Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülőknek miérr jó 40...

Egyes szülőknek miérr jó 40 fokos lázzal, hulla betegen, félholtan is beküldeni a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

Teljesen megzavarodik, ha egy napit is hiányozna, de a gyereket is tönkreteszi. Az én apám is ilyen volt. Ha a beledet kiköpted, akkor is menni kellett, egyetemre is, meg ment a "kicsinálom a piszkot, megbolondult, csak nem akar iskolába járni". Ez volt a perverziója.

Ismerek másokat is, akik ilyenek. Betegen bent lenni, semmi értelme, illetve csak lerontani fog. Miért zavarja ez ennyire egyes szülőket, hogy akár tönke is teszi a gyereküket?

2024. ápr. 19. 11:54
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
86%
Óvodában van olyan kisgyerek, akit lázasan beadnak. Fekszik egész nap, csillog a szeme a láztól. Szülőknek dolgozni kell, nagyszülő nincs, babyszittert meg nem tudnak fizetni. Pénzük sincs.
2024. ápr. 19. 12:43
 12/59 A kérdező kommentje:
#11 A szülő is mehet táppénzre a gyerekkel. A nagyobb meg amardhat maga is.
2024. ápr. 19. 12:45
 13/59 anonim ***** válasza:
83%

"A szülő is mehet táppénzre a gyerekkel."

A gyáp a jövedelem 60%-a, plusz életkor szerint meghatározott maximált napokra jár. Tehát nem mindig mehet el a szülő tappenzre a gyerekkel....

2024. ápr. 19. 12:52
 14/59 A kérdező kommentje:
Gondolom óvodában dolgozol, ha látod, hogy ott a gyerek, aki lefertőzi a többit is. Szerinted ez jó? Ha 60 százalékm 60 százalék tudom, de otthon maradhat... Akkor kevesebbet kap, vagy keres valakit. Ha mindkettő dolgozik, de van pézük.
2024. ápr. 19. 13:03
 15/59 anonim ***** válasza:
64%
13. vagyok, a 12. nem az én válaszom volt. Nem, senki szerint nem jó, ha ott a gyerek, de van, aki nem tudja megoldani, hogy ne legyen ott. Megegyszer, a napok száma limitált. Egy ovis, tehát 3-6 év körüli gyerekre 42 nap veheto igenybe, egyedülálló esetén ez 84.
2024. ápr. 19. 13:07
 16/59 A kérdező kommentje:
Szerintem az nagyjából elég egy évre, még sok is, hétvége ugye nem számít. Plusz ott a szabadság, sok helyen meg is lehet beszélni, vagy keres valakit, aki vigyáz rá, de tudom az ilyennek senki sincs.
2024. ápr. 19. 13:17
 17/59 anonim ***** válasza:
83%

16!

Még mindig nem érted, de nem is fogod, amíg nem lesz gyereked.

2024. ápr. 19. 13:44
 18/59 anonim ***** válasza:
77%
Ha közveszélyes örült az apád, arra milyen választ vársz a gyakorin? Azóta már megszüntetted vele a kapcsolatot, probléma egy szál se.
2024. ápr. 19. 13:46
 19/59 anonim ***** válasza:
34%

"Látszik, hogy nem volt még 40 fokos lázad soha. 40 fokos lázzal, nem hogy iskolába, de menni nem tud az ember, föl sem tud állni az ágyból."

Látszik, hogy nem tudsz saját magadtól elvonatkoztatni. :D

Én már a hőemelkedéstől is a halálomon vagyok, de olyan még 40 fokos láznál sem volt, hogy ne tudtam volna felkelni az ágyból és elmenni boltba vagy hasonlók. Nyilván nem álltam volna neki egy félmaratonnak, de nem mindenki esik szó szerint az ágynak a láztól.

2024. ápr. 19. 13:56
 20/59 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem az nagyjából elég egy évre, még sok is, hétvége ugye nem számít. Plusz ott a szabadság, sok helyen meg is lehet beszélni, vagy keres valakit, aki vigyáz rá, de tudom az ilyennek senki sincs."

Na, akkor megint azzal kezdem, hogy te sem tudsz a saját buborékodon kívül gondolkodni. Rengeteg olyan munkahely, szakma vagy komplett iparág van, ahol pár nap szabadságért is hetekkel előre kell könyörögni. Ha meg szezon van, akkor meg még azt se fogadják el ordibálás nélkül, ha leszakadt fejjel nem mész be dolgozni. :)

2024. ápr. 19. 13:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!