Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha apám nem érti...

Mit tegyek, ha apám nem érti meg, hogy ne járkáljon be a szobámba?

Figyelt kérdés
El lett neki magyarázva, hogy ne járkáljon be a szobámba. És nem is azért járkál be a szobámba, mert bármi dolga lenne itt, hanem csak úgy. Nekem vannak határaim, számomra az alap, hogy mielőtt valaki bejönne a szobámba, az kopogjon. De ő ezt egyszerűen nem képes felfogni és nem tartja be. Anyám ma elmondta neki, hogy ne jöjjön be a szobámba, amire apám azt válaszolta, hogy jó, erre 5 perccel később rám tört a szobámba. Egyszer a szülinapomon feltúrta a szobámat,amíg nem voltam otthon, kipakolta az összes szekrényt, stb... azért, mert ő keresett valamit. Most ma amúgy nem keresett semmit, szóval azért, amit a szülinapomon csinált az nagyon nem esett jól, tudja, hogy én könnyen ingerült leszek, már attól is, ha valaki bejárkál a szobámba, sőt még ha fel is túrja a szobámat..viszont ha én otthon lettem volna és szólt volna, hogy keres valamit, akkor én elfogadtam volna, hogy túrkál a szobámba. Mit tegyek, hogy megértse, hogy vannak határaim? Ja és azt is hozzátenném, hogy a melatoninos kérdés is az én kérdésem, szóval anyám se százas...

jún. 8. 14:32
1 2 3 4
 1/37 A kérdező kommentje:
Ha 18 éves leszek, az első dolog, amit teszek az az lesz, hogy elmenekülök itthonról albérletbe, szóval ne írjátok, hogy költözzek el, mert azt hamarosan meg is teszem.
jún. 8. 14:34
 2/37 anonim ***** válasza:
89%

Semmit nem fogsz tudni tenni, hidd el. Aki ilyen kontrollmániás, annak magyaràzhatsz.

Én megmondtam százszor anyámnak, hogy amint érettségizek, húzok a francba és nem lát majd, ha felnőtt leszek. Ő meg nem hitte el myilván, sőt, elmondta erre százszor, hogy senki kedvéért nem fog változtatni. Na puff, le is léotem és azóta se látott.

jún. 8. 14:42
 3/37 A kérdező kommentje:
Nekem elegem van abból is, hogy egyszerűen engem semmibe vesznek az érzelmeimmel és a véleményeimmel együtt. Minthogyha, én nem lennék érző emberi lény és velem bármit meg lehetne csinálni (anyám bele rakja a melatonint az italomba úgy, hogy engem erről meg se kérdezett, apám rám ront a szobámba, mikor már számtalanszor el lett neki magyarázva, hogy tartsa tiszteletbe a privát szférám...)
jún. 8. 14:47
 4/37 anonim ***** válasza:
96%

Kulcs. Vagy belülről egy retesz.

Ezek a határaid, mivel a szép szó nem használt.

jún. 8. 14:47
 5/37 anonim ***** válasza:
10%
Az nem a te szobád, az egy szoba az ő házában amiben megengedi hogy te lakj jelenleg.
jún. 8. 14:51
 6/37 A kérdező kommentje:
A kulcsomat, ami a szobához tartozik, azt anyám elvette, mivel zárva tartottam az ajtót, hogy minél kevesebbszer kelljen velük találkoznom. Anyám megelégelte, hogy mindig magamra zártam az ajtót, így egynap szétcsavarozta az ajtót(vagyis a kilincset), emiatt pedig többet nem tudom bezárni az ajtót.
jún. 8. 14:52
 7/37 A kérdező kommentje:
14:51: Itt ebben a lakásban, mindenkinek van saját szobája. Attól, még, hogy ez az ő lakása, nekem van egy saját szobám, és a testvéremnek is.
jún. 8. 14:54
 8/37 anonim ***** válasza:
96%

#5-höz szólnék

egy szülő feladata lakhelyet biztosítani a gyerekének. a szülő sem örülne annak hogyha intim pillanatokba a gyereke benyitna hozzá.

jún. 8. 14:57
 9/37 anonim ***** válasza:
13%

"El lett neki magyarázva"

Nem elég jól...

jún. 8. 15:02
 10/37 A kérdező kommentje:
Akkor, hogy magyarázzam el neki?
jún. 8. 15:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!