az első és nem a dugivodka :D
Szóval ja, anyuka üljön le beszélgetni a lányával, mert az első ilyen menci palinak oda fogja adni magát, aztán leshettek, hogy a húgod kikerekedik…
14 éves lány, a szokásos lázadás kezdetén lévő kamasz. Ha megtíltja neki, még annál inkább is ezt fogja hallgatni, csak fülessel. Mikor egyedül van otthon akkor meg hangosan.
Egy ember ízlésén nem lehet változtatni, ez az ő saját dolga. Ha valakinek a rózsaszín falak tetszenek babakék konyha bútorral, akkor engem hiába kerülget a hányinger mikor ránézek, neki ez tetszik és elfogadom.
A zenei ízlés ugyan ilyen, kamaszként Rammsteint hallgattam állandóan, de nem öltöztem rockkernek. Van olyan számuk, hogy "Pussy".
Az pedig végül rajta múlik mennyire akar beleolvadni a megszokott társadalmi normákba. pl: Manapság divat a kék, zöld, vagy rózsaszín haj, igaz ritka, de egyre gyakrabban látok ilyet.
Szerintem azt tilthatja meg, hogy otthon úgy hallgassa, hogy mások is hallják. Nekem is volt, amit utáltak a szüleim, pedig nem volt suttyó vagy trágár, csak elvont.
De hát ez ilyen, mindenki mást szeret. Szerintem sem kell másokkal mindenképpen hallgattatni a te zenédet.
És nyilván az is érthető, hogy kiakadtak, hogy az ő pici lányuk ilyen közönséges szövegű zenét hallgat :D Mi is hallgattuk káromkodós zenéket általános iskolás korunkban. Poénból, ki is nőttük hamar. De nem a szüleink előtt tettük :D
Nagyon kínos ez a sok ember aki arra veri itt magát milyen zenét hallgat. Biztos azon múlik, hogy valaki sikeres lesz-e hogy mit hallgatott kamaszként... A proletárok meg egy társadalmi réteg, abszolút a szocializáció során elsajátított attitűddel.
Nem tudom mi ez a zene, én még Belgát hallgattam ami trágár volt. De azt anyámék is szerették. Max azt tudja megtiltani anyád hogy hangosan hallgassa a húgod a zenét, ami jogos is.
Ha nem ilyen unalomig nyomott sima rappes vagy milyen ritmura "énekelnék" rá ezt a szöveget, nekem eskü tetszene így felnőttként. :D
Szeretem az asszimetrikus zenéket, ahol nem veszik halálkomolyan a szótagszámot, a rímeket, meg a szakaszok egyformaságát.
A témájáról meg annyit, hogy azok a szülők szerintem nem tudnak angolul, ha ez úgy hirtelen kiverte náluk a biztosítékot...
https://www.youtube.com/watch?v=cZVRLs_VEvY
https://www.youtube.com/watch?v=uLAWHaiSC3s
(Igen, ezek kifejezetten erősen leszbi feldolgozások, de az eredetik is ezen a szinten vannak)
Vagy nem ismerik pár magyar népdal múltját...
https://www.youtube.com/watch?v=5_Vx5rff45E
Amúgy itt az egész dalszöveg, ha valakit érdekel:
Megtanultam a leckét,
Barátból elég csak 1-2 darab, de az igazi legyen yah
Itt szigorúak a szabályok
Tiltó listások az aranyásók yeah
Álmaid Nője nekem csak egy rajongó
Bevallom hogy egész jó volt,
Bókoltam, egész este csókoltam
Azt mondta Nálad nagyobb voltam
Offoltam, persze, hogy offoltam
Refr.:
Hogy lehet ebből valami nem komolyan gondoltam
Aha-Aha eskü meg fontoltam
Gyere-gyere yeah
Ülj rá az arcomra aha
Pattogj rajtam csattogva aha
Tetszik, ahogy a levegőt kapkodja aha
Ülj rá az arcomra
Szaladj haza
A ruhádat elvarázslom abra-kadabra aha-aha
Maradj laza rácuppan egyből a nyakadra
Ugrik a szavadra
(Bruno)
Nagy a segge, a haja barna
Szét van varva,
Én adom és ő is adja aha-aha
Egyre magasabbra
Tart velem a csapatom ők is nagyban vannak
Akárhova megyünk mindenhol mindenki néz
Akár merre megyünk mindenhol fent van a kéz
Ha megjelenek minden csaj kész van
A brigád ugyan úgy szét van,
Mint mindig
A csaj finom nekem ízlik Yeah
De nem értem mért bízik meg bennem
Ezután haza kell menned innen, de előtte
Refr.:
Gyere
Ülj rá az arcomra aha
Pattogj rajtam csattogva aha
Tetszik, ahogy a levegőt kapkodja aha
Ülj rá az arcomra aha
Nagy a segge, a haja barna
Szét van varva,
Én adom és ő is adja
Gyere
Ülj rá az arcomra aha
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!