A szülők mit szoktak manapság reagálni ha a felnőtt gyerekük nem akar soha gyereket vállalni?
Általában elfogadják. Van aki hümmög hozzá, meg azért évente kétszer rákérdez, hogy mizu, de annyi. Én majdnem 30 vagyok, sok barátom van akinek nincs vagy nem is akar gyereket, és ha valamelyik szülő hümmög is miatta, nem szokott ebből családi pertpatvar lenni. Tudomásul veszik és kész.
Nekem egyébként van gyerekem, és én nagyon szomorú lennék, ha nem lenne unokám. De azt jelenleg nem tudom megmodani, hogy mérges is lennék. Szomorú biztos.
3: És ez tényleg akkora élvezet neked itt lenni ezen a bolygón, testbe bezárva, hogy képes vagy itteni élvezeteket keresni és értékelni, és ezekhez ragaszkodni?
Én baromira haragszom a szüleimre, amiért testbe zártak, mert baromira utálom ezt az állapotot. És így másnak se akarom ezt okozni.
Egyik oldal oltja a másikat holott itt nem lesz megoldás. Egyik fél azt mondja, hogy nem akar gyereket a másik meg azt, hogy jó lenne. Senki sem akarja tiszteletben tartani a másik döntését de továbbra is megy a rinya.
Csóri 13-as ás 14-es itt éli ki a frusztráltságát. Már pedig ez van, el kell viselni mindkét félnek ezt a nyomást.
Hárman vagyunk testvérek. Nővérem nem akar gyereket, nekem van 2 öcsénk meg még fiatal ehhez.
Anyu elfogadta, hogy nővérünknek nem lesz, azt mondja, ha vissza mehetne az időben neki sem lenne 3. Nem azért mert nem szeret minket, vagy mert nem élvezte volna az anyaságot, csak rájött, hogy rossz döntés volt ennyi gyerek.
Nekem 2 gyerekem van, a második nehezen jött össze, nagyon nehezen vettem rá magam, hogy újra hulla fáradt legyek éveken át. Miután megszületett, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy harmadik sehogyan se csusszanjon be, mint számtalan ismerőseimnél.
Eléggé a limiten vagyok, ami a szülői kötelességeim teljesítését illeti. A kettővel a határaimat súrolom. Még gyerekkoromban eldöntöttem, hogy amikor annyi gyerekem van, amennyire képesnek érzem magam tisztességgel nevelni, steriziláltatom magam. Azóta sem bántam meg.
Apám azt mondja, hogy ez még változhat, és hogy gyerek nélkül nem teljes az élet. Azonban nem erőltet rám olyat, hogy igenis kell szülnöm majd. Biztos elcukiskodna egy unokával, de nem különösebben érdekli a dolog. Nem azért vállalt gyereket, hogy unokája legyen.
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!