Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szabadultatok ki a...

Hogyan szabadultatok ki a mérgező otthoni légkörből?

Figyelt kérdés
Éppen azon vagyok hogy elköltözzek itthonról,érettségi vége fele járok,munkát keresek mert anyámmal mindennaposak a veszekedések már itthon. Kiskorom óta mérgező a légkör itthon. De mindent megtesz azért hogy nekem nehezebb legyen, ellehetetleníti a párkapcsolataimat, a baráti kapcsolataimat, ellenőrzi kivel vagyok hova megyek. Úgy érzem sose fogok tudni kiszakadni innen mert minden egyes veszekedés után eljátssza az áldozatot, és hogy ő mennyire sajnálja.
2024. jún. 6. 22:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
#3 csak nem anyu??? XDDD
2024. jún. 7. 11:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha úgy érzed hogy mentálisan bántalmaz, nincs magánéleted, menekülni akarsz, írj és segítek bro.

Nekem is el kellett menekülnöm a lelki terror elől, sokáig pazichológus is kellett hogy az irányításmániás apámat fel tudjam dolgozni, de sikerült a saját lábamra állnom végül és rendbejönnöm.

2024. jún. 7. 11:46
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

ugyan ez volt nálunk. pontosabban mérgező légkör, ellehetetlenítés. Nálunk nevelőapám volt a főkolompos. Csak azt szajkózta egész életemben, hogy semmire nem leszek jó, senkinek nem fogok kelleni stb...

Megszabta mikor kivel hova mehetek, mikorra kell hazaérnek.

A saját pénzemet, amit diákmelón kerestem, eltették.

Nem engedték, hogy azt tanuljak amit akarok, illetve nem mehettem el dolgozni sem, főállásba, mert tanulnom kellett.

23éves koromig kellett ezt elviselnem. Mert mennem nem volt se hova, se miből. Ha nemet mondtam volna neki(k), simán az utcán találtam volna magam, képes lett volna nevelőapám kitenni.

Én végül 23 évesen, az akkor 1 hónapja titokban megismert páromhoz költöztem.

Azonnal számlát nyitottam, minden bevételemet oda kértem. Így tudtam elindulni.

Ennek 7 éve.

Ma már a férjem, és iszonyú sok mindent elértünk együtt.

Anyámmal és nevelőapámmal pedig akkor teljesen meg is szakítottam a kapcsolatot.

2024. jún. 7. 12:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Én anyámmal meg a húgommal

éltem. Anyával annyira rossz

volt a kapcsolatunk hogy

el döntöttem amint lesz

lehetőségem elköltözöm

tőlük. Folyton bántott

kritizált és lelki terrorban

tartott. Az akkori

barátommal 22 évesen elköltöztem

albérletbe ami utólag

rá jöttem egy rossz döntés

volt és nagyon elhamarkodtam.

Borzalmas volt.

Utána szét is mentünk.

Jött a jelenlegi

párom és vele el jöttem

konkrétan elszöktem.

Mert annyira durva

volt már akkor anyámmal

A helyzet ez volt 23 éves

koromban. Jelenleg is a párommal

élek akit azóta sem képesek

elfogadni. Meg a döntésemet

sem képesek megbocsátani

hogy el jöttem tőlük.

hogy el jöttem tőlük

2024. jún. 8. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!