Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem kedvelem apám barátnőjét,...

Nem kedvelem apám barátnőjét, miért erőlteti akkor, hogy jöjjön velünk, találkozzunk stb?

Figyelt kérdés

Szüleim elváltak, apukámnak van most egy friss kapcsolata.

A nőtől rosszul vagyok… Okoskodik állandóan, beleszól mindenbe, a velem kapcsolatos dolgokba, amikhez köze sincs. Mit vesz nekem apa, hová visz, mit enged meg, bezzeg az ő idejébe… És nem érti, hogy nem Karen, senkit nem érdekel, téged hogy neveltek fel.

Apának panaszkodtam már, beszéltünk is erről, mondta, hogy beszél a barátnőjével is, de aztán mindig a kerülést választja. Karácsonykor baja volt azzal, miket kapok, mondta apa, hogy ne legyen baj, az egyik ajándék lesz csak a fa alatt, a többit a kocsiban hagyja és ha hoz haza, kivesszük azokat.

Most lesz a szülinapom, apával hagyomány, hogy akkor elutazunk valahová pár napra. Most vinnünk kell a nőt is és ehhez semmi kedvem, mert állandó a feszültség úgy, meg a felkérdezések ok nélkül. Mondtam ezt neki, mondta, hogy nem lesz baj, legalább kicsit jobban megismerjük egymást a nővel, higgyem el, hogy jó lesz. De nekem így ehhez semmi kedvem, pedig imádom a szülihetet minden évben, de nem így… Ezt is mondtam neki, annyi volt a válasz, hogy akkor majd lehet, máskor elmegyünk valahová ketten, meglátjuk. De miért nem lehet megmondani a nőnek, hogy ez a program velem lesz, ő meg nem jöhet, mert idegesítő?

ápr. 19. 20:58
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
88%

Vagyis, ha ő úgy döntött, hogy tűri a nő modortalan viselkedését, te nem vagy erre kötelezhető, ezt ne várja tőled senki!

Mondd meg, hogy sertőnek tartod a nő viselkedeset, hogy irigykedik stb de főleg azt, hogy ennek helyet hagy apád! 20 as voltam

ápr. 19. 22:21
 22/58 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, apádnak a phina a fontos, nem te, ennyi...
ápr. 19. 23:22
 23/58 anonim ***** válasza:
72%
Mostoha egy sorsod van.
ápr. 19. 23:25
 24/58 anonim ***** válasza:
16%

Nyilván apukád szeretné, ha megismernétek egymást. Lehet, hogyha picit nyitsz felé, akkor nem is olyan elviselhetetlen hárpia, mint aminek most tűnik.

Érthető, hogy miért nem szimpi a nő, de ha már ez a helyzet, durcázás helyett próbáld kihozni a legjobbat a nyaralásból és kiélvezni azt. És ne vegyél mindent támadásnak automatikusan, amit csak kiejt a száján a nő! Még az is lehet, hogy meglepődsz.

Ha pedig nem változik a viszonyotok (feltételezve, hogy te nem ellenségeskedtél a nővel, és annak ellenére sem), akkor utána már jogosan kérheted apukádat, hogy legközelebb kettesben csináljatok programot, mert megpróbáltátok és nem megy.

ápr. 20. 05:31
 25/58 anonim ***** válasza:
12%

Nem tudom, tudod-e, hogy te gyerek vagy. A gyerek pedig nincs választási helyzetben. Nem ő dönt, ha így jobban érted.

Ezáltal az, hogy jön-e az új anyuka nemhogy nem erőltetés, hanem számodra kötelesség. Ahogy anyádat se döntheted el, hogy megy-e a szülihétre, és ha menne, az se lenne erőltetés, úgy az új anyádat se.

Ő nem egy opció, hogy lehet, hogy megy, lehet, hogy nem, hanem alap, hogy van. Főleg nem te döntöd el gyerek létedre.

Ők ketten egy egység, te a gyerek vagy.

ápr. 20. 08:22
 26/58 anonim ***** válasza:
90%
De mint 16 éves gyerek, nem köteles mas nyilvánvaló rosszindulatat elviselni, csak azert mert kiskorú. Nincs kikötözve es keresztre feszítve. Ezek szerint el kéne viseljen a szülők reszeről akarmit, mert kiskorú, hogy az apja megmatassa, vagy akarmi mert ki kell bírni, ha penzt ad, miert kene eltűrni az apja “élettársának” a hisztijeit? A gyűlölködését, az irigységét?
ápr. 20. 08:27
 27/58 A kérdező kommentje:

25-ös, ez nálunk sosem így működött.

Attól, mert fiatal vagyok, sosem volt rám erőltetve semmi, mindig meg van kérdezve a véleményem, főleg olyan témákban, ami engem is érint. Elhiszem, hogy valahol a gyerek neve kuss, nálunk nem az.

Anyám pedig van, nincs szükségem újra, főleg nem egy olyanra, akit apám 5 hónapja ismer. :)

Ez nem így működik.

ápr. 20. 08:27
 28/58 anonim ***** válasza:
24%

De bírom, mikor a 16 éves megmondja, hogy mi hogy működik.

Gondolom, az iskolában is megmondod a tanárnak, hogy mi hogy működik, mert neked "jogaid" vannak.

Ne legyél tudálékos. Egy gyereknek se áll jól.

ápr. 20. 08:30
 29/58 anonim ***** válasza:
93%

Egyaltalan miert nem tud az apjaval kettesben talalkozni, minek kell ott savanyodjon a masik, ha amúgyse élvezi ezt egyik fél sem?

Neked nagyon ferde a bigyód 25 ös, valami ven kommunistafejű csatakanca lehetsz

ápr. 20. 08:30
 30/58 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de a tudálékos itt te vagy. És igen, szerintem én jobban tudom, hogy a mi családunkban mi hogyan működik, mint egy idegen, pár sor alapján.

De igazából mondtam ma reggel apának, hogy döntse el, kivel akar menni. Vagy a nővel, nélkülem, vagy velem, a nő nélkül. Mert nem fogom olyan személlyel tölteni a szülinapi utamat, akit ki nem állhatok.

Az pedig szép és jó, hogy nyissak felé… De nincs kedvem, mert egy idegesítő bunkó.

Ha jön értem apa, akkor miért jön értem, ő kamaszként mindenhova biciklivel járt. Ha sokáig alszom hétvégén és már ott van, mire felébredek, miért aludtam addig, nem igaz, hogy nincsenek rajtam még felfekvések.

ápr. 20. 08:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!