Hogyan dolgoztátok fel a szüleitek halálát? Egyáltalán fel lehet-e dolgozni ha a szüleitek meghalnak? Édespámat még 2011-ben vesztettem el, mert 2011-ben halt meg édesapám. Ez után sok év után. Most a napokban vesztettem el édesanyámat is. Igy már egyik szülőm sem él! hogyan lehet egy ilyen tragédiát fel dolgozni? Mind két szülöm elvesztésekor már felnőtt voltam. Édesapám elvesztésekor (halálakor) 33 éves voltam. Édesanyám elvesztése (halálakor) 46 éves voltam. Most 46 éves vagyok.
"Édespámat még 2011-ben vesztettem el, mert 2011-ben halt meg édesapám.
Most a napokban vesztettem el édesanyámat is. Igy már egyik szülőm sem él! Édesanyám elvesztése (halálakor) 46 éves voltam. Most 46 éves vagyok."
Ha szerinted ezt egy ép ember fogalmazta meg, akkor sürgősen kérj szakszerű segítséget.
jún. 9. 16:53
13/20 anonim válasza:
Fel lehet, illetve meg lehet tanulni vele együtt élni, de nem ciki, ha ehhez szakember segítségét kéred.
jún. 9. 16:54
14/20 anonim válasza:
anyu él, de apu halálát a körülményai miatt szerintem soha nem fogom feldolgozni.
jún. 9. 18:44
15/20 anonim válasza:
Az én olvasatomban a friss gyászban megengedhető egy ilyen szóismétlő, picit botladozó megfogalmazás.
Mentálisan sokkal terheltebb az a frusztrált, besavanyodott tipik ilyen magyarosan fanyalgó réteg, amelyik a felülemelkedés és az elsiklás helyett azonnal ráugrik egy ilyen kvázihibára és egyből nekimegy a kérdezőnek, minden tapintat, részvét, empátia, együttérzés és emberség nélkül.
Én inkább ezeknek az embereknek a házatáján néznék szét mentális terheltség ügyben.
jún. 9. 18:50
16/20 anonim válasza:
Ki van még a családodban? Egyedül élsz?
jún. 9. 19:14
17/20 anonim válasza:
#15. Játszhatod itt a fogadatlan prókatort, de pl. ha a kérdező mentálisan terhelt, akkora gyászfeldolgozáshoz nála teljesen más dolgokat érdemes tanácsolni, mint egy ép embernek. De te valójában csak arra mentél, hogy kiventiláld magad egy jó kis "tipikmagyarozással", igaz?!
jún. 9. 19:40
18/20 anonim válasza:
Sehogy. Apukám 3 éve halt meg. Anyukámat fél éve a kórházban mondhatni megölték. ( krónikus tüdőbetegként berakták a covidos kórterembe)
jún. 9. 19:59
19/20 anonim válasza:
18, most erre hogyan lehetne zöldet nyomni? :( Sajnálom. Szintén botrányos kórházi (és rendőrségi történet a miénk is, 14 voltam)
jún. 9. 20:01
20/20 anonim válasza:
Sajna, az "élet" rendje hogy előbb-utóbb elveszítjük ismerőseinket, barátainkat, kollégáinkat és szüleinket. Én pár éves segítség, ápolás után kellett hogy elköszönjek Tőlük.Bántott, de nem rázott meg, mindketten 80 felett voltak, és máig is vallom: El kell fogadni hiszen ez a természet. Két gyerekem, unokáim vannak, nos, az Ők elvesztését élném meg hatalmas tragédiának.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!