Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülőknek miérr jó 40...

Egyes szülőknek miérr jó 40 fokos lázzal, hulla betegen, félholtan is beküldeni a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

Teljesen megzavarodik, ha egy napit is hiányozna, de a gyereket is tönkreteszi. Az én apám is ilyen volt. Ha a beledet kiköpted, akkor is menni kellett, egyetemre is, meg ment a "kicsinálom a piszkot, megbolondult, csak nem akar iskolába járni". Ez volt a perverziója.

Ismerek másokat is, akik ilyenek. Betegen bent lenni, semmi értelme, illetve csak lerontani fog. Miért zavarja ez ennyire egyes szülőket, hogy akár tönke is teszi a gyereküket?

2024. ápr. 19. 11:54
1 2 3 4 5 6
 21/59 Metionin ***** válasza:
48%
Az szomorú ahol a munka miatt beadják a kisgyereket oviba, kényszerhelyzet de sok olyat ismerek és nálunk is úgy volt, hogy egyik szülő/nagyszülő otthon van és simán meg lett volna oldva a felügyelet, egy kamaszt meg lazán egyedül is lehet hagyni. Az esetek nagy részében nem ez az oka annak hogy a gyerek suliban van betegen, főleg ha már nem kicsi. Ja meg oviból lazán kimaradhattam, csak suliból nem, mert ott már teljesíteni kell. Egyszerű erőfitogtatás szülő részéről.
2024. ápr. 19. 14:25
 22/59 anonim ***** válasza:
20%
Nem unod még, minden második héten megkérdezni? Vagy az előző kérdésedre nem kaptál elég - kielégítő válaszokat?
2024. ápr. 19. 14:50
 23/59 anonim ***** válasza:
78%

3-as, nem ugyanaz az anyánk?

Engem anyám 8 évesen elküldött suliba 38,5 fokos lázzal. Gimiben iszonyat menzeszelős görccsel, félájultan elküldött a suliba, halottsápadtan beesetem a folyosóra, az ügyeletes tanárnő (anyám korú úgy mellesleg) utánam nyúlt, elkapta a kezem, úristen, mi bajom, milyen sápadt vagyok, és már húzott is az orvosi szobába, feküdjek le, aznap nem volt doki. Hozott egy görcsoldót is (otthon sosem volt természetesen, mert minek kényeskedni), meg egy pohár vizet is.

Anyám is olyan volt, ha nem veszünk róla tudomást, akkor az nincs.

(Nem tudom, az ilyen mit vár öreg korára).

2024. ápr. 19. 15:43
 24/59 anonim ***** válasza:
39%

Én kisgyermeknevelő vagyok.

Elképesztő, hogy hány szülő hozta be a bölcsődébe a picit betegen, magas lázzal, akik aztán megfertőzték a csoport felét.

Sokan úgy, hogy a gyerek árulta el, hogy "anya reggel adott neki szörpit", azaz telenyomta lázcsillapítóval, hogy bevegyük a gyereket.

Aztán pár óra múlva persze újra felszökött a láza...

Elhiszem, hogy dolgozni kell, mert kell a pénz, de ha ennyire kell, akkor nem kötelező gyereket vállalni.

2024. ápr. 19. 17:35
 25/59 anonim ***** válasza:
45%

"Elhiszem, hogy dolgozni kell, mert kell a pénz, de ha ennyire kell, akkor nem kötelező gyereket vállalni."

Az a baj, hogy így is alig vállalnak gyereket az emberek és pontosan ezért (is).

Ma elvárt, hogy mindkét szülő dolgozzon, mert a családi pótlék tizenéve változatlan összegű és vicc kategóriába sorolt. Nem tud egy fizetésből 2 felnőtt és 1-2-3 gyerek megélni.

Elvárt, hogy az emberek legyenek mobilak, magyarul költözzenek a munka után, ezért vándorolt már a fél ország Budapestre, Győrbe, Debrecenbe stb. Persze a nagyszülőket nem viszik magukkal, de ha vinnék, akkor sem mennének vele semmire, mert a nagyszülők is dolgoznak még, a magas nyugdíjkorhatárok miatt.

És akkor természetesen még táppénzre sem mehet csak úgy el a legtöbb szülő, ahogy szabadságra sem, és a gyerekmegőrzőként funkcionáló oviba is csak trükközve tudják leadni a gyerekeket...

És akkor a szülő a hülye. :) Mondhatjuk, hogy a szülő is hibás, de ez olyan helyzet, ahol kb. mindenki sáros.

2024. ápr. 19. 18:00
 26/59 anonim ***** válasza:
63%

"Elhiszem, hogy dolgozni kell, mert kell a pénz, de ha ennyire kell, akkor nem kötelező gyereket vállalni."

Mert olyan nincs, hogy apuka kiesett a képből, hogy munkahelyet kellett változtatni, hogy valami komoly anyagi probléma merült fel időközben. Te előre látod q jövőt 20 évre is és tudod, hogy totál stabil marad az anyagi helyzeted. Jó neked.

2024. ápr. 19. 18:10
 27/59 anonim ***** válasza:
45%

#24 vagyok.

Teljesen mindegy, mert ha a kicsi újra belázasodik, akkor kötelesek vagyunk hívni a szülőt, ő pedig köteles érte jönni és hazavinni.

Csak eközben kibaxik a többi szülővel és velünk is, mert addig végigfertőz mindenkit.

2024. ápr. 19. 18:15
 28/59 A kérdező kommentje:

És akkor a másik szülővel is kibaxik, mert a fél csoport beteg lesz és akkor ő is mehet a gyerekével táppénzre. De az ugye nem számít? Meg ha a beteg kicsi ottjon lebetegíti a szülőket, tesókat, akkor kb. 20-30 emberrel is kicseszhet egy ilyen sztahanovista. Arról nem beszélve, hogy ha nagas láznál komolyabb baja lesz, ne adj isten meghal. Szerintem a táppénzes napokkal, szabadsággal, home office-al ki lehet bekkelni, ha beteg a kicsi. Meg azért oké mondják, nehogy azt hidd, hogy SENKI nincs aki figyelne rá. Vagy ha más nem a szülő elmegy a saját háziorvosához, hogy beteg ő is. Aki meg ezzel nem kalkulál, tényleg ne vállaljon gyereket. Oviba igazolás sem kellett régen. Felsőtől meg simán otthon tud lenni maga is.

#26 Te magad is ilyen vagy, hogy ennyire véded? Magad írtad, hogy van apuka. Ha meg nincs, lehet gyerektartást, közös felügyeletet, azaz apucinak betegen is kell vigyázni rá, vagy apuci új csajának, anyjának stb.

És ha a kislány meghal 40 fokos lázzal? Vagy mondjuk nagyobb baja van, gyulladás stb? Ezért is kell orvos. Arról mem beszélve, gogy a saját példámból adódan az ilyen később is csinálja, szadizza a gyerekét, vagy akár, mint én, hogy majdnem meghalok fiatalon, mert tök mimdegy, nem a lábadbak van baja.

Az én szüleimet sem kapta el soha senki, de az ilyennek pont az hiányozna, hogy az óvoda, iskola, orvos elbeszélgessen vele és visszavegyen. Mert nagyobb baj is lehet.

2024. ápr. 19. 18:47
 29/59 A kérdező kommentje:

Ja és ehhez hozzátenném, hogy anyám általánosban a fogaimat sem zömette be (6, 7 alapból lyulasan nőtt ki), mikor beírták, akkor sem engedte. 14 alatt nem is mehetsz magad, pláne nem engedett felügyelet nélkül. Eredmény -2 fog, mikor megpusztultál a fájdalomtól és több alig menthető, késöbb tönkrement fog. Mert minek, nem teremtték le ott sem.

Meg később már elmúltál 18, de akkor sem engedett el vérvételre, szakorvoshoz: nőgyógyász stb. sem.

2024. ápr. 19. 18:51
 30/59 anonim ***** válasza:
62%

"#26 Te magad is ilyen vagy, hogy ennyire véded? Magad írtad, hogy van apuka. Ha meg nincs, lehet gyerektartást, közös felügyeletet, azaz apucinak betegen is kell vigyázni rá, vagy apuci új csajának, anyjának stb."

Mondjuk épp azt írtam "apuka kiesett a képből", dehat ugye az olvasas, pláne az értelmező manapság luxus. 50 éves vagyok, az én gyerekem egyértelműen nem jár bolcsodebe. Amúgy én megoldottam mindig a felügyeletét, ha kellett, de van, aki nem tudja. NEM TUDJA, nem pedig nem akarja.

2024. ápr. 19. 18:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!