Belenéztek a gyereketek telefonjába, ha furcsa dolgok vannak? Hogyan kezelnétek a helyzetet?
Érdekel a véleményetek. Szóval a lányom elsőéves egyetemista, de még itthon él. A suliban minden jól megy neki, látom, hogy tanul, és eredményesen. Viszont mostanában állandóan máshol alszik, mondja a neveket, de kész névjegyzék kéne, hogy ezt meg lehessen jegyezni. Mindig van valami “közös tanulás, és inkább ott alszunk”, kis összejövetel, “kell a barátnős idő”. Folyton akkora táskával jár, amiben van másnapi ruha is szerintem. Mikor itthon van, akkor is folyton valakivel írogat szerintem, vagy többekkel, nem tudom. Még mosogatás közben is majd eldobja a tányért és nézi meg, ha jött egy üzenete. Amikor elmegy futni akkor mindig itthon szokta hagyni a telefonját, bent a szobájában, de tudom, hogy ott hagyja. Ma este mikor elment futni, bementem a szobájába és kicsit körülnéztem, hátha meglátok valamit. És a telefonját is megnéztem, a kódját tudom, nem nehéz kitalálni, viszont semmit nem találtam, bár csak az instagrammot, Facebookot és SMS-eket néztem meg. Szinte minden barátjával angolul beszél, ami nem biztos, hogy furcsa, mert angolul tanul az egyetemen is.
Ha megkérdezem miért nincsen soha itthon, akkor azt a választ kapom, hogy “Hagyjál, van életem”, az üzenetekkel kapcsolatban hasonló a válasz.
A lányod felnőtt nő. Magánélete van.
Eszedbe ne jusson beleturkálni a telefonjába!
Nyilván, bejelenti, amikor másutt alszik, hogy ne aggódj.
De a többi a magánügye.
Neked nincs normális bizalmi viszonyod a lányoddal, és ennek megvan az oka.
Normálisan alakított anya-lánya kapcsolatban időnként megosztja az anyjával a gondjait, szép élményeit, tanácsot kér, vagy csak jólesik beszélgetni.
Az a gyanúm, hogy ezt rosszul csináltad.
Nem lehet véletlen, hogy elzárkózik.
Azt megkérdezheted azért, hogy hogy halad a tanulással, milyen eredményei vannak, mik a tervei, stb., hiszen, gondolom, te tartod el.
Otthon lakik, stb.
Bízik benned, fel sem merül benne, hogy visszaélsz vele, és beleolvasol a telefonjába.
Ha észreveszi, az is előfordulhat, hogy elköltözik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!