Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Belenéztek a gyereketek...

Belenéztek a gyereketek telefonjába, ha furcsa dolgok vannak? Hogyan kezelnétek a helyzetet?

Figyelt kérdés

Érdekel a véleményetek. Szóval a lányom elsőéves egyetemista, de még itthon él. A suliban minden jól megy neki, látom, hogy tanul, és eredményesen. Viszont mostanában állandóan máshol alszik, mondja a neveket, de kész névjegyzék kéne, hogy ezt meg lehessen jegyezni. Mindig van valami “közös tanulás, és inkább ott alszunk”, kis összejövetel, “kell a barátnős idő”. Folyton akkora táskával jár, amiben van másnapi ruha is szerintem. Mikor itthon van, akkor is folyton valakivel írogat szerintem, vagy többekkel, nem tudom. Még mosogatás közben is majd eldobja a tányért és nézi meg, ha jött egy üzenete. Amikor elmegy futni akkor mindig itthon szokta hagyni a telefonját, bent a szobájában, de tudom, hogy ott hagyja. Ma este mikor elment futni, bementem a szobájába és kicsit körülnéztem, hátha meglátok valamit. És a telefonját is megnéztem, a kódját tudom, nem nehéz kitalálni, viszont semmit nem találtam, bár csak az instagrammot, Facebookot és SMS-eket néztem meg. Szinte minden barátjával angolul beszél, ami nem biztos, hogy furcsa, mert angolul tanul az egyetemen is.

Ha megkérdezem miért nincsen soha itthon, akkor azt a választ kapom, hogy “Hagyjál, van életem”, az üzenetekkel kapcsolatban hasonló a válasz.

máj. 30. 00:20
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
83%

Még mindig nem tudom, melyik is s furcsa dolog”.

Barátai vannak? Nahát!!

máj. 30. 17:44
 42/52 anonim ***** válasza:
56%
Én nem nyúlnék a telefonjába, de ha kérdeznék tőle valamit, és azt mondaná, hogy hagyjál békén, én is azt mondanám neki, ha pénzt kér.
máj. 30. 19:23
 43/52 anonim ***** válasza:
89%
Leírja neked 30 ember, hogy hagyd béként, erre még írod, írod, mintha ez bármit megindokolna!! Nem, ne kutakodj, ne kémkedj! Nem csodálom, hogy idegesíti! Már nem te vagy az élete, hanem a barátai. Tök normális dolgokat csinál, mit akarsz??? Miért nem azon gondolkodsz el, hogy miért nem beszél veled??? Talán mert egész gyerekkorában turkáltál a személyes terében és már elege van, csak te ezt nem akarod felfogni, hogy sok vagy! Ha annyira jó baráti viszonyt alakítottál volna ki vele, akkor mesélne neked! Most már ne akarj turkálni, hanem engedd el. Örülj már neki, hogy vannak emberi kapcsolatai! És pont annyit fog beszélni veled, amennyit szeretne! Na, ennyi az az annyi.
máj. 30. 20:48
 44/52 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem nem véletlenül gyanakszol, csak nem tudod mi is pontosan a problémád, ami miatt ezt a kérdést is kiírtad vagy ami miatt belenéztél a telefonjába.

Amíg nem olvastam azt a kiegészítésedet, hogy néha egész hétvégékre is eltűnik és akkor nem tudjátok hol van, addig azt gondoltam, ok csak túlfélted, aggódsz, hogy fűvel-fával kefél esetleg, de én és anya vagyok, nem engedném ezt a hétvégére eltűnököt.

Gondolom, ha jön üzenet és ugrik rá, akkor az fiútól jöhet :-), úgyhogy lehet van pasija, de ha ennyire nem akarja megmondani, hogy van, akkor vagy elég viharos lehet a dolog, vagy friss vagy sajnos esetleg jóval idősebb a muksó és nem meri bejelenteni, de az is lehet, hog yvalóban csak olyan a viszonyotok, hogy nem ttartja fontosnak, hogyha van pasija megmondja. De ezt csak te tudhatod milyen a viszonyotok.

Én leülnék vele egy olyan felvetést megbeszélni, hogy elmondanám nem tetszik, hog yúgy érzem néha a napokra eltűnése nem szerencsés, és helyette akkor mostantól ilyen esetekre hagyja meg hogy pontosan hol is elérhető, hovy megy, vagy ha ez nagyon nem tetszik, akkor ideje jelentkezni az egyetem kollégiumába és ott eltölteni eg yévet, ami mindkettőtöknek jót tehetne vagy h atud valakikkel albérletbe menni akkor menjen. De végül is a te és az apja lakása/háza a te várad,olyan szabályt adsz meg, amilyet szeretnél. És az nem gonoszkodás..

máj. 30. 20:51
 45/52 anonim ***** válasza:
18%
44-es voltam, hiszen ha hagyjál van életem, akkor nem kell ingyen mamahoteleznie, mert nektek is lehetne saját életetek végre, ahol nem kell plusz egy főre főzni, mosni napi szinten meg azon aggódni, hogy hol van.
máj. 30. 20:52
 46/52 anonim ***** válasza:
92%

Miért kellene egy FELNŐTTnek beszámolnia, hogy hová megy, kikkel, hány órát tervez ott maradni, mit csinálnak.

Én is csak annyit mondtam, hogy elmentem, reggel jövök, persze ez nem felelt meg, és nevelőanyám szt voltam drogos, krva, sugar baby - sorolhatnám. :D

Cuccok átkutatása.

Miért is? Mert 19-20 évesen nem számolok be neki másodpercre pontosan az időmről? Miért kellene? Semmi köze hozzá ilyen szinten.

máj. 31. 07:31
 47/52 anonim ***** válasza:
94%

"...de én és anya vagyok, nem engedném ezt a hétvégére eltűnököt."

A felnőtt gyerekednek?

máj. 31. 07:32
 48/52 anonim ***** válasza:
94%
Néhányan nem olvasták el, hogy EGYETEMISTÁRÓL van szó? Nem engednétek, hogy eltűnjön? Belenéznétek a telójába? Beszélnétek vele? Ha 15-17 éves azt mondom persze, ne tűnjön el hétvégére. De b.sszus FELNŐTT!!!!
máj. 31. 07:47
 49/52 anonim ***** válasza:
95%

32. Kérdező szrrintem itt mindenki vágja raktad kívül hogy a lányoknak barátja van. Hagyd. Nálunk is ez volt pedig szerettem anyámat, de sose beszélgettünk a fiúról ezért amikor lett nem mertem neki elmondani. Mindig volt egy gátlásosság bennem ebben a temában ha velük voltam. Ezen tudsz javítani ha akarsz. Mond meg neki hogy tudod hogy a barátjához megy, nem kell hazudoznia. Állítsd tenyek elé, nem kell virágnyelven beszélni. Ha látja hogy nem csinálsz belőle ügyet lehet hogy job an a bizalmába fogad és akkor még be is mutatja.

De ez a telefon nézegetes beteg. Egy 19 evest már nem lehet így kontrollálni. El kell fogadni hogy felnőtt. Bár teljesen felnőttnek nem mondanék egy olyan embert aki nem mert ilyesmiről beszélni, nem.mer az anyja elé állni hogy figyelj, barátom van. Mindenesetre már nem is gyerek hogy így bánj vele.

máj. 31. 10:13
 50/52 anonim ***** válasza:
94%
44. Az én házam az én váram, ezt nem szerencsés a gyereknek mondani. Hiszen ő ott nőtt fel, ez az otthona. Ez az ő vára is amig ki nem költözik. Persze képletesen, nem a tulajdonjogra értem. De ő is csaladtag, most hirtelen meg kiraknád mert elkezdte a saját életét? Egy 18-20 évesen már mit akarsz nevelni? Ha koliba vagy albérletbe megy akkor is el fog menni 2 napra csak nem fogod látni. Egysuerűen csak azt mondja neked hogy a hétvégén nem látogat meg téged. Aztán egyre ritkábban fogod látni...ez az élet. A gyerekek lassan kirepülnek.
máj. 31. 11:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!