Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám nem érti...

Mit tegyek, ha apám nem érti meg, hogy ne járkáljon be a szobámba?

Figyelt kérdés
El lett neki magyarázva, hogy ne járkáljon be a szobámba. És nem is azért járkál be a szobámba, mert bármi dolga lenne itt, hanem csak úgy. Nekem vannak határaim, számomra az alap, hogy mielőtt valaki bejönne a szobámba, az kopogjon. De ő ezt egyszerűen nem képes felfogni és nem tartja be. Anyám ma elmondta neki, hogy ne jöjjön be a szobámba, amire apám azt válaszolta, hogy jó, erre 5 perccel később rám tört a szobámba. Egyszer a szülinapomon feltúrta a szobámat,amíg nem voltam otthon, kipakolta az összes szekrényt, stb... azért, mert ő keresett valamit. Most ma amúgy nem keresett semmit, szóval azért, amit a szülinapomon csinált az nagyon nem esett jól, tudja, hogy én könnyen ingerült leszek, már attól is, ha valaki bejárkál a szobámba, sőt még ha fel is túrja a szobámat..viszont ha én otthon lettem volna és szólt volna, hogy keres valamit, akkor én elfogadtam volna, hogy túrkál a szobámba. Mit tegyek, hogy megértse, hogy vannak határaim? Ja és azt is hozzátenném, hogy a melatoninos kérdés is az én kérdésem, szóval anyám se százas...

jún. 8. 14:32
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Hiába mondom apámnak, hogy ne jöjjön be...
jún. 8. 16:28
 22/37 anonim ***** válasza:
27%

Legyél meztelenül a szobádban, ha rádnyit, mondhatod, hogy a szobád a te magán szférádhoz tartozik, úgy töltöd ott az időt, ahogy jól esik.

Hamar le fog szokni a bejárkálásról.

jún. 8. 17:07
 23/37 anonim ***** válasza:
93%

Az ék meg a retesz az ilyen szülöknél csak konfliktusforrás.

Bár az nem jött át, de vannak olyan szülök, mint amit 5-ös is vázolt.

Nekem is volt ebböl konfliktusom, saját lakásom vol a házban kialakítva, külön bejárattal, mégis mindig becsörtettek, meg túrtak a holmijaim közt.

Amikor bezárkóztam, nekik állt feljebb, hogy hogy képzelem, hogy kizárom a saját tulajdonából, a lakrészemet rendszeresen kacatlerakónak használták, aztán én voltam a rendetlen.

Az ilyenekkel sokmindent nem lehet kezdeni, egy folyamatos harc az együttélés.

De láttam durvább dolgokat is máshol, ahol apuka azt hitte, mivel ö adta g....cit a gyerekhez, eztér a gyereke (felnött) az övé, a gyereke tulajdona is ezáltal az övé, viszont a gyerekének az ö tulajdonához semmi köze.

jún. 8. 17:41
 24/37 Katona Dius ***** válasza:
85%
Járkálj be te is az ő szobájukba és túrd fel.
jún. 8. 18:43
 25/37 anonim ***** válasza:
11%
Verd meg. Van, aki csak abból ért.
jún. 8. 18:45
 26/37 A kérdező kommentje:
Szerintem nem fogok semmit se kezdeni az ajtóval, ez valóban csak konfliktusforrás 17:41-es, igazad van. Amikor zártam az ajtót, abból is mindig csak konfliktus volt, már a végén anyám ki akarta hívni a zárszerelőt...inkább úgy vagyok vele, jó hát akkor nem zárom az ajtót.
jún. 8. 19:14
 27/37 A kérdező kommentje:
De igazából nem is tudnám zárni már :D
jún. 8. 23:34
 28/37 anonim ***** válasza:
29%

Van egy ötletem (es szulo vagyok kb anyadek korabeli)

Elobb kerdezek: mindig csukva tartod a szobaajtod? Akkor is ha suliba vagy, elmesz valahova?

Ha igen, akkor szokj le rola:).

Es mikor otthon is vagy tarts ugymond fogadóórát, amikor egyszeruen tarva-nyitva hagyod es latvanyosan olyankor csukd magadra mindig mondva is a szuleidnek, ha otthon vannak, amikor tanulni kezdesz, aludni mesz, hangosan akarsz filmezni/zenet hallgatni es a barataiddal beszelsz kütyün.

(meg persze, ha jatszol magaddal:)).

Amugy ezeknek a berontasoknak van elozmenye, azt kellene tisztaznod (nem a gyakorinak), hanem magdnak es a szuleiddel. Velhetoen ez egy rossz szokasa apadnak, de csak jon valahonnan.

Pl. lehet kisebb korodban rendszeresen behortad a szobadba abtole kolcsonvett csavarhuzot, toltot akarmit, es nem adtad vissza vagy a lakas egyetlen ollojat bevitted de nem tetted vissza a helyere es az apadnak mindent keresnie kellett es rendszeresen nalad talalta meg?

vagy nasik van volt a szobádban olyan szekreny, amibe voltak az o dolgai

vagy volt, hogy regen azt mondtad tanulsz es radnyitott es közben nem is tanultal es hoztal haza rossz jegyet?

En magamrol tudom, hogy akkor nyitogatok be, mikor annak volt mar elozmenye, pelda ra vagy ha idegesit agyerekem😃, de egyetlen esetben turtam at nevelt gyerek cuccat: amikor rajottem drogozik es kerestem ra bizonyitekot es talaltam is. De csak ugy hobbibol kizart, hogy atkutassam egy gyerekem szobajat.

jún. 9. 06:32
 29/37 anonim ***** válasza:
16%

Nem kell semmit elmagyarázni. El kell fogadni, hogy az ő háza, az ő szabályai, mert ez az igazság.

Hiába vered az asztalt, hogy saját szoba, intim szféra, stb. Aki abban nőtt fel, hogy "amíg nálam laksz kss a neved...", ott felesleges bármit mondani.

Én 21 évesen léptem le, de nálunk is ugyanez volt. Nem mondtam semmit. Minek? Annyi változás lett volna hogy már a kaját sem vehetem ki a hűtből, mert nem én vettem meg :D

jún. 9. 09:24
 30/37 anonim ***** válasza:
82%

28-as, szánalmas vagy. Sajnálom a gyerekedet, őszintén.

És miért kellene bárkinek nyitva tartani a szobaajtót? Mert a szülő egy paranoiás idióta?

Akkor kezeltesse magát de az ilyeneknél a gyerek okkal kezd el egy idő után zárkózni és titkolózni: mert a helikopter-kontrollmániás anyuka semmi teret nem hagy neki.

Mint nálunk. Persze szeretetbe csomagolva. Bocs, semmi közöd a szekrényem tartalmához, és nem, nincs jogod áttúrni, mert "azt hiszed, hogy..."

jún. 9. 09:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!