Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám nem érti...

Mit tegyek, ha apám nem érti meg, hogy ne járkáljon be a szobámba?

Figyelt kérdés
El lett neki magyarázva, hogy ne járkáljon be a szobámba. És nem is azért járkál be a szobámba, mert bármi dolga lenne itt, hanem csak úgy. Nekem vannak határaim, számomra az alap, hogy mielőtt valaki bejönne a szobámba, az kopogjon. De ő ezt egyszerűen nem képes felfogni és nem tartja be. Anyám ma elmondta neki, hogy ne jöjjön be a szobámba, amire apám azt válaszolta, hogy jó, erre 5 perccel később rám tört a szobámba. Egyszer a szülinapomon feltúrta a szobámat,amíg nem voltam otthon, kipakolta az összes szekrényt, stb... azért, mert ő keresett valamit. Most ma amúgy nem keresett semmit, szóval azért, amit a szülinapomon csinált az nagyon nem esett jól, tudja, hogy én könnyen ingerült leszek, már attól is, ha valaki bejárkál a szobámba, sőt még ha fel is túrja a szobámat..viszont ha én otthon lettem volna és szólt volna, hogy keres valamit, akkor én elfogadtam volna, hogy túrkál a szobámba. Mit tegyek, hogy megértse, hogy vannak határaim? Ja és azt is hozzátenném, hogy a melatoninos kérdés is az én kérdésem, szóval anyám se százas...

jún. 8. 14:32
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
26%
8as, a kérdezőnek már volt kérdése, kb pszichiátriai eset gondolom a szülei nem akarják hogy csukott ajtó mögött kinyírja magát szép csendben
jún. 8. 15:05
 12/37 anonim ***** válasza:
94%
Ne az legyen a cél, hogy "el legyen magyarázva", hanem az, hogy vegye is az adást. Ezt eleve nem lehet elintézni egy egyszeri elmagyarázással. Hosszú időn át kell magyarázni, mindenféle dolgokkal kapcsolatban újra és újra előhozni, hogy valóban megértse, hogy mivel hogyan függ össze, de mindig csak olyankor és úgy, amikor és ahogyan vevő lesz rá.
jún. 8. 15:06
 13/37 A kérdező kommentje:
15:05-ös: Szerintem összekeversz valakivel, mert nekem a gyakori kérdéseken nekem összesen 2 kérdésem volt(ez, meg még amiről írtam).
jún. 8. 15:10
 14/37 A kérdező kommentje:

Jajj, bocsi 2x írtam, hogy nekem.

Sokszor elmondtuk már neki, hogy ilyet nem szabad csinálni, de hiába.

jún. 8. 15:15
 15/37 anonim ***** válasza:
70%

"18 éves leszek, az első dolog, amit teszek az az lesz, hogy elmenekülök itthonról albérletbe"

Hehe 😅 Szép remények. Én is így képzeltem, aztán jött a valóság, hogy egy xaros érettségivel én magam egyedül nem tudok fenntartni albérletet, max egy szobát. Meg ugye enni is kell, be is illene rendezni a lakást, stb 😏

Amúgy arra gondoltál, hogy reteszt teszel az ajtóra? Kulcs nincs, oké, de van ám más alternatíva is. Vagy csak egy éket odalöksz az ajtó elé... Nem? Nem hát, nem erősséged a gondolkodás.

jún. 8. 15:44
 16/37 A kérdező kommentje:
Hát valóban, nem az erősségem a gondolkodás, elismerem. Az ék az jó ötlet.
jún. 8. 15:46
 17/37 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is az ék jutott eszembe megoldásként, vagy hogy egy széket odahúzol az ajtó elé.

Egyébként teljesen megértelek, jogos az igényed, hogy magadra tudd zárni az ajtót, vagy legalább kopogjon, aki be akar menni hozzád. Az én fiam 12 évesen költözött külön szobába, azonnal kapott hozzá kulcsot, akkor zárja magára az ajtót, amikor akarja. És kopogás nélkül sosem megyünk be hozzá. Mindenkinek jár a privát szféra. De nem is igyekszik azon, hogy elköltözzön tőlünk.

jún. 8. 15:58
 18/37 anonim ***** válasza:
84%

Ezt nem lehet máshogy elmagyarázni.

"Ne gyere be!"

Nem is értem, aki azt írja magyarázza el jobban, mire gondol:)

Aki ebből nem ért, az értelmi fogyatékos.

jún. 8. 16:14
 19/37 anonim ***** válasza:
33%

"Nem is értem, aki azt írja magyarázza el jobban, mire gondol"

leírta

nem érted?

akkor most mondjam azt, hogy

"Aki ebből nem ért, az értelmi fogyatékos"? :)

jún. 8. 16:19
 20/37 anonim ***** válasza:
90%

Én maszturbálnék, vagy úgy csinálnék..

Akkor égne a pofáján a bőr, ha rám nyitna

jún. 8. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!