Mit tehetnék apám erőszakossága ellen?
15 éves koromig bármit csináltam, rendszeresen vert, volt olyan, hogy hazaértem, azt se tudtam miről van szó, és amint beléptem a házba, ököllel arcon ütött, és a földön rugdosott tovább, amíg bírta, és közben üvöltözött, hogy én erre rákényszerítem. Most 17 vagyok, és most megint elkezdett veréssel fenyegetni, hogy "körberugdos a házban". Legnagyobb baja az, hogy rosszul tanulok, és hogy sokat beszélgetek meg játszom gépen a barátaimmal, akik az ország másik felén lakna, ezért nincs túl sok lehetőségem nyáron kívül találkozni velük. Megmondtam neki, hogy már nem vagyok kisgyerek, aki szó nélkül tűri az üvöltözést és a verekedést, mert nem mer szólni, és ha még egyszer hozzámér, feljelentem, és elköltözök. Ezt komolyan is gondolom, de nem tudom képes lennék-e rá. Mégiscsak az apám, nem mindig ilyen, és nem akarom hogy a családom megutáljon. Meg helyem se nagyon lenne ahová költözhetnék. Egy-két barátom biztos befogadna, de nem akarnék rajtuk élősködni. Mit kéne tennem szerintetek? Mert azt nem fogom eltűrni, hogy a gimit lila foltokkal kelljen befejeznem, mert ő nem képes kezelni a dühét. Anyám nyíltan őt támogatja, merthogy "meg kell valahogy nevelni, más lehetőségünk már nincsen". Olyan gaztettekre kell gondolni, minthogy negyed órával később érek haza, mint ahogy mondták, vagy kapok egy beírást órai beszélgetésért meg hasonlók. Szerintetek normális az ilyen? Vagy nekik van igazuk?
17f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!