Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám nem érti...

Mit tegyek, ha apám nem érti meg, hogy ne járkáljon be a szobámba?

Figyelt kérdés
El lett neki magyarázva, hogy ne járkáljon be a szobámba. És nem is azért járkál be a szobámba, mert bármi dolga lenne itt, hanem csak úgy. Nekem vannak határaim, számomra az alap, hogy mielőtt valaki bejönne a szobámba, az kopogjon. De ő ezt egyszerűen nem képes felfogni és nem tartja be. Anyám ma elmondta neki, hogy ne jöjjön be a szobámba, amire apám azt válaszolta, hogy jó, erre 5 perccel később rám tört a szobámba. Egyszer a szülinapomon feltúrta a szobámat,amíg nem voltam otthon, kipakolta az összes szekrényt, stb... azért, mert ő keresett valamit. Most ma amúgy nem keresett semmit, szóval azért, amit a szülinapomon csinált az nagyon nem esett jól, tudja, hogy én könnyen ingerült leszek, már attól is, ha valaki bejárkál a szobámba, sőt még ha fel is túrja a szobámat..viszont ha én otthon lettem volna és szólt volna, hogy keres valamit, akkor én elfogadtam volna, hogy túrkál a szobámba. Mit tegyek, hogy megértse, hogy vannak határaim? Ja és azt is hozzátenném, hogy a melatoninos kérdés is az én kérdésem, szóval anyám se százas...

jún. 8. 14:32
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
A 30-assal értek egyet.
jún. 9. 13:22
 32/37 anonim ***** válasza:
61%

Fogadóórát, persze. Esetleg a gyereket nem akarja apuka meztelenül tetőtől talpig átvizsgálni időközönként, mert hát ő csinálta meg az övé meg az ő felelőssége?

Beteg az ilyen ember. Nem gondolnám, hogy azokon kívül, amikkel eddig próbálkoztál, bármit is tudsz vele kezdeni. Őszintén sajnálom, hogy apád ilyen fafej és erőszakos.

jún. 10. 10:51
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

30-as drogos gyerekről volt szó...olyanról, aki hazudozni kezdett, hoyg iskolába ment, de nem ment, magára zárta napokra az ajtót, de azt mondta csak megfázott, napszemüvegben járkált a lakásban, majd elkezdtek eltünni az értékes kis porcelánok, néhány nyaklánc. Na ekkor lett átkutatva a szobája. De igen, elég súlyos előzmények után. Tehát nem nem tartom normálisnak, hogy a szülő k. kamasz kortól berohangál a gyereke szobájába csak úgy túrkálni, de épp azt írtam, hogy akérdezőnek meg kellene fejtenie, mi lehetett ennek az előzménye? Mert ha előzmény nélküli a dolog, akkor komplett idióta az apja valóban :-).

Írok saját életemből még példát, igaz az csak nevelt gyerek volt. Cuki aranyos gimis csaj, aki szétnézett (az engedélyem nélkül a gardróbomba és mondta utána, hog ylétott ott eg yjó ki sövet, kölcsön tudom-e adni). Kölcsönadtam, kikötve, hogy ok, de akkor majd, ha visszajött, mosásba kerül a nadrág, akkor kérem vissza, mert én is hordom. azt mondta ok. aztán persze elfelejtette, egyszer rákérdeztem hol van az öv, vissza tudja-e adni, de csak valamit mormogott, hog yő most siet iskolába de nincs már nála, nem tudja miről beszélek (2 nappal az öv külcsönadása után". Na végigtúrtam a saját gardróbomat, hátha visszatette, kerestem mindenhol a lakásban, végül benéztem az ő szobájába is és a földön heverő szanaszét dobált, amúg yordnáré rendetlen ruhahalom alól épp kikandikált az öv vége és szépen visszavettem (igen egy egyedi öv volt, nem nem tudtam volna és bocs nem is akarnék magamnak kujtorogni utána a városban). eg ymásik esetben meg egyetlen nagyollónk volt, aminek vol tfix helye a lakásban, de a nagylány több alkalommal elvette, maj dnem tette vissza, és mindig a szobájából hozta elő. egyszer épp nem volt otthon és nekem kellett az olló, sehol nem találtam és ú jaj berongyoltam a szobájába és lám ott hevert az íróasztalán. Ezután sajnos volt, hog yén is random benyitottam (kopogás után persze) és átnéztem a szobát különböző olyan apróságok miatt, amik szerintem egyetlen háztartásban sincsenek duplán/triplán, hacsak nem gazdagok az illetők. Pl. hajszárító, hajvasaló, epilátor, varrókészlet, kedvenc körömlakkom, porszívó

Tanultam a dologból: mai olyan volt vbettem eg ytartaléákot és olyan helyre tettem, amit csak én tudtam és nem kellett többet bemenni a lány szobájába, a többit meg utána obégatva kerestem, hog ymuszáj legyen kihoznia :-D

De ez sok-sok éve volt. Kérdező kitartás, nemsokára elköltözhetsz.

jún. 10. 21:09
 34/37 A kérdező kommentje:
Na a tegnapi estém az valami borzalmas volt, ugyanis az azt meg előző éjszakán egy szemhunyást se tudtam aludni, bár most nem apámmal volt a gond, hanem anyámmal. Becsuktam az ajtót(bezárni nem tudom, mert amint mondom, hogy be szeretném zárni az ajtót anyám nagyon ideges lesz finomabban szólva), és mentem aludni. Már az ágyban voltam és majdnem elaludtam, erre anyám hirtelen rám rontott, hogy ő nem találja a telefonját és biztos én meg testvérem vittük el a telefonját. Igen, szoktuk használni a telefonját, mivel ezt ő megengedi( az én telefonom elromlott). Nem volt a telefonja nálam, se a testvéremnél, de akkora balhét csapott, hogy hol az ő telefonja, stb... gyakorlatilag fognom kellett az ajtót, úgy tolta felém. Könyörgöm, én csak aludni szerettem volna végre. Ennyivel nem volt tekintettel rám. Na mindegy. A telefonja az autóban volt. Másodjára amikor már teljesen elaludtam, akkor a testvérem keltett fel, ugyanis olyan erővel csapkodja az ajtókat, hogy arra én hirtelen felpattantam az ágyból, úgy megijedtem. Szokása éjszaka hatalmas erővel csapkodni az ajtót, de anyám nem csinál semmit. Erre én "reklamáltam" hogy legyenek kedvesek hagyni engem aludni, mert előző éjszaka nem tudtam aludni, és erre anyám volt kiborulva, hogy mit kiabálok. Hát annyira felidegesítettem magam, megmondom lehet én reagáltam túl, de amikor anyám velem kerestette a telefonját és gyanusított, hogy elvittem, na ott is nagyon felidegítettem, meg az ajtócsapkodáson is. A testvéremet tegnap vittük érettségizni (ugye én azon az éjszakán nem aludtam), anyám többször is elmondta, hogy ne hangoskodjak ugyanis a testvéremnek fontos lesz jól teljesítenie aznap. Ok. De anyám miért nem mondja el rendesen a testvéremnek, hogy hagyjuk már az embert aludni, mivel kihagyott egy éjszakát és szeretne pihenni, mivel valószínűleg hulla fáradt. Bocsi, ez most hosszú lett. Végül sikerült aludnom.
jún. 12. 14:03
 35/37 A kérdező kommentje:
Egyébként anyám nem tud értelmes okot adni rá, hogy miért nem zárhatom be az ajtót. Össze vissza hebeg-habog, amikor megkérdezem, és minden félét összehord, hogy miért nem...
jún. 12. 16:18
 36/37 anonim ***** válasza:
Tegyél valahová egy hatalmas vibrit, ha megy túrkálni hadd lássa csak meg.
jún. 14. 20:27
 37/37 anonim ***** válasza:
11-es: "a kérdezőnek volt már kérdése". Ezt honnan lehet tudni, ha anonim a hozzászólás? Belelátsz az adatokba? Netán te vagy az üzemeltető?
júl. 1. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!