Anyám rajtam élősködik?
Nem nevezném élősködésnek, hiszen nem te tartod el (ha jól értem). Mindenképp vele kell megbeszélned, hogy szeretnél önálló életet kezdeni. Iratkozzon be egy német nyelvtanfolyamra (szinte biztos, hogy van ingyenes is), kicsit fejlessze a nem tudását. Ha nem akar vezetni, tanulja meg használni a tömegközlekedést, vagy biciklizzen- ettől nyilván, ha fontos, viheted te is néha őt -pl nagybevásárlás kéthetente, orvos, amikor kell.
Azt ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon. Szerintem lesz sírás, ez-az, erre készülj fel, de ne hagyd magad.
Nem tartozunk felelősséggel a szüleink életéért. (És nyilván megvan az oka, hogy édesanyád élete miért nem tudott eddig mederbe terelődni; miért nem önálóbb, talpraesettebb.)
És az is nyilvánvaló, hogy nem hagyhatod teljesen magára.
Jelen pillanatban un. szülőszerepben vagy. Pedig a szerepeknek fordítva kellene lenniük. Ahogy fentebb is írták, terelgessed. Nyelvtanulás, önálló közlekedés.
Tűzzél ki időpontot. "Idén decemberben elköltözök másik városba/albérletbe/barátnőmhöz/stb."
A nyafogása, teátrális - jajj, mi lesz velem akkor - ne hasson meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!