Nem kedvelem apám barátnőjét, miért erőlteti akkor, hogy jöjjön velünk, találkozzunk stb?
Szüleim elváltak, apukámnak van most egy friss kapcsolata.
A nőtől rosszul vagyok… Okoskodik állandóan, beleszól mindenbe, a velem kapcsolatos dolgokba, amikhez köze sincs. Mit vesz nekem apa, hová visz, mit enged meg, bezzeg az ő idejébe… És nem érti, hogy nem Karen, senkit nem érdekel, téged hogy neveltek fel.
Apának panaszkodtam már, beszéltünk is erről, mondta, hogy beszél a barátnőjével is, de aztán mindig a kerülést választja. Karácsonykor baja volt azzal, miket kapok, mondta apa, hogy ne legyen baj, az egyik ajándék lesz csak a fa alatt, a többit a kocsiban hagyja és ha hoz haza, kivesszük azokat.
Most lesz a szülinapom, apával hagyomány, hogy akkor elutazunk valahová pár napra. Most vinnünk kell a nőt is és ehhez semmi kedvem, mert állandó a feszültség úgy, meg a felkérdezések ok nélkül. Mondtam ezt neki, mondta, hogy nem lesz baj, legalább kicsit jobban megismerjük egymást a nővel, higgyem el, hogy jó lesz. De nekem így ehhez semmi kedvem, pedig imádom a szülihetet minden évben, de nem így… Ezt is mondtam neki, annyi volt a válasz, hogy akkor majd lehet, máskor elmegyünk valahová ketten, meglátjuk. De miért nem lehet megmondani a nőnek, hogy ez a program velem lesz, ő meg nem jöhet, mert idegesítő?
Vagyis, ha ő úgy döntött, hogy tűri a nő modortalan viselkedését, te nem vagy erre kötelezhető, ezt ne várja tőled senki!
Mondd meg, hogy sertőnek tartod a nő viselkedeset, hogy irigykedik stb de főleg azt, hogy ennek helyet hagy apád! 20 as voltam
Nyilván apukád szeretné, ha megismernétek egymást. Lehet, hogyha picit nyitsz felé, akkor nem is olyan elviselhetetlen hárpia, mint aminek most tűnik.
Érthető, hogy miért nem szimpi a nő, de ha már ez a helyzet, durcázás helyett próbáld kihozni a legjobbat a nyaralásból és kiélvezni azt. És ne vegyél mindent támadásnak automatikusan, amit csak kiejt a száján a nő! Még az is lehet, hogy meglepődsz.
Ha pedig nem változik a viszonyotok (feltételezve, hogy te nem ellenségeskedtél a nővel, és annak ellenére sem), akkor utána már jogosan kérheted apukádat, hogy legközelebb kettesben csináljatok programot, mert megpróbáltátok és nem megy.
Nem tudom, tudod-e, hogy te gyerek vagy. A gyerek pedig nincs választási helyzetben. Nem ő dönt, ha így jobban érted.
Ezáltal az, hogy jön-e az új anyuka nemhogy nem erőltetés, hanem számodra kötelesség. Ahogy anyádat se döntheted el, hogy megy-e a szülihétre, és ha menne, az se lenne erőltetés, úgy az új anyádat se.
Ő nem egy opció, hogy lehet, hogy megy, lehet, hogy nem, hanem alap, hogy van. Főleg nem te döntöd el gyerek létedre.
Ők ketten egy egység, te a gyerek vagy.
25-ös, ez nálunk sosem így működött.
Attól, mert fiatal vagyok, sosem volt rám erőltetve semmi, mindig meg van kérdezve a véleményem, főleg olyan témákban, ami engem is érint. Elhiszem, hogy valahol a gyerek neve kuss, nálunk nem az.
Anyám pedig van, nincs szükségem újra, főleg nem egy olyanra, akit apám 5 hónapja ismer. :)
Ez nem így működik.
De bírom, mikor a 16 éves megmondja, hogy mi hogy működik.
Gondolom, az iskolában is megmondod a tanárnak, hogy mi hogy működik, mert neked "jogaid" vannak.
Ne legyél tudálékos. Egy gyereknek se áll jól.
Egyaltalan miert nem tud az apjaval kettesben talalkozni, minek kell ott savanyodjon a masik, ha amúgyse élvezi ezt egyik fél sem?
Neked nagyon ferde a bigyód 25 ös, valami ven kommunistafejű csatakanca lehetsz
Ne haragudj, de a tudálékos itt te vagy. És igen, szerintem én jobban tudom, hogy a mi családunkban mi hogyan működik, mint egy idegen, pár sor alapján.
De igazából mondtam ma reggel apának, hogy döntse el, kivel akar menni. Vagy a nővel, nélkülem, vagy velem, a nő nélkül. Mert nem fogom olyan személlyel tölteni a szülinapi utamat, akit ki nem állhatok.
Az pedig szép és jó, hogy nyissak felé… De nincs kedvem, mert egy idegesítő bunkó.
Ha jön értem apa, akkor miért jön értem, ő kamaszként mindenhova biciklivel járt. Ha sokáig alszom hétvégén és már ott van, mire felébredek, miért aludtam addig, nem igaz, hogy nincsenek rajtam még felfekvések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!