Mit tehetnék apám erőszakossága ellen?
15 éves koromig bármit csináltam, rendszeresen vert, volt olyan, hogy hazaértem, azt se tudtam miről van szó, és amint beléptem a házba, ököllel arcon ütött, és a földön rugdosott tovább, amíg bírta, és közben üvöltözött, hogy én erre rákényszerítem. Most 17 vagyok, és most megint elkezdett veréssel fenyegetni, hogy "körberugdos a házban". Legnagyobb baja az, hogy rosszul tanulok, és hogy sokat beszélgetek meg játszom gépen a barátaimmal, akik az ország másik felén lakna, ezért nincs túl sok lehetőségem nyáron kívül találkozni velük. Megmondtam neki, hogy már nem vagyok kisgyerek, aki szó nélkül tűri az üvöltözést és a verekedést, mert nem mer szólni, és ha még egyszer hozzámér, feljelentem, és elköltözök. Ezt komolyan is gondolom, de nem tudom képes lennék-e rá. Mégiscsak az apám, nem mindig ilyen, és nem akarom hogy a családom megutáljon. Meg helyem se nagyon lenne ahová költözhetnék. Egy-két barátom biztos befogadna, de nem akarnék rajtuk élősködni. Mit kéne tennem szerintetek? Mert azt nem fogom eltűrni, hogy a gimit lila foltokkal kelljen befejeznem, mert ő nem képes kezelni a dühét. Anyám nyíltan őt támogatja, merthogy "meg kell valahogy nevelni, más lehetőségünk már nincsen". Olyan gaztettekre kell gondolni, minthogy negyed órával később érek haza, mint ahogy mondták, vagy kapok egy beírást órai beszélgetésért meg hasonlók. Szerintetek normális az ilyen? Vagy nekik van igazuk?
17f
1. "Mégiscsak az apám" attól még, hogy megcsinált, még lehet egy emberi hulladék, ne mentegesd, mert nincs mentség a viselkedésére.
2. "nem akarom hogy a családom megutáljon" - egy olyan családért, ami ilyen helyzetben nem áll melléd és emiatt megutál, egyáltalán nem kár. Inkább ne legyen családja az embernek, minthogy ilyen családja legyen, ezerszer jobb.
Ha még egyszer megteszi, egész biztos feljelenteném a helyedben és miután elköltöznék (nyilván akkor, amikor meglesz rá a lehetőség), leshetne, mikor szólok hozzá egyáltalán utána (soha). Bár az ilyennek az is nagy sokk tud lenni, ha visszaütsz, teljes joggal tennéd egyébként.
fordulj nevelési tanácsadóhoz, iskolában egy olyan tanárhoz, akiben megbízol.
sajnos a testi fenyítés és az erőszakos szülő egy életre megnyomoríthatja az embert - NEM normális az ilyen fokú brutalitás.
amúgy 18 éves kortól tudsz már munkát vállalni, és eljöhetsz a szüleidtől... pl. egy mekiben bp-en havi 120-140e-t megkereshetsz, és keresel kiadó szobát, ilyenek. aztán szépen ha találtál stabilitást, tovább tudsz tanulni levelező tagozaton, felsőoktatásban.
tervezd meg a jövődet, otthon, egy ilyen "állattal" nem maradhatsz együtt.
soha, de soha ne mérgesítsd, és ezt, hogy lelépsz, meg hogy brutális ne is vágd a fejéhez, az okos ember nem hozza rossz helyzetbe magát, szépen okosan tervez és lép.
anyukádat ugye nem bántja? mondjuk anyukádnak könnyebb mellé állni, mert ő is lehet, hogy fél, így legalább őt békén hagyja (ha nem is fizikai bántalmazás, lehet, hogy verbális neki is jut - sajnos)
tervezz és készülj.
ha bántani akar, akkor meg lépj le, keress meg valakit, aki szakemberrel tud támogatni (pl. ezért írtam a nevelési tanácsadót, ott a családvédelemmel, gyerekelhelyezéssel is foglalkoznak)
csak okosan, nehogy összeugorj apukáddal, inkább kerüld, és gondold át, mit akarsz, járj utána.
kitartás
Ameddig ő tart el, addig azt csinál, amit akar, amúgy elmehetnél iskola mellett dolgozni 12 órában, akkor levennéd róla a terhet.
Na, most hogy megelőztem a rosszindulatú embereket: NEM, SENKINEK NINCS JOGA A MÁSIK EMBERT MEGVERNI!
Ez a keresztényi szeretet? Anyád sem százas, ha ezt eltűri, már bocs.
Próbáld kerülni a társaságát, ameddig nem adódik lehetőséged elköltözni, aztán vissza se nézz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!