Egyes szülőknek miérr jó 40 fokos lázzal, hulla betegen, félholtan is beküldeni a gyereket iskolába?
Teljesen megzavarodik, ha egy napit is hiányozna, de a gyereket is tönkreteszi. Az én apám is ilyen volt. Ha a beledet kiköpted, akkor is menni kellett, egyetemre is, meg ment a "kicsinálom a piszkot, megbolondult, csak nem akar iskolába járni". Ez volt a perverziója.
Ismerek másokat is, akik ilyenek. Betegen bent lenni, semmi értelme, illetve csak lerontani fog. Miért zavarja ez ennyire egyes szülőket, hogy akár tönke is teszi a gyereküket?
Ez borzalmas... Nekem is volt ilyen osztálytársam annó. A tanár zavarta már haza mert olyan szarul volt. Másnap újra jött, szintén haza küldték.
Nálunk ha a gyerek beteg (rosszul érzi magát) itthon marad. Ha éppen nincs kedve suliba menni mert besokallt, itthon maradhat szintén pár napot.
"Akkor keressen egy másik munkahelyet basszus, de ne baxon ki a többi gyerekkel, szülővel és velünk. Így én is kiesek a munkából, az rendben van?"
És amíg másik munkahelyet keres, addig te eltartod a családját? :D Ha nem talál másik munkahelyet, akkor meg fizeted a teljes család kötlözését? Gyerekek, fogjuk már fel, hogy a világ nem a tetves ovi körül forog...
Azért aközött, hogy a gyereknek folyik az orra, kicsit köhög meg a lázas, gyenge állapot van különbség.
Ha csak az előbbi a baja simán mehet oviba. De az utóbbinál ne vigyük már be. Meg mikor a zöld takony a gyerek szájába folyik, hurutosan köhög, 38 fokos láza van. Szét fertőzi a többi gyereket,na meg neki se jó, hogy betegen nem otthon pihen.
Nálunk is az oviba rendszeres az aki így viszi be. Volt aki úgy vitte be, hogy a gyerek előtte lévő éjszaka 3x hányt és utána a csoportszobát is szét hányta.
És hozzá teszem nem azok csinálják ezt általában akik dolgoznak, hanem akik otthon vannak kissebb tesóval vagy nem dolgoznak.
"És hozzá teszem nem azok csinálják ezt általában akik dolgoznak, hanem akik otthon vannak kissebb tesóval vagy nem dolgoznak."
Jó, ez az eset nyilván röhejes. De nem tudom eléggé hangsúlyozni - már kicsit hülyén is érzem magamat miatta, hogy ismételgetem - de sokaknak NINCS MÁS VÁLASZTÁSA. Bébiszittert (vagy bármi hasonlót) nem tud megfizetni, nem dolgozó rokon/barát nincs, a munkahelye pedig nem tolerálja az évi 10-20-30-40 nap kiesést a munkából a kisgyerek miatt. Ilyenkor mi legyen? Üsse agyon a gyereket egy szőlőkaróval aztán megoldva? Esetleg hagyja otthon egyedül a 3 évest? Vagy hívja össze a családi kupaktanácsot, hogy közölje a remek hírt, miszerint innentől csak minden másnap esznek, mert jövő hónaptól fele annyi pénzből fognak élni a felmondása miatt?
Azért mikor az ember gyereket vállal tisztában van ezzel, hogy a gyerek beteg lesz. És valahogy meg kell oldani akkor a felügyeletét.
Mennyire jó egy 3-4 éves kisgyereknek, hogy lázas, hány és be van rakva az oviba, sír és rosszul van. Miközben otthon az ágyban lenne a helye azzal aki megnyugtatja.
Nem 46. vagyok
Elég ritkán hal bele manapság egy óvodás vagy iskolás korú gyerek tüdőgyulladásba, kérdező. De sarkitsunk, hiszen neked csak az megy: ha temetni kell a gyereket, akkor már nem lesz az a gondja, hogy miből adjon neki enni.
A kötelező szabadsagrol meg annyit, hogy papíron kiadják mindenütt, a valóságban meg nem. De te, a nagy száddal csak itt vagy világbajnok a jogokkal, meg a kötelességekkel, hogyhogy anyaddal nem volt ekkora az arcod 18 évesen, amikor nem tudtál az engedélye nélkül orvoshoz menni?
Amúgy igen, én is főleg azon vagyok kiakadva, mikor anyuka betegen behozza úgy a gyereket, hogy vagy otthon van a kisebbel, vagy csak simán nincs munkája és úgy van otthon.
Volt olyan gyerkőcöm, akit szinte mindig elsőként hoztak be és utoljára vitték el, közben meg koradélután láttuk, hogy apuci ott sétáltatja a kutyát a parkban, de a gyereket benthagyták este 6-ig.
Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!