Vége a gyerekkoromnak! Nem akarok felnőni! Ez nagy baj?
17 éves lány vagyok. Nem akarok felnőni... A tudat, hogy többé nem leszek burokba zárva, magamért kell majd felelnem és a szüleimtől eltávolodok... Már most könnybe lábad a szemem ha erre gondolok. Nem állok még készen rá. Közel sem. Baj ha így érzek? Más is így élte meg amikor a gyerekkora küszöbén állt?
Régen azt hittem, de jó lesz végre "nagylány" lenni, de mostmár teljesen máshogy érzek. Semmit sem változtam az elmúlt 5 évben. Még mindig 12 éves fejjel gondolkozok. Eddig kb az agyamig sem jutott el, hogy lassan érettségizek aztán kinyílik előttem a nagy világ. Érettségi... ha arra gondolok, hogy én is abba a korba léptem hogy érettségizzek, mindig elnevetem magam. Az érettségizőket mindig is "nagy" emberek formájában láttam, akik már szinte teljesen felnőttek. De én egyáltalán nem vagyok olyan mint ők és ez megrémiszt...
Egyébként vannak terveim, tudom hogy minek szeretnék továbbtanulni (az hogy felvételt is nyerek, az már egy más kérdés), csak az az egy baj, hogy még mindig kicsinek érzem magam.
Te hogy vészelted át azt a tudatot, hogy vége a gyerekkorodnak?
Nem akartam én sem felnőni. És én például tartottam az érettségitől is...
Aztán betöltöttem a 18-at és jött egy átkattanás...
Kérdező, ha abban a korban leszel, biztos te is meg fogsz változni!
Nem kötelező felnőnöd! Eltartanod igen.
Gyerekkötelességek és felnőttjogok egyszerre... jó volna, mi?
szerintem sincs azzal semmi gond, ha megtalálod az egyensúlyt a felnőtt és a gyeremeki létben. aki erőszakkal próbál felnőni, azokból lesznek a befásult, unalmas, szürke emberek akik semminek nem tudnak örülni az életben.
általában ezek az emberek számára leszel idegesítő.
én is annak tartom magam 28 évesen. rengeteg f_szságon szoktam gondolkozni, néhol gyerekes vagyok, viszont ettől függetlenül ellátom, eltartom magam és nyilván ahol a komolyságot megköveteli a helyzet, ott komoly is vagyok.
volt egy ismerősöm, aki ellenpélda lehetne. ha jól gondolom, a mai napig hasonló felfogása van. ő erőből próbált megkomolyodni, úgy költözött el otthonról, hogy a szülei vásárolnak be neki vagy közösen, postai ügyintézéseket úgyszintén így oldják meg, munkahelyet is apuja intézett neki az ő munkahelyén, közben pedig lehurrogott engem, hogy én milyen komolytalan vagyok és ez neki nem jön be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!