Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők mit szoktak manapság...

A szülők mit szoktak manapság reagálni ha a felnőtt gyerekük nem akar soha gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 24. 18:15
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
100%

Két gyerekem van, nem érdekel különösebben, hogy lesz-e unoka vagy sem. Nem azért vállaltam gyereket, hogy majd unokám is legyen. Ez majd az õ döntésük lesz.

Azt viszont mindig furcsállom, ha valaki nagyon rá van állva az unoka témára, hogy “jaaj, miért nem lesz unokaaa“, és mindezt úgy, hogy csak egyetlen gyereke van. Vagyis az egyetlen gyerekének kötelezô lenne gyereket vállalni, hogy ez megtörténjen, ami elég nagy teher. Szóval úgy gondolom, akinek ilyen fontos az unokázás, az szüljön, neveljen három gyereket, akkor a háromból egy csak vállal majd gyereket, és meglesz az unoka. Ha a háromból egy se akar, akkor meg is érteném a szülô szomorúságát. De ha valakinek az egyetlen gyereke pont nem akar, az abszolút benne volt a pakliban.

2024. ápr. 25. 08:09
 32/60 anonim ***** válasza:
88%

Azt, hogy egészségére. Ha akar vállal, ha nem nem.

Amúgy 2 lányom van, 10 és 5 évesek. Őszintén? Nem fogok egy percig se szomorkodni ha nem lesz unokám.

Sikeres, önálló nők legyenek akik ne legyenek soha senkire rá szorulva. Ez az egyetlen célom ami felé terelem őket.

Amúgy én most vagyok 35 éves. Ha most még nem lenne gyerekem és most kellene vállalnom. Hát nem lenne gyerekem.

2024. ápr. 25. 10:58
 33/60 anonim ***** válasza:
71%
orulok neki, nemm kerul se penzembe es foleg nem kell babysitterkedni mert ki nem allhatom a gyerekeket.
2024. ápr. 25. 12:59
 34/60 anonim ***** válasza:
46%
Nálunk mindegyik akar gyereket.
2024. ápr. 25. 13:07
 35/60 anonim ***** válasza:
84%

Azt a gyereket a fiamék vállalják majd, nem fognak azért vállalni, hogy én néhanapján babázhassak meg mert én "nagymama akarok lenni"

Aki azt írta, hogy saját csődjének érzi, mert ezek szerint a gyerek nem látta az anyján, neki micsoda öröm volt - a gyerek nem az anyja, nem azt érzi, nem azt gondolja. Anyu, te élvezted velem a vesződést én meg nem szeretném.

Nem vagyunk egyformák.

2024. ápr. 25. 13:12
 36/60 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem jön meg a kedve hozzá, én nem nyaggatom. Inkább ne vállaljon, ha nem akar, mintha kényszerből teszi, aztán rühellni fogja a gyerekét.
2024. ápr. 25. 14:31
 37/60 anonim ***** válasza:
48%

21 eves

Rahagytam majd meggondolja magat vagy sem...

Fulbevalot sem akart - mosz 12db loh a fuleben

Tetovalasr sem akart - most az egyik karja teli

Utalta a rovid hajat - most az van neki

Szoval mire egyaltalan oda kerul korban siman lehet h ez valtozik ahogy nagyon sok minden mas, ha nem lesz akkor nem.

2024. ápr. 25. 19:52
 38/60 anonim válasza:
87%
már a kérdés is baromság! a saját magánügyed, talán anyádnak szülnéd a gyerekeidet? te döntesz, a te felelősséged. és ezen a kurv4 világon mindenki, de mindenki köteles ezt tiszteletben tartani!
2024. ápr. 26. 06:22
 39/60 anonim ***** válasza:
48%

Nekem mint mondhatom Nagypapa 61 évesen. Igaz saját gyermekem nem lehet mert azért kicsit más vagyok és némely ember szemében a társadalom szemete. Így is van 3 nevelt gyermekem és vagy 11 unokám és van déd unokám is akiket sajnos részben ismerek de velük kapcsolat nincs. Vannak keresztgyerekeim is akiket imádok mert még kicsik.11 unoka örömet ad nekem és szívesen jönnek hozzám ha ép van hova igaz támogatom és őszintén szólva 1 kedvenc van aki most készül technikumba. Mindig mondják és tudják nem vér szerinti papájuk vagyok de engem tekintenek annak ellenére, hogy más vagyok. A kezdett kezdetén mindent annak idején már nevelésűkor megbeszéltük miben vagyok más és ezt elfogadták szeretnek talán ezért is. Azt tudják és a keresztgyerekek is ha kell segítek de hülyeségekre nem fordultunk időt. Sokat tanulunk egymástól és a nyitottság őszinteség fontos a család kapcsolatban.

Megértem azokat akik nem akarnak gyermeket de ha fiatal lennék akkor nem Magyarosságon élnék életem mert itt a gyermekeknek van ugyan joguk de azt lesöprik az asztalról és a megélhetés nagy családoknál már sokszor lehetetlen.

Ezért támogatok sokszor rászoruló családokat ahol sok gyerek van. Aztán mindenki gondoljon rólam azt amit akar.

Ennyit szerettem volna mondani írni.

2024. ápr. 26. 07:22
 40/60 anonim ***** válasza:
5%

Sokkal önzőbb a mai fiatalság, a saját karrierje, szórakozása jobban érdekli.

De nem baj, mert úgyis túlszaporodott az emberiség! Legalább nem kell golyószóróval, vírusokkal irtani a fölösleget!

2024. ápr. 26. 20:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!