Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülőknek miérr jó 40...

Egyes szülőknek miérr jó 40 fokos lázzal, hulla betegen, félholtan is beküldeni a gyereket iskolába?

Figyelt kérdés

Teljesen megzavarodik, ha egy napit is hiányozna, de a gyereket is tönkreteszi. Az én apám is ilyen volt. Ha a beledet kiköpted, akkor is menni kellett, egyetemre is, meg ment a "kicsinálom a piszkot, megbolondult, csak nem akar iskolába járni". Ez volt a perverziója.

Ismerek másokat is, akik ilyenek. Betegen bent lenni, semmi értelme, illetve csak lerontani fog. Miért zavarja ez ennyire egyes szülőket, hogy akár tönke is teszi a gyereküket?

2024. ápr. 19. 11:54
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
71%

"Meg később már elmúltál 18, de akkor sem engedett el vérvételre, szakorvoshoz: nőgyógyász stb. sem."

Mert 18 évesen engedélyt kell kérni az orvosi vizsgálathoz?

2024. ápr. 19. 18:56
 32/59 anonim ***** válasza:
56%

Itt most nem az iskolás korú gyerekekről volt szó. Itt már azért van annyi önállóságuk, hogy egy idő után egyedül lehet hagyni őket átmenetileg. Na de egy ovis korú gyereknél rengeteg esetben nem megoldható az, hogy a beteg gyerekkel otthon maradjon az egyik szülő (már ha egyáltalán van több szülő). Mégis hogy oldja meg így az átlag ember a dolgot, ha nincs nyugdíjas, de még egészséges rokon a közelben? Na, hát kényszerből úgy, hogy beviszi az oviba. Ahol majd szépen hívják a szülőt, aki meg nem veszi fel a telefont és érte megy munka után...

Nyilván kib..szás az ovival meg mindenkivel, de lássuk már be, hogy sokszor nincs más megoldás. Az ovi egy gyerekmegörző, ennyi a dolga.

2024. ápr. 19. 19:02
 33/59 A kérdező kommentje:

Ezt írtad:

"Óvodában van olyan kisgyerek, akit lázasan beadnak. Fekszik egész nap, csillog a szeme a láztól. Szülőknek dolgozni kell, nagyszülő nincs, babyszittert meg nem tudnak fizetni. Pénzük sincs."

"

Mert 18 évesen engedélyt kell kérni az orvosi vizsgálathoz?"

Szerinted az ilyen visszvesz, ha betöltötted? Akkor még gimnáziumba jártam és ugyanazt csinálta. Megtorolt, kikészített,.beküldött, üvöltözött... Elméletileg nem kéne, gyakorlatilag. A feleséget is lehet terrorizálni akármennyi idős. Pont nemrégieben hallottam, hogy egy férj nem engedi férdi orvoshoz a feleségét, illetve "nehogymár egy idegen férfi szüléssze meg a gyerekemet".

2024. ápr. 19. 21:00
 34/59 Metionin ***** válasza:
66%
33. Egy gimis már mehet egyedül orvoshoz. Én mentem fogorvoshoz simán, suliorvoshoz is ha kellett, anyám nem is mindig tudta. Akkor volt csak baj, ha kiírtak, ami gimi alatt egyszer fordult elő a tüdőgyulladással, inkább kihordtam lábon minthogy otthon ordítson velem egész nap, akkoriban pont nem dolgozott. De rövid és egyszeri alkalmakra azért már el lehet menni, csak nem lihegnek a nyakadban egész nap, dolgozni vannak stb. Egy egyetemista meg már csak van annyira értelmes, hogy pl. óra helyett elmegy dokihoz ha már anyuci szemmel tartja otthon és elköltözni még nem tud. Bár ilyenkor a legegyszerűbb megoldás a távoli egyetem és a koli. A feleségeket stb. is azért terrorizálhatja a férj felnőtt kora ellenére, mert 1. hagyja 2. olyan kapcsolatban van, ahonnan általában anyagi okokból nem tud vagy nem mer lépni. Gimi után léphetsz.
2024. ápr. 19. 21:16
 35/59 anonim ***** válasza:
80%

Anyám is ilyen volt, fájt a hasam és magas lázam volt beküldött suliba vagy lviba... Mentő vitt onnan a kórházba vakbél műtétre. Onnantól kezdett azzal foglalkozni, ha beteg vagyok.

Algopirin és tea mindent megold szerinte. Tesóm eltörte a kezét a suliban, csak a napközi után vitte el orvoshoz

2024. ápr. 19. 21:52
 36/59 A kérdező kommentje:

Nem époen, mert háziorvos helyben volt és az egyetemm gimnázium meg 1,5 óra busz és mimdig levitt és megvárta, hogy felszállok. Falun le is jelentik, mivel ismerikm főként a takarítónőm aszisztens, nincs titok. Maximum a vádosban tudtam volan sürgősségire elmenni.

Nekem is tört el a karom és nem rudtam mozdítani, 90 fokos szögben maradt és fél napig nem mehettem orvoshoz, majd magam elmentem, de kontrollra már nem engedett vissza... Utána is elmondta, hogy minek mentem el... Nem gipszelték, sínt, meg kendőt kaptam... Azóta sem tudom kinyújtani rendesen.

2024. ápr. 19. 21:58
 37/59 anonim ***** válasza:
64%
Egyrészt azért, mert munkahelytől függetlenül is vannak baromi önző donorok, akik le akarják passzolni valahová a kölyköt... Mondjuk erre minek szaporodni... Másrészt, sok munkahelyen eleve iszonyat rugalmatlanok, ha egy nő otthon marad a beteg gyerekével... Az apákat általában nem is engedik...
2024. ápr. 19. 23:18
 38/59 Metionin ***** válasza:
65%
36. Na az szar, nekem 1 óra busz volt a gimi és ott biztonságban voltam a falu szemétől, mert az nálunk is működött. De a suli orvosa lehetett volna opció, beutalókat is ad mint kiderült. Az egyetemeknek is van orvosa az adott városban. De eszembe jut ilyenkor, hogy ezeknek a szülőknek amúgy nincs élete, nem dolgoznak, hogy van idejük követni, kísérni, ellenőrizni stb. a gyereket állandóan?
2024. ápr. 19. 23:27
 39/59 anonim ***** válasza:
38: ne tudd meg, mennyi ilyen gyökér van faluhelyen szülő címszó alatt... pedig van munkájuk is, minden...
2024. ápr. 19. 23:31
 40/59 anonim ***** válasza:
51%
#24 és #27 vagyok. Kérdező, pont ezt írtam, hogy az ilyen szülő kicseszik a többi szülővel, a gyerekkel és velünk is. Ahelyett, hogy otthon maradna a gyerkőccel, mondjuk három napig, inkább behozza fertőző betegen...Hadd ragadjon rá a vírus mindenkire. Na az ilyeneket úgy nyakon vágnám,hogy azt sem tudnák merre van az előre.
2024. ápr. 20. 00:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!