Minek néz engem apám, jól érzem az erőszakos nyomást?
Apám mindig is elhanyagolt engem. Miután elköltöztem 1-2 havonta ha rám csörgött sokat mondtam. Éveken át meg se látogattak. Mióta unokája van (aprópó, de vele se törődik igazán) azóta "jobban" érdeklődik. Mindig is magamnak oldottam (oldottunk) meg mindent. Mikor teherbe estem volt egy elszólása, hogy ha vele valami történik nem igazán számíthat senkire. (Anyám miatt mindenki megszakította velük a kapcsolatot, ő meg persze beletörődött most meg fogja a fejét.) Két dolgot nem tudok hova tenni. Az egyik, hogy 2 hét se telt el mióta beugrottunk hozzájuk. (Amúgy ő úgy játszik az unokával, hogy csak nézi. Meg sem fogta még igazán de lassan egy éves..) És már hívogatta a férjem!, hogy be akarnak jönni hozzánk. (Anyám sosem hív fel, őt vegyük is ki a történetből. Talán annyit játszik benne, hogy teljesen életképtelenné tette apámat.) Amúgy sokszor fel se hívnak, csak beugranak, mintha ez full természetes lenne, mert ők úgy gondolják nekem jobb dolgom sincs, csak őket várni. Felhívtam és mondtam neki, hogy ne jöjjenek másnap, mert orvoshoz megyünk stb. De erőszakoskodott. Mondom jó legyen szombat, de előtte beszéljünk, mert lehet, hogy mi ugrunk inkább be hozzájuk. Beszéljünk előtte. Erre hív ma a férjem, hogy szombaton ők már úgy készülnek, hogy jönnek. Mondom mi van?! Aztán mondta neki hogy beszéljünk, mert ő nem így tudja.... Nyomatékosan mondtam neki a telefonban, hogy megbeszéljük, vagy mi megyünk vagy ők jönnek. Nem tudom, hogy ennyire nem figyelt, vagy csak nem akarja tudomásul venni. Amikor ott voltunk megemlítettem, hogy kell egy asztalt vennem a konyhába. Azóta ezen erőszakoskodik, hogy a régi kisasztalomat elhozza. Nem kérte senki...
A másik, hogy amúgy azért hívta fel a férjem - nem a szombat miatt -, hanem, hogy elromott a mosógépük és ha megy pénteken maszekba dolgozni este hazafele ugorjon már be hozzájuk megnézni. Mondom mi már mosógépszerelő is lettél?! Nem elég, hogy potom pénzért szervizelsz nekik mindent... Persze, eddig az volt a felállás, hogy ha valami rossz volt, ment és anyám intézkedett mindent is. De ő már állapota miatt kihúzza magát egy pár hónapja. És kezdem azt érezni, hogy apám elvérzik és hárít mindent. Anyám hívta apámat hogy elromott a mosógép, ő meg hívta a férjem. Mondtam a férjemnek, hogy eddig is éreztem az érdeket, de most nagyon. És mivel engem nem tud szívni, szívja a férjem. Ő meg nehezen mond nemet. De ezen már ő is kiakadt, hogy még ő mondja meg, hogy ugorjon be...
Egyszer eligazitod a csaladodat, mi merre hany meter. Utana ha tovabbra sem a megbeszeltek szerint haladnak a dolgok, nem keresed, nem hivod oket. Ferjed se vegye fel a telefont nekik. Es nem is engeditek be oket.
Vagy esetleg eszedbe jutott mas megoldas?
Most miért apádat szidod?
Anyás a főtirpák, hogy elromlott a mosógépe és képes a volt férjét ugráltatni emiatt. De ő is van olyan mafla, hogy menne, ha meg nem ért hozzá, akkor keres maga helyett mást. Ahelyett, hogy megmondaná, hogy semmi köze a volt felesége életéhez, oldja meg, ahogy akarja.
Ja, ez így megtévesztő volt, hogy apukád elhanyagolt téged. Azt gondoltam, külön élt tőletek.
Akkor az a jó, amit 2-es javasolt.
Jó nagy bajban leszel nemsoká, mert egy gyerekhez kell erő is. Jobb lenne összekapni magad és meghúzni a határokat most, ha eddig nem sikerült.
Egyébként mi a fenéért kell ugyanoda költözni, ahol a szüleid laknak?! Pláne, ha tudod milyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!