Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor és hogyan jött el...

Mikor és hogyan jött el köztetek az áttörés, a kevesebb titkolózás szüleitek előtt?

Figyelt kérdés

Világ életemben egy kicsit magányosabb, magamnak valóbb, introvertáltabb ember voltam. Rengeteg barátom van, de van egy másik, egy magányosabb oldalam. Sokszor félek mások általi megítéléstől, hogy mit gondolnak rólam stb.

Ez sokszor abban bontakozik ki, hogy görcsös füllentő/hazudozó vagyok, ami miatt nagyon nagyon rosszul érzem magam sokszor. Kezdve olyan kis “apróságokkal”, hogy amikor buliban vagyok és rosszul vagyok, letagadom, hogy hánytam, de pl suliban is, ha valami doga szarul sikerült, nem a szüleim előtt szégyelltem, hanem azok a haverok előtt, akik sokkal rosszabbat írtak nálam. Pl kettő haverom írt egy kettest, nekem hármas lett, de kellett volna 5 pont a négyeshez, akkor is azt mondom, hog 1-2 kellett volna.

Vagy ha szüleim kérdik, hogy berúgtam-e előző este, mindig letagadom, pedig 20 éves vagyok, a bátyámmal kb csak röhögnek azon, ha ő rugik be, meséli a részeg sztorykat. Nekem sosincs bátorságom elmondani.

A kérdés fő témája persze a lányok lennének. Sosem volt igazi kapcsolatom, pont emiatt.

Talán nagyon nevetségesen hangzik, de pont ez a szorongásom miatt. Sosem mertem elmondani, ha lánnyal találkozom (a szüleimnek, mert cikiztek érte, stb), ezért sokszor titkokban mentem.

Azért fordult meg bennem nagyon ez a kérdés most, mert jelenleg úgy néz ki, hogy a kiszemeltemmel szilveszterezek (kettesben, mert mindkettőnk bulija ugrott koronás házigazdás és szülők miatt).

Nem mondom a szüleimnek, hogy csajjal leszek, mondtam nekik a csaj nevét, akivel leszek, de azt nem, hogy kettesben (nála, abban a városban, ahol lakik).

Mondtam nekik, hogy haverokkal leszek az egyetemről, köztük vele is. Egyszerűen nincs meg bennem a bátorság, hogy elmondjam nekik. Mondjuk a csajjal nem 100%, hogy csak ketten leszünk, mondta hogy még azért keressünk valakiket, akik csatlakoznának (de velem mindenképpen akar lenni). Na mindegy is.

Sajnos 20 évesen egyszerűen nem alakult ki az, amit hittem, hogy fog, mint a filmekben, hogy boldog, felszabadult ember leszek, helyette egy szorongó lúzer vagyok, tele megfelelési kényszerrel és szégyenérzettel.

Nektek hogyan és mikor sikerült elérnetek, hogy bármiről beszélhettetek a szüleitekkel minden szégyenérzet nélkül? Egyetemen kolis vagyok, de gyakorlatilag még itthon lakom, két hetente járok haza.

Tudom, gyerekes viselkedés, de nagyon elromlott valami nálam és nem tudom mi segíthetne.

Valami tipp?

2021. dec. 24. 23:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%
Sosem titkoloztam
2021. dec. 24. 23:48
 2/16 anonim válasza:
40%
Amikor lebuktam, anyám benyitott nyáron a szobámba és épp a számmal kényeztettem a pasimat. Ekkor minden összedőlt bennük. 15/F
2021. dec. 25. 00:21
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

> Nektek hogyan és mikor sikerült elérnetek, hogy bármiről beszélhettetek a szüleitekkel minden szégyenérzet nélkül?

Nem sikerült. Egy idő után megbékéltem azzal, hogy mindig lesznek dolgok, amiket egyszerűbb, ha nem kötök az orrukra, mert pontosan tudom, mi lenne a reakciójuk, és semmi kedvem hozzá.

2021. dec. 25. 00:24
 4/16 anonim ***** válasza:
80%
Nalunk sosem volt divat titkolozni.
2021. dec. 25. 00:36
 5/16 anonim ***** válasza:
95%

arra kéne rájönnöd, hogy semmi sem történik, ha elmondod. akkor is elmész, ők meg gondolom örülnek neki és kész.de egyébként mindennel így van. mi történik, ha az igazat mondod? még ha esetleg nem tetszik is a másiknak. semmi. te vagy magadnak a legfontosabb. nem a másik ember. ne az határozza meg az életed, hogy más mit gondol róla. nézz szét itt a gyakon. mindenkinek más a véleménye egy-egy dologról. hogy lehetne mindenkinek megfelelni? meg miért kéne? neked kell jól érezned magad a bőrödben.

a szüleid pedig szeretnek téged, bármit is mondasz. a leírások alapján nem tűnsz olyannak, aki kiakasztó dolgokat csinálna. szerintem próbáld ki.

2021. dec. 25. 00:54
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Sosem titkolóztam. Inkább nagyobb idősebbként próbálok nem mindent elmondani a szüleimnek, mert nem kell mindenről tudniuk. Most néha-néha pár füllentés bele fér. Csak ne csináld folyton vagy ha véletlenül csinálod és észreveszed, akkor tudatosan javítsd ki magad, hogy "Ja, nem rosszul mondtam, nem X hanem Y van." Ahogy kivettem fiú vagy, nem kell elmondanod a szüleidnek, hogy mész csajozni vagy hogy másnapos vagy, de azt sem kell érezned, hogy bűn ha ezeket csinálod, mert nem az.

20 évesen is lehet szorongó az ember, de ha zavar téged, hogy milyen vagy változtass magadon. Tudatosan lehetsz olyan ember, amilyen csak szeretnél lenni. A másik meg, hogy nem kell mindenkinek megfelelned, persze sokan ezt szeretnénk, de mit számít? Elég ha az alapvető emberi értékeket tiszteletben tartod, a többi meg kit érdekel.

Nem vagy egyedül és minden rendben lesz a végén.

Egy jó alvás és meleg leves csodákra képes.

2021. dec. 25. 02:46
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Felnőttként sok minden hülyeséget elmeséltem anyunak. Hogy miket csináltunk a gimiben, hogy milyen marhaságok voltak mikor barátaimmal nyaraltunk stb. Nyilván nem szóról szóra mindent, de azért úgy nagyjából. Mondta is hogy te jó ég, jobb is hogy ezeket nem tudta annakidején.
2021. dec. 25. 06:50
 8/16 anonim ***** válasza:
28%

Off:

Legalább azt mond meg őszintén hol leszel, még ha a légyszámot nem is. Bármi történhet.

2021. dec. 25. 07:43
 9/16 anonim ***** válasza:
79%

A kóros hazudozás az pszichés kezelést igényel, ugyanis betegség.

Más titkolózni, és notórikusan minden kis hülyeség miatt hazudozni.

2021. dec. 25. 07:45
 10/16 anonim ***** válasza:
75%
A végén még sose ismernek meg hogy milyen vagy igazából (ez nem jelenti azt hogy rossz ember lennél) csak azt, hogy olyan képet igyekszel mutatni magadról, amiről úgy gondolod hogy azt várják el.
2021. dec. 25. 08:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!