Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt anyukám?...

Miért csinálja ezt anyukám? Nagyon zavaró?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy régen divat volt a turkaló. 400ft pulóvert vett nekem ( nem kértem, és többször mondtam, hogy ne vegyen mert néha olyat is vesz, amit még se vettem volna /ragasztós,festékes... "De otthonra jó lesz az". Persze, telerakja a szekrényem... ) Unokának is használt földről felszedett rágókákat vesz "jó lesz az"... De tegnap akadtam ki igazán. Vett feláras leértékelt instant tésztát a múltkor, azt is úgy hozta, hogy már pár napja lejárt. De tegnap 3 db tescós joghurtot sózott rám ami több napja lejárt! De persze a 3 nagy táblás Milka csokibol nem adott volna és meg se kínált... Férjem is mondta dobd ki a kukába... ( Unokának is jó lesz a '98ban lejárt tusfürdő és szappan. Én ezt degradálonak tartom. Inkább venne egyszer valami normálisat mint hogy így árazzon be bennünket. És itt nem arról van szó nem lenne pénz... Engem ez bánt de nem tudom miért....
ápr. 15. 06:58
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
61%

Édesanyádnak lehet vásárlási mániája is, és így akar megszabadulni a feleslegesen összevásárolt holmiktól.

Én is szeretem a használt, jó minőságű ruhákat, de sohasem vennék olyan, már használt babaholmit, amit a gyerek a szájába vehet. Akkor sem, ha fertőtleníthető.

Egyénként valóban sokan nem akarják a felesleges holmit a kukába dobni, inkább "elajándékozzák". Én sem szivesen dobok semmit a kukába, ami másnak még jó lehet valamire. Kertvárosban lakom, felénk az ilyesmit kirakják a kapu elé, vagy a buszmegállóba, ráírják, hogy elvihető, és el is viszi mindig valaki. Össze szoktam csomagolni a nem használt ruhát, cipőt, és "elveszítem" a hajléktalan szálló közelében. Kilestem, mi lesz vele: örömmel vitték el. Ismerősnek azért nem ajánlottam volna fel!

ápr. 18. 17:00
 32/35 anonim ***** válasza:
49%
Hát, szerintem ez ilyen alattomos kínzás részéről. Látszólag ad, de romlottat, így akar bántani. Kb. biztos vagyok benne. Vagy azt nem bírja elviselni, hogy leváltál róla, vagy valami más őrülete van.
ápr. 19. 12:46
 33/35 anonim ***** válasza:
77%

#32 vagyok még. Vannak szülők, akik irigylik a gyerekeiket... Az anyuka nagy manipulátornak tűnik.

Határok kijelölése működhetne:

"Anyuka, ne hozz nekem lejárt élelmiszert, mert nem adok ilyesmit a gyerekemnek." Ha mégis hoz, akkor előtte kidobni a kukába. ?

ápr. 19. 12:53
 34/35 anonim ***** válasza:
79%
Ott helyben megnezed a lejáratot meg hogy egyáltalán milyen a cucc. Ha lejárt a kaja, a cuccok meg nem kellenek ott helyben meg kell mondani hogy nem kell, vigye vissza . Ha nem hajlandó az orra előtt kell kidobni. Ha ő ennyire nincs tekintettel rátok, akkor neked sem kell vele finomkodni.
ápr. 19. 16:24
 35/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez már megalázó. Pedig én is szeretek turkálóban vásárolni, mert sokszor lehet jó minőségű ruhákat olcsón találni és nem látszik, hogy nem újan vette az ember. Természetesen én se rongyokat veszek ilyen helyen. De ha hozzátok kifejezetten ronda, rongyos cuccokat és romlott ételeket visz, az szerintem egy passzív agresszió. Valószínűleg tényleg megalázásnak szánja. Én el szoktam adományozni a kihízott meg felesleges ruháimat, de ami már szakadt, azt nem viszem oda, a túl kopott dolgokat se. Azokat felszabdalom törlőrongynak. A romlott étel meg veszélyeztetés. Más kérdés, hogy én is megeszem pl. a pár napja lejárt joghurtot vagy a néhány hónapja lejárt konzerveket, de másnak nem vinném ajándékba.

Szerintem ezzel azt akarja üzenni, hogy "nektek jó ez is, ne legyenek igényeitek, ennyit értek". A másik lehetőség, hogy esetleg kényszeres gyűjtögető. Milyen a lakása? Ha nagyon zsúfolt és minden vackot hazavisz, meg esetleg rendszeresen guberál, akkor esélyes, hogy az. De én az első esetre tippelek, mert ha a Milka csokiját maga eszi meg, ami természetesen nem járt le, az azt mutatja, hogy szereti a minőséget, de kizárólag magának.

Én leállítanám. Közölném, hogy a gyerek egészségét ne veszélyeztesse lejárt ételekkel, meg ne hordjon oda rongyokat, nem vagytok hulladéktelep. Ha megsértődik, akkor megsértődik. A romlott kaját a szeme láttára hajítanám a szemetesbe, tanuljon belőle.

Itt nem tudom, mit akar. Azt akarja, hogy úgy nézzetek ki, mint a csövesek?

ápr. 19. 20:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!