Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülőknek miérr jó 40...

Egyes szülőknek miérr jó 40 fokos lázzal, hulla betegen, félholtan is beküldeni a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

Teljesen megzavarodik, ha egy napit is hiányozna, de a gyereket is tönkreteszi. Az én apám is ilyen volt. Ha a beledet kiköpted, akkor is menni kellett, egyetemre is, meg ment a "kicsinálom a piszkot, megbolondult, csak nem akar iskolába járni". Ez volt a perverziója.

Ismerek másokat is, akik ilyenek. Betegen bent lenni, semmi értelme, illetve csak lerontani fog. Miért zavarja ez ennyire egyes szülőket, hogy akár tönke is teszi a gyereküket?

2024. ápr. 19. 11:54
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
34%
És a munkáltatókkal mit csinálnál, aki nem engedi szabira a szülőt a beteg gyerekéhez?
2024. ápr. 20. 01:41
 42/59 anonim ***** válasza:
0%
Akkor keressen egy másik munkahelyet basszus, de ne baxon ki a többi gyerekkel, szülővel és velünk. Így én is kiesek a munkából, az rendben van?
2024. ápr. 20. 01:48
 43/59 anonim ***** válasza:
63%

Ez borzalmas... Nekem is volt ilyen osztálytársam annó. A tanár zavarta már haza mert olyan szarul volt. Másnap újra jött, szintén haza küldték.

Nálunk ha a gyerek beteg (rosszul érzi magát) itthon marad. Ha éppen nincs kedve suliba menni mert besokallt, itthon maradhat szintén pár napot.

2024. ápr. 20. 06:50
 44/59 anonim ***** válasza:
27%

"Akkor keressen egy másik munkahelyet basszus, de ne baxon ki a többi gyerekkel, szülővel és velünk. Így én is kiesek a munkából, az rendben van?"

És amíg másik munkahelyet keres, addig te eltartod a családját? :D Ha nem talál másik munkahelyet, akkor meg fizeted a teljes család kötlözését? Gyerekek, fogjuk már fel, hogy a világ nem a tetves ovi körül forog...

2024. ápr. 20. 10:27
 45/59 anonim ***** válasza:
42%

Azért aközött, hogy a gyereknek folyik az orra, kicsit köhög meg a lázas, gyenge állapot van különbség.

Ha csak az előbbi a baja simán mehet oviba. De az utóbbinál ne vigyük már be. Meg mikor a zöld takony a gyerek szájába folyik, hurutosan köhög, 38 fokos láza van. Szét fertőzi a többi gyereket,na meg neki se jó, hogy betegen nem otthon pihen.

Nálunk is az oviba rendszeres az aki így viszi be. Volt aki úgy vitte be, hogy a gyerek előtte lévő éjszaka 3x hányt és utána a csoportszobát is szét hányta.

És hozzá teszem nem azok csinálják ezt általában akik dolgoznak, hanem akik otthon vannak kissebb tesóval vagy nem dolgoznak.

2024. ápr. 20. 10:58
 46/59 anonim ***** válasza:
27%

"És hozzá teszem nem azok csinálják ezt általában akik dolgoznak, hanem akik otthon vannak kissebb tesóval vagy nem dolgoznak."

Jó, ez az eset nyilván röhejes. De nem tudom eléggé hangsúlyozni - már kicsit hülyén is érzem magamat miatta, hogy ismételgetem - de sokaknak NINCS MÁS VÁLASZTÁSA. Bébiszittert (vagy bármi hasonlót) nem tud megfizetni, nem dolgozó rokon/barát nincs, a munkahelye pedig nem tolerálja az évi 10-20-30-40 nap kiesést a munkából a kisgyerek miatt. Ilyenkor mi legyen? Üsse agyon a gyereket egy szőlőkaróval aztán megoldva? Esetleg hagyja otthon egyedül a 3 évest? Vagy hívja össze a családi kupaktanácsot, hogy közölje a remek hírt, miszerint innentől csak minden másnap esznek, mert jövő hónaptól fele annyi pénzből fognak élni a felmondása miatt?

2024. ápr. 20. 11:05
 47/59 anonim ***** válasza:
49%

Azért mikor az ember gyereket vállal tisztában van ezzel, hogy a gyerek beteg lesz. És valahogy meg kell oldani akkor a felügyeletét.

Mennyire jó egy 3-4 éves kisgyereknek, hogy lázas, hány és be van rakva az oviba, sír és rosszul van. Miközben otthon az ágyban lenne a helye azzal aki megnyugtatja.

2024. ápr. 20. 11:09
 48/59 A kérdező kommentje:
Szerintem 46-os te pont ezt csinálod! Azért a nagy kiakadás! Ha meghal a gyerek tüdőgyulladásban, vesegyulladásban, mind a kettő előfordult a faluban, őket még orvoshoz is vitték, vagy kap egy lágörcsöt, elájul. Ha temeti a gyereket jobb lesz, vagy mondjuk akkor nem 1 hétre, hamem 8 hétre dől ki? Aki a gyerekagyoncsapásával, meg éhezéséssel dobálózik, hogy azért van bent a gyerek betegen. Tudod ezek legtöbbször felfújt kifogások. Vagy hogy 17.02-kor viszi el sorozatban a gyereket napköziből, "nincs otthon senki, apuka dolgozik", anyuka itthon van egész nap, apuka meg a havi egy hét kivételével mindig. Hagyjuk ezeket a fenkölt szövegeket. Évi 10 napot a saját szabadsága is fedezi, amit KÖTELLEZŐ KIADNI. Tudom, szabadságot sem adnak és 40 fokos lázzal ott van ő is, mert akkor csak 3 naponta eszik a gyerek... Ha a koszorút kell vinni, akkor meg nem is eszik, az jobb!
2024. ápr. 20. 11:24
 49/59 anonim ***** válasza:
69%

Nem 46. vagyok

Elég ritkán hal bele manapság egy óvodás vagy iskolás korú gyerek tüdőgyulladásba, kérdező. De sarkitsunk, hiszen neked csak az megy: ha temetni kell a gyereket, akkor már nem lesz az a gondja, hogy miből adjon neki enni.

A kötelező szabadsagrol meg annyit, hogy papíron kiadják mindenütt, a valóságban meg nem. De te, a nagy száddal csak itt vagy világbajnok a jogokkal, meg a kötelességekkel, hogyhogy anyaddal nem volt ekkora az arcod 18 évesen, amikor nem tudtál az engedélye nélkül orvoshoz menni?

2024. ápr. 20. 11:41
 50/59 anonim ***** válasza:
44%

Amúgy igen, én is főleg azon vagyok kiakadva, mikor anyuka betegen behozza úgy a gyereket, hogy vagy otthon van a kisebbel, vagy csak simán nincs munkája és úgy van otthon.

Volt olyan gyerkőcöm, akit szinte mindig elsőként hoztak be és utoljára vitték el, közben meg koradélután láttuk, hogy apuci ott sétáltatja a kutyát a parkban, de a gyereket benthagyták este 6-ig.

Ennyit erről.

2024. ápr. 20. 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!