Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelésségem anyagilag támogat...

Kötelésségem anyagilag támogatni a még nem nyugdíjas (ötvenes) szülőmet, akinek nincs kedve dolgozni?

Figyelt kérdés
Amúgy munkaképes
máj. 21. 19:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
69%

Nincs kedve dolgozni...Ezt olyan könnyű mondani. Azt írod, ötvenes. Ötvenes vagyok én is. Szerinted mennyire kapkodnak értem a munkáltatók? Segitek: semennyire. Ha van egy állás ajánlat és arra két jelentkező, akik között csak annyi a különbség, hogy az egyik 25, a másik meg 52, mit gondolsz, melyiket veszik fel? Hát nem az 52 évest.

Ettől függetlenül nem kötelességed semmi módon tamogatnod anyádat/apádat.

máj. 22. 06:36
 12/23 anonim ***** válasza:
94%

Nem vagy köteles és nem is szabad, mert onnantól kezdve ELVÁRJA majd, és hisztizik, hogy miért nem adsz neki.

NEM a te dolgod, neked van saját életed, ő meg oldja meg pl menjen melózni.

máj. 22. 08:05
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

11-es, nagynéném 60 évesen is kb félév alatt elhelyezkedett, miután elveszítette a munkáját mert esze ágában nem volt otthon üldögélni még 6-7 éven át és a férjétől "kérni" pénzt.

Aki akar az tud dolgozni, ez a nagy helyzet.

máj. 22. 08:07
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
De kapkodnak a munkáltatók, ha jó helyen laksz és jó szakmád van. Ha egyik sincs, akkor van a fenti helyzet. Anyám is 60 felett talált állást, előtte elvégzett egy számítógépes tanfolyamot ennek érdekében.
máj. 22. 09:01
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

13, 14

Azért ez a két eset nem az átlagot képviseli. 60 évesen meg 60 felett már közel a nyugdijhoz, sima felmondással el se lehet küldeni.

máj. 22. 13:11
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

Jó, akkor én is leírom az esetemet, 58 évesen helyezkedtem el. Közgazdász és adószakértő vagyok, több évtizede a szakmában.

De nem ez az átlag, azért ne legyünk már álszentek.

máj. 22. 13:54
 17/23 anonim ***** válasza:
86%
Sima felmondással lehet, hogy nem, de megszűnt a cég.
máj. 22. 14:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Jogilag nem vagy köteles. Emberileg pedig ha szeretitek egymást, támogathatod egy kevés pénzzel, de ez a te döntésed.
máj. 22. 23:07
 19/23 anonim ***** válasza:
79%
Ismerek egy ilyen családot. Anyukának (50-es) nincs kedve dolgozni, csak ingyenélő. A lányát még meló után kiküldi a kertbe is, ha viszi valahová autóval, amit amúgy a lánya vett, kifizetteti a benzint vele. Nem főz, nem takarít. Ilyen ezoterikus fasságokkal foglalkozik meg a szomszédokkal pletyizik. A 70+ nagymama főz, vagy a csaj. Úgyhogy VAN ilyen, hogy nem akar valaki dolgozni.
máj. 23. 23:58
 20/23 anonim ***** válasza:
21%
Hát 19, azért valamit csak jól csinál, nem? Van egy ingatlan, ahol él, ráadásul kertes ház, van autó, sofőr, szakácsnő. Amúgy meg 3 felnőtt ember egy keresetbol meg egy nyugdíjból nem tud megélni, meg egy autót is fenntartani, úgyhogy egészen biztosan van valami jövedelme a szerinted ingyenélő anyukának is
máj. 24. 06:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!