Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez titkolózás?

Szerintetek ez titkolózás?

Figyelt kérdés

Ha veszek magamnak valamit a saját pénzemből, és nem említem meg, hogy vettem, csak egyszer hazaviszem, amikor hazamegyek több hét után a koliból és nyilván feltűnik a szüleimnek, hogy ilyenem eddig nem volt.

Ilyenekről van szó, hogy könyv, fejhallgató, turis ruhák, serpenyő, tehát semmi extra.

Anyám még mindig mélységesen felháborodik, hogy miért nem mondtam, hogy vettem XY dolgot, ha látja nálam. Főleg akkor, ha a honnan van kérdésre azt mondom, hogy ja, X hónappal ezelőtt vettem. Mindig azzal jön, hogy titkolózok előtte, mert addig nem mondtam, hogy van XY cuccom, amíg ő észre nem vette otthon.

Én meg nem azért nem jelentenem be,hogy vettem egy mit tom én, szoknyát a turiban, mert elitkolom, hanem mert nem érdekes ez az információ, úgyis hordom, majd látja, ha haza kell költözni nyárra, vagy pont abba megyek haza. Anyám meg mélységesen meg van győződve arról, hogy azért nem szóltam, mert titkolózok.

máj. 27. 11:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
4%
Talán tudni akarja, milyen forrásból van rá pénzed.
máj. 27. 13:32
 12/21 anonim ***** válasza:
97%
11: akkor celzottan ez kene megkerdeznie. De mar ez is necces es tobb kerdest felvet.
máj. 27. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

11-re:

És ahhoz mi köze van?

Én is voltam egyetemista, föl nem merült, hogy a szüleim ilyeneken fennakadtak volna. Nem is tudták pontosan, mennyi az ösztöndíjam, mennyit keresek melléje és mikre költök. Látták, hogy megvagyok és kész.

Ha valami méregdrága holmival állítana haza a kérdező, akkor jogos lenne a kérdés. De egy könyvön meg egy turkálós ruhán fennakadni???

máj. 27. 13:38
 14/21 Nincstovább ***** válasza:
95%

Ha titkolóznál teljesen érhető lenne…

Ez így számomra tökre félelmetes.

De nem hiszem, hogy ez annak számítana, csak mert nem akarod traktálni feleslegesen ezekkel a vásárolt dolgokkal.

Akkor is csesztet, ha veszel valamit és elmondod neki? Arra mit szokott válaszolni?

máj. 27. 15:36
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem is furcsa ez a viselkedés. Én 22 éves vagyok, már külön élek, de még támogatnak a szüleim anyagilag. De sohasem kérik számon, hogy mire költöm azt a pénzt, amit kapok, hiszen ez egy havi fix összeg, amit arra szánnak, hogy költsek belőle, amire kell. Ha valami drágább dolgot tervezek venni (pl. költségesebb techinkai eszközök), arról általában konzultálok velük, de nem azért, hogy engedélyt kérjek, hanem mert például apukám informatikus, jobban ért ezekhez a dolgokhoz, és szeretem meghallgatni a tanácsait.

Ha valami új ruhát veszek, és látják rajtam, akkor sem kérik számon, hogy miért nem szóltam egyből, amikor megvettem, csak megemlítik, hogy "de jó a felsőd, ez új?", vagy valami ilyesmi.

Szerintem beszélj a szüleiddel! Első lépés mindig a kommunikáció. Mondd el, hogy téged zavar ez a fajta számonkérés, mert azt érzed, hogy elveszi az autonómiád, és egyébként is szükségtelennek tartod, hogy minden apró költségről beszámolj. És erősítsd meg őket, hogy a nagyobb anyagi döntésekben ki fogod kérni a véleményüket, azokról beszámolsz, de a kisebbekről te magad is felelős döntést tudsz egyedül hozni. Szerintem a legtöbb szülő sosem akar direkt rosszat a gyerekének, a te szüleid sem hiszem, hogy azért csinálják ezt, hogy szándékosan kikészítsenek vele. Valószínűleg vannak bizonyos beidegződéseik (ha mondjuk ők maguk nélkülöztek gyerekként, és nagyon oda kellett figyelni minden apróságra, amire pénzt kölötöttek, ez a túlzott kontroll fennmaradhatott bennük valamilyen szinten), amik miatt így viselkednek. Ezt meg tudjátok beszélni, és idővel tudnak majd rajta dolgozni.

máj. 27. 16:11
 16/21 anonim ***** válasza:
86%

#11 Egyetemista. Valszeg munka/ösztöndíj, esetleg a szülők támogatják fix összeggel. (Már csak abból kiindulva, hogy több hetente megy haza, tehát biztos nincs az, hogy felpakolt egy raklap kaját, és egy hétig elvan)

Azért egy turis ruha, egy serpenyő, egy könyv, egy fülhallgató nem olyan hű de megfizethetetlen tétel.

máj. 27. 16:25
 17/21 anonim ***** válasza:
95%
Ez tényleg kontroll, anyám is ezt csinálja még mindig, pedig rég nem élek otthon. Én elintézem annyival, hogy nem kell nekem mindenről beszámolni és elterelem a témát. Rég nem állok bele ilyenekbe, mert semmi köze hozzá, mit és mikor, mennyiért veszek. De még ha az ember meg is ossza azért az nonszensz, hogy minden apróságról tudni akarna.
máj. 27. 18:10
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
De még ha a kérdező egy arany órával állítana haza, ahhoz sem lenne semmi közük amúgy.
máj. 27. 18:11
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
Ez már a 4-5. kérédsed ugyenebben a témában. Nem keresgélem ki az előzőeket.
máj. 28. 08:07
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
19 szerintem sok ilyen szülő van..
máj. 29. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!