Belenéztek a gyereketek telefonjába, ha furcsa dolgok vannak? Hogyan kezelnétek a helyzetet?
Érdekel a véleményetek. Szóval a lányom elsőéves egyetemista, de még itthon él. A suliban minden jól megy neki, látom, hogy tanul, és eredményesen. Viszont mostanában állandóan máshol alszik, mondja a neveket, de kész névjegyzék kéne, hogy ezt meg lehessen jegyezni. Mindig van valami “közös tanulás, és inkább ott alszunk”, kis összejövetel, “kell a barátnős idő”. Folyton akkora táskával jár, amiben van másnapi ruha is szerintem. Mikor itthon van, akkor is folyton valakivel írogat szerintem, vagy többekkel, nem tudom. Még mosogatás közben is majd eldobja a tányért és nézi meg, ha jött egy üzenete. Amikor elmegy futni akkor mindig itthon szokta hagyni a telefonját, bent a szobájában, de tudom, hogy ott hagyja. Ma este mikor elment futni, bementem a szobájába és kicsit körülnéztem, hátha meglátok valamit. És a telefonját is megnéztem, a kódját tudom, nem nehéz kitalálni, viszont semmit nem találtam, bár csak az instagrammot, Facebookot és SMS-eket néztem meg. Szinte minden barátjával angolul beszél, ami nem biztos, hogy furcsa, mert angolul tanul az egyetemen is.
Ha megkérdezem miért nincsen soha itthon, akkor azt a választ kapom, hogy “Hagyjál, van életem”, az üzenetekkel kapcsolatban hasonló a válasz.
Még mindig nem tudom, melyik is s furcsa dolog”.
Barátai vannak? Nahát!!
Szerintem nem véletlenül gyanakszol, csak nem tudod mi is pontosan a problémád, ami miatt ezt a kérdést is kiírtad vagy ami miatt belenéztél a telefonjába.
Amíg nem olvastam azt a kiegészítésedet, hogy néha egész hétvégékre is eltűnik és akkor nem tudjátok hol van, addig azt gondoltam, ok csak túlfélted, aggódsz, hogy fűvel-fával kefél esetleg, de én és anya vagyok, nem engedném ezt a hétvégére eltűnököt.
Gondolom, ha jön üzenet és ugrik rá, akkor az fiútól jöhet :-), úgyhogy lehet van pasija, de ha ennyire nem akarja megmondani, hogy van, akkor vagy elég viharos lehet a dolog, vagy friss vagy sajnos esetleg jóval idősebb a muksó és nem meri bejelenteni, de az is lehet, hog yvalóban csak olyan a viszonyotok, hogy nem ttartja fontosnak, hogyha van pasija megmondja. De ezt csak te tudhatod milyen a viszonyotok.
Én leülnék vele egy olyan felvetést megbeszélni, hogy elmondanám nem tetszik, hog yúgy érzem néha a napokra eltűnése nem szerencsés, és helyette akkor mostantól ilyen esetekre hagyja meg hogy pontosan hol is elérhető, hovy megy, vagy ha ez nagyon nem tetszik, akkor ideje jelentkezni az egyetem kollégiumába és ott eltölteni eg yévet, ami mindkettőtöknek jót tehetne vagy h atud valakikkel albérletbe menni akkor menjen. De végül is a te és az apja lakása/háza a te várad,olyan szabályt adsz meg, amilyet szeretnél. És az nem gonoszkodás..
Miért kellene egy FELNŐTTnek beszámolnia, hogy hová megy, kikkel, hány órát tervez ott maradni, mit csinálnak.
Én is csak annyit mondtam, hogy elmentem, reggel jövök, persze ez nem felelt meg, és nevelőanyám szt voltam drogos, krva, sugar baby - sorolhatnám. :D
Cuccok átkutatása.
Miért is? Mert 19-20 évesen nem számolok be neki másodpercre pontosan az időmről? Miért kellene? Semmi köze hozzá ilyen szinten.
"...de én és anya vagyok, nem engedném ezt a hétvégére eltűnököt."
A felnőtt gyerekednek?
32. Kérdező szrrintem itt mindenki vágja raktad kívül hogy a lányoknak barátja van. Hagyd. Nálunk is ez volt pedig szerettem anyámat, de sose beszélgettünk a fiúról ezért amikor lett nem mertem neki elmondani. Mindig volt egy gátlásosság bennem ebben a temában ha velük voltam. Ezen tudsz javítani ha akarsz. Mond meg neki hogy tudod hogy a barátjához megy, nem kell hazudoznia. Állítsd tenyek elé, nem kell virágnyelven beszélni. Ha látja hogy nem csinálsz belőle ügyet lehet hogy job an a bizalmába fogad és akkor még be is mutatja.
De ez a telefon nézegetes beteg. Egy 19 evest már nem lehet így kontrollálni. El kell fogadni hogy felnőtt. Bár teljesen felnőttnek nem mondanék egy olyan embert aki nem mert ilyesmiről beszélni, nem.mer az anyja elé állni hogy figyelj, barátom van. Mindenesetre már nem is gyerek hogy így bánj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!