Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vége a gyerekkoromnak! Nem...

Vége a gyerekkoromnak! Nem akarok felnőni! Ez nagy baj?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Nem akarok felnőni... A tudat, hogy többé nem leszek burokba zárva, magamért kell majd felelnem és a szüleimtől eltávolodok... Már most könnybe lábad a szemem ha erre gondolok. Nem állok még készen rá. Közel sem. Baj ha így érzek? Más is így élte meg amikor a gyerekkora küszöbén állt?

Régen azt hittem, de jó lesz végre "nagylány" lenni, de mostmár teljesen máshogy érzek. Semmit sem változtam az elmúlt 5 évben. Még mindig 12 éves fejjel gondolkozok. Eddig kb az agyamig sem jutott el, hogy lassan érettségizek aztán kinyílik előttem a nagy világ. Érettségi... ha arra gondolok, hogy én is abba a korba léptem hogy érettségizzek, mindig elnevetem magam. Az érettségizőket mindig is "nagy" emberek formájában láttam, akik már szinte teljesen felnőttek. De én egyáltalán nem vagyok olyan mint ők és ez megrémiszt...

Egyébként vannak terveim, tudom hogy minek szeretnék továbbtanulni (az hogy felvételt is nyerek, az már egy más kérdés), csak az az egy baj, hogy még mindig kicsinek érzem magam.

Te hogy vészelted át azt a tudatot, hogy vége a gyerekkorodnak?

2020. nov. 21. 21:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is nagyon hasonlóan éltem ezt meg 2 éve, amikor érettségiztem. Szerintem ez egy teljesen természetes dolog, oké, hogy ezt érzed. Viszont ne gondold azt, hogy ahogy 18 leszel, vagy elkezded az egyetemet már teljesen egyedül, felnőttként kell létezned, mert nem! Nekem is fura volt, hogy régebben az egyetemistákat már húde nagyon felnőttnek láttam, pedig mindenki gyerek még. A szüleid is ugyanúgy fognak rád tekinteni mint eddig, nem egy ilyen hirtelen nagy és drasztikus váltás lesz. Ha elkezdesz egyetemre járni, majd elkezdesz önállósodni is szépen, lassan, szinte észre sem veszed. És aztán egy idő után már nem lesz ez olyan ijesztő, ne aggódj!

2020. nov. 22. 11:22
 12/16 anonim ***** válasza:
75%
Nem fogsz még egy csapásra teljesen felnőni, ne aggódj! Én 25 vagyok, és kb. 1 éve érzem, hogy egyre jobban felnövök most már tényleg. Persze ez a szüleidtől is függ. De ha felvesznek egyetemre, szerintem nem fognak csak úgy kilökni, részben gyerek maradsz.
2020. nov. 22. 11:44
 13/16 anonim ***** válasza:
74%
Én már gimis korom óta dolgozok +tanulok, stb elég sok "felnőtt" dolgot csinálok, de szerintem soha nem fogok magam igazán felnőttnek érezni. És nem is baj. Sok felnőtt ember számomra egy csőd, sajnálom őket.. Úgy csinálnak, mintha nem lenne lehetőségük úgy élni ahogyan szeretnének... Ők maguk beleforgatják magukat a" "kötelező" rossz felnőtt életbe. De minek? Aztán panaszkodnak, hogy mennyi dolguk meg felelősségük van. Én is fizetem a számlákat meg, magas pozícióban vagyok a munkahelyemen. Szabadidőmben tanulok, hogy egyetemre mehessek. Olyan az élet, amilyenné teszed. Én nem leszek olyan, mint a boomerek soha. Lehetsz te is örökgyerek!! 23/L
2020. nov. 22. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Végzős vagyok, 19 éves, ugyanígy éreztem én is nem olyan rég.

De igazából ha belegondolsz semmi ok nincs arra, hogy szomorú légy. Akkor kellene szomorú légy, hogy ha szüleid azt mondanák, hogy leérettségiztél mostmár eltakarodhatsz itthonról dolgozni és neked kell eltartani magad. De igazából ugyanúgy marad az életed, remélhetőleg ugyanúgy tanulásból fognak állni a napjaid mint eddig, csak már egy fokkal szabadabb leszel és mást fogsz tanulni. Majd akkor lesz fura ha elkezdünk dolgozni, akkor fogjuk azt érezni, hogy sokat változott az életünk.

De én már nagyon várom ettől függetlenül. Mindig a céljaid lebegjenek előtted és az sokat hozzá ad a hangulatodhoz.

Sok sikert kívánok neked! :))

2020. nov. 22. 17:23
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

Én 20 vagyok, de meg mindig a szuleimmel tudok csak megoldani mindent ..

Múltkor mentem fogaszatra, annyira szerettem volna hogy bejojjenek velem , de nem lehetett, és végig rosszul éreztem magam … Ahova lehet, oda nem megyek egyedül csak velük. Égben jó és rossz is .. Úgy érzem, sosem novok fel és mindent a szamba kell majd rágni, hogy megertsem mi miért van.

2021. okt. 25. 17:00
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyben*
2021. okt. 25. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!