Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám rajtam élősködik?

Anyám rajtam élősködik?

Figyelt kérdés
Jelenleg 25 vagyok .. jelenleg Németországban dolgozunk.. anyukámmal.. viszont az a helyzet hogy mindenhova miattam jön.. sajnos közös munkahelyünk van.. és közös lakás.. nekem van autóm úgyhogy nekem kell őt furikáznom... Nélkülem meg halnak... Így nem tudok normálisan életet élni.. mert ő rám van utalva... És ez idegesítő... nyilván megértem hogy ő itt akar élni... De se jogosítványa se semmi.. németet nem beszéli csak Kicsit... Úgy érzem sose szabadulok tőle... saját albérletbe nem tudok menni mert akkor ő vele milesz ( gondolom én) mit tegyek?

máj. 20. 21:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Nem nevezném élősködésnek, hiszen nem te tartod el (ha jól értem). Mindenképp vele kell megbeszélned, hogy szeretnél önálló életet kezdeni. Iratkozzon be egy német nyelvtanfolyamra (szinte biztos, hogy van ingyenes is), kicsit fejlessze a nem tudását. Ha nem akar vezetni, tanulja meg használni a tömegközlekedést, vagy biciklizzen- ettől nyilván, ha fontos, viheted te is néha őt -pl nagybevásárlás kéthetente, orvos, amikor kell.

Azt ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon. Szerintem lesz sírás, ez-az, erre készülj fel, de ne hagyd magad.

máj. 21. 08:50
 12/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem tartozunk felelősséggel a szüleink életéért. (És nyilván megvan az oka, hogy édesanyád élete miért nem tudott eddig mederbe terelődni; miért nem önálóbb, talpraesettebb.)

És az is nyilvánvaló, hogy nem hagyhatod teljesen magára.

Jelen pillanatban un. szülőszerepben vagy. Pedig a szerepeknek fordítva kellene lenniük. Ahogy fentebb is írták, terelgessed. Nyelvtanulás, önálló közlekedés.

Tűzzél ki időpontot. "Idén decemberben elköltözök másik városba/albérletbe/barátnőmhöz/stb."

A nyafogása, teátrális - jajj, mi lesz velem akkor - ne hasson meg.

máj. 21. 09:18
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
Ez már nagyjából a 8-9. kérdésed. Nem unod még?
máj. 21. 11:15
 14/14 A kérdező kommentje:
13. Ez az első ilyen kérdésem ne haragudj...
máj. 21. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!