Nem szeretem erőszakot! Apám vert gyerekkoromban nem szeretnék olyan lenni mint ő mit tudnék csinálni?
Jó, hogy elejét akarod venni ennek, de szerintem egy netes fórumon nem fogsz olyan tanácsot kapni, ami ténylegesen ér is valamit.
Nem ártana elmenned egy tanácsadóhoz/pszichológushoz aki segít feldolgozni a traumádat, és rámutatni hogy vannak-e ilyen hajlamaid, vagy sem.
Veszíteni nem veszíthetsz vele, de így legalább megteszel minden tőled telhetőt.
Gyerekek ez nem akarat vagy épp hülyeség kérdése.
Az ember hajlamos visszaesni a tanult magatartási formákba, akkor is, ha nem akar. Nagyon kevés olyan ember van, aki eldönti magában előre, hogy "na ja, én heti kétszer széttörök majd egy vázát a párom fején, ha megházasodunk" vagy azt, hogy "tönkre fogom tenni a gyerekem életét", ugyanakkor viszont nagyon sok emberből jön ez elő idővel.
2021ben már ideje lenne elhinni,hogy az emberi elme jóval komplikáltabb annál, mint hogy eldöntesz valamit, és az aztán mindig úgy is lesz 100%ig. Tudod tartani magad a jelenlegi morálodhoz akkor is, ha vöröset látsz a dühtől, vagy akkor is, ha nem alszol hetekig a stressztől?
Az indulatokra, ösztönökre és régi, tanult magatartásformákra/beidegződésekre nem lehet csak úgy legyinteni.
Ha lehetne, és egy könnyű kis döntés kérdése lenne eldönteni a reakcióidat, akkor közel sem lenne ennyi erőszakos ember, sőt, még függő, vagy mentális problémával küzdő sem.
Persze nem lesz minden bantalmazott gyerekből bantalmazó szülő, de az igenis egy létező jelenség; egy könnyen megkereshető, és elszomorito statisztika, hogy sokszor pont egy múltbeli áldozatból lesz elkövető.
Erről pedig nem árt beszélni egy szakemberrel.Nem csak egy jövőbeli gyerek miatt, hanem a bántalmazás áldozatának lelki világa miatt is.
Na, kérdező, pont ezért mondtam, hogy gyk helyett vidd egy szakemberhez a traumádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!