Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez normális hogy ezért megtilt...

Ez normális hogy ezért megtiltották hugomnak?

Figyelt kérdés

14 éves a húgom ezért én (17) irom ki a kérdést.

Húgom Andi nagyon szereti Brúnó és Spaccot, és amikor halgatta a zenét bejött Anyu és halotta hogy "Gyere ülj rá az arcomra, Csattogj rajta pattogva" és teljesen kiakat és azt mondta h Andi nem halgathatsz ilyeneket. Szerintetek joga van megtiltani?

jún. 10. 23:23
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
33%

A tiltás mellett nyilván komolyan el kell arról beszélgetni, hogy az ilyen “zene” miért nem követendő példa.

Felteszem a kezem, most vagyok 28. Nem hallgattam az akkori menő zenéket, az én fiatalkoromban sp meg a halendás pasi voltak a topon, mr busta meg ilyen okádékok.

Helyettük ezer másik banda volt, angol, német meg francia nyelven. Bár engem nem ezért néztek ki a társaim, hanem a sok könyv miatt. Én ugyanis tudtam és imádtam is olvasni. Más kérdés, hogy a régi társaim legnagyobb része, a menőjenő csapat most éppen a béka popsija alatt létezik, én meg családot alapítottam, sikeres vagyok a munkámban és pláne boldog vagyok. Meg aztán nekem kimaradt a drogos-piás időszak is, esténként a kisfiam meg a férjem az első és nem a dugivodka :D

Szóval ja, anyuka üljön le beszélgetni a lányával, mert az első ilyen menci palinak oda fogja adni magát, aztán leshettek, hogy a húgod kikerekedik…

jún. 11. 10:00
 22/50 anonim ***** válasza:
40%
Én biztos nem engedném neki hogy ilyen igénytelen sz.rokat hallgasson. Nálam most is Kis Grófo szól, utána Dögös Robit hallgatok. :DD
jún. 11. 10:17
 23/50 anonim ***** válasza:
100%

14 éves lány, a szokásos lázadás kezdetén lévő kamasz. Ha megtíltja neki, még annál inkább is ezt fogja hallgatni, csak fülessel. Mikor egyedül van otthon akkor meg hangosan.

Egy ember ízlésén nem lehet változtatni, ez az ő saját dolga. Ha valakinek a rózsaszín falak tetszenek babakék konyha bútorral, akkor engem hiába kerülget a hányinger mikor ránézek, neki ez tetszik és elfogadom.

A zenei ízlés ugyan ilyen, kamaszként Rammsteint hallgattam állandóan, de nem öltöztem rockkernek. Van olyan számuk, hogy "Pussy".

Az pedig végül rajta múlik mennyire akar beleolvadni a megszokott társadalmi normákba. pl: Manapság divat a kék, zöld, vagy rózsaszín haj, igaz ritka, de egyre gyakrabban látok ilyet.

jún. 11. 10:47
 24/50 anonim ***** válasza:
84%
Nincs ebben semmi rossz. Mi lehet a legrosszabb, max megrakják egy toi-toi WC mögött.
jún. 11. 11:20
 25/50 anonim ***** válasza:
88%
Hogy lehet ezt megtiltani? Levágja a fülét? Csak mert a rádió is játsza pl..
jún. 11. 11:37
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azt tilthatja meg, hogy otthon úgy hallgassa, hogy mások is hallják. Nekem is volt, amit utáltak a szüleim, pedig nem volt suttyó vagy trágár, csak elvont.

De hát ez ilyen, mindenki mást szeret. Szerintem sem kell másokkal mindenképpen hallgattatni a te zenédet.

És nyilván az is érthető, hogy kiakadtak, hogy az ő pici lányuk ilyen közönséges szövegű zenét hallgat :D Mi is hallgattuk káromkodós zenéket általános iskolás korunkban. Poénból, ki is nőttük hamar. De nem a szüleink előtt tettük :D

jún. 11. 12:21
 27/50 anonim ***** válasza:
9%
A proliság a legtöbb embernél veleszületett tulajdonság... aki valóban a komolyzenét szereti, az velük szemben kisebbségben van. Ez ellen pedig nem lehet semmit sem tenni. A szülő "tiltási szándéka" ilyenkor valójában egy mély szégyen lehet, hogy az ő vére is ilyen suttyónak született. De ez, mint mondtam, egy veleszületett tulajdonság, nem tudsz ellene mit tenni. :/
jún. 11. 12:43
 28/50 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon kínos ez a sok ember aki arra veri itt magát milyen zenét hallgat. Biztos azon múlik, hogy valaki sikeres lesz-e hogy mit hallgatott kamaszként... A proletárok meg egy társadalmi réteg, abszolút a szocializáció során elsajátított attitűddel.

Nem tudom mi ez a zene, én még Belgát hallgattam ami trágár volt. De azt anyámék is szerették. Max azt tudja megtiltani anyád hogy hangosan hallgassa a húgod a zenét, ami jogos is.

jún. 11. 12:51
 29/50 anonim ***** válasza:
71%

Ha nem ilyen unalomig nyomott sima rappes vagy milyen ritmura "énekelnék" rá ezt a szöveget, nekem eskü tetszene így felnőttként. :D

Szeretem az asszimetrikus zenéket, ahol nem veszik halálkomolyan a szótagszámot, a rímeket, meg a szakaszok egyformaságát.

A témájáról meg annyit, hogy azok a szülők szerintem nem tudnak angolul, ha ez úgy hirtelen kiverte náluk a biztosítékot...

https://www.youtube.com/watch?v=cZVRLs_VEvY

https://www.youtube.com/watch?v=uLAWHaiSC3s

(Igen, ezek kifejezetten erősen leszbi feldolgozások, de az eredetik is ezen a szinten vannak)

Vagy nem ismerik pár magyar népdal múltját...

https://www.youtube.com/watch?v=5_Vx5rff45E

Amúgy itt az egész dalszöveg, ha valakit érdekel:

Megtanultam a leckét,

Barátból elég csak 1-2 darab, de az igazi legyen yah

Itt szigorúak a szabályok

Tiltó listások az aranyásók yeah

Álmaid Nője nekem csak egy rajongó

Bevallom hogy egész jó volt,

Bókoltam, egész este csókoltam

Azt mondta Nálad nagyobb voltam

Offoltam, persze, hogy offoltam

Refr.:

Hogy lehet ebből valami nem komolyan gondoltam

Aha-Aha eskü meg fontoltam

Gyere-gyere yeah

Ülj rá az arcomra aha

Pattogj rajtam csattogva aha

Tetszik, ahogy a levegőt kapkodja aha

Ülj rá az arcomra

Szaladj haza

A ruhádat elvarázslom abra-kadabra aha-aha

Maradj laza rácuppan egyből a nyakadra

Ugrik a szavadra

(Bruno)

Nagy a segge, a haja barna

Szét van varva,

Én adom és ő is adja aha-aha

Egyre magasabbra

Tart velem a csapatom ők is nagyban vannak

Akárhova megyünk mindenhol mindenki néz

Akár merre megyünk mindenhol fent van a kéz

Ha megjelenek minden csaj kész van

A brigád ugyan úgy szét van,

Mint mindig

A csaj finom nekem ízlik Yeah

De nem értem mért bízik meg bennem

Ezután haza kell menned innen, de előtte

Refr.:

Gyere

Ülj rá az arcomra aha

Pattogj rajtam csattogva aha

Tetszik, ahogy a levegőt kapkodja aha

Ülj rá az arcomra aha

Nagy a segge, a haja barna

Szét van varva,

Én adom és ő is adja

Gyere

Ülj rá az arcomra aha

jún. 11. 14:19
 30/50 anonim ***** válasza:
22%
Kinek nem tetszik az, hogy beszélgetni kell a gyerekkel, ha ilyen proli tenét hallgat? Veletek se beszéltek anyádék? Vagy mi van?
jún. 11. 14:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!