Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják elfogadn...

A szüleim nem akarják elfogadni a barátomat a származása miatt. Lehet ezen valahogy javítani?

Figyelt kérdés

Nővéremnek május végén lesz az esküvője, és a szüleim kijelentették, hogy a barátom nem jöhet velem, mert szégyellik a rokonaink előtt, hogy cigány származású. Osztálytársak vagyunk 3 éve, nagyon jól ismerik, tudják, hogy tud viselkedni meg teljesen normális, ahogy a családja is, de akkor sem fogadják el. Az anyukája tanítónő, az apukája ácsként dolgozik, szóval nem lecsúszott, telepi cigányok, és mégis ilyenek vele. Ha szóba kerül, hogy cigány mindig jönnek az Olaszliszkai lincseléssel meg a bűnözéssel, de sosem értem hogyan jön ez a barátomhoz, az Ő családja full normális. Ennyi erővel, ha jól tudom Szita Bence gyilkosai magyarok voltak, akkor most a barátom szülei is szídhatnának minket, meg a magyarok is ugyanúgy bűnöznek. Tudom, hogy szégyen a szüleim rasszista gondolkozása, de nem tehetek róla, hogy ilyenek, ahogy a barátom sem arról, hogy cigány. Egyébként nagyon rendes, jó tanuló, sportol is, a szüleim imádnák, ha nem lenne barnább a bőre az átlagnál.

Nővérem azt mondja Ő szivesen látja a lagzin, ha még együtt leszünk, neki nincs vele semmi baja, de próbáljak javítani a kapcsolatukon anyékkal, mert nem akar ebből balhét velük. Hát, köszönöm szépen, mégis hogyan finomítsak rajta mikor ennyire elutasítóak? Szilveszter óta vagyunk együtt, azóta addig jutottunk, hogy ha nincs itthon apukám átjöhet hozzám, de amúgy nem látják szivesen. Gondolkoztam valami közös programon vagy szoktunk itthon társasozni, és megpróbálnám rávenni őket, hogy egy ilyen alkalomra áthívhassam, és akkor jobban tudnának beszélgetni. Volt már valaki hasonló szituban? Anyukám egyszerűbb eset, Ő pl.értékeli, hogy kitűnő tanuló meg, hogy nekem is javulnak a jegyeim mióta együtt vagyunk, inkább apukám a problémás. Lenne esetleg valami jó tanácsotok?

ápr. 13. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
51%

Én vagyok aki azt írta hogy túl friss a kapcsolat ahhoz hogy esküvőre vidd.

Én megértem hogy a hozzaallas esik rosszul, de attól még igaz az hogy 4 hónapos tini kapcsolatot felesleges esküvőre cipelni. A másik dolog meg az hogy ez a novered napja, az egy dolog hogy ő szívesen látja, de valószínűleg annak már nem örülne ha a szüleid emiatt jelenetet rendeznenek vagy duzzognanak egész este. Szóval szerintem nem ebből az esküvőből kellene hisztit csinálnod, inkább alapvetően abból hogy nem fogadják el, nem mehet hozzátok se..

ápr. 15. 12:39
 62/74 anonim ***** válasza:
18%

Ne aggodj keedezo, majd kijon a vere. Amikor pl serult golyabol akarnak huslevest fozni..

Vagy amikor a hazassagban nem lesz szavad mert a romaknal a ferfiak a fonokok.

Sok sikert.

Ja es a bunozesre visszaterve. Igen magyarok kozt is van gyilkos, elmebeteg, csaladirto, pedofil. De mig volt kevesebb mint 1millio cigany es kb 9millio magyar tehat 10szer annyi magyary akkor is a bortonokben sokkal tobb cigany volt. Na hogy lehetseges az, hogy tized akkora populaciobol tobb bortontoltelek lesz? Hm?

Ciganybunozes.

ápr. 15. 15:19
 63/74 anonim ***** válasza:
22%
#62 köszönjük drága ős szittya magyar ezt az értékes hozzászólást xd.
ápr. 15. 17:07
 64/74 anonim ***** válasza:
69%

Nem azért, hogy védjek bárkit, de ha nem lenne mit ennem, én is megfőzném a gólyát meg a sünt is.

Mármint nyilván mondjuk egy apokaliptikus világban, vagy ha háború vagy valami miatt nem lenne mit enni, nem pedig azért mert mondjuk cigit vettem a pénzből.

ápr. 15. 18:27
 65/74 anonim ***** válasza:
61%

Nekik azert nincs mit enni mert bsznak dolgozni, a csaladi meg segely elfogy 10.ere..

Oriasi kulonbseg.

Megint mas ha mondjuk haboru van es nincs mit enni vagy basznak dolgozni..

ápr. 15. 19:05
 66/74 anonim ***** válasza:
51%
#64 cigányként is 100x különb vagyok nálad hiába fáj, a rasszista alpári megnyilványulásod is ezt támasztja alá. Hiába szántad sértésnek hogy "sunevo,golyaevo alljadek" egyáltalán nem tudom magamra venni és még ha akarnám se tudnám🤷🏻‍♀️
ápr. 15. 20:01
 67/74 A kérdező kommentje:
Személyeskedés és a másik bántása helyett jó lenne, ha szimplán a kérdésre kapnék választ. Annyira szomorú, hogy ilyen emberek közt élünk, mint #68 válaszoló...
ápr. 15. 20:49
 68/74 anonim ***** válasza:
57%

68, dehogynem különb nálad. Ez még a megfogalmazásotokból is látszik.

Írom ezt magyarként. Egyébként az nem megvetni való hogy a magyarok mindent is hagynak? Konkrétan birkák vagyunk? Az hogy az állam mivel tejeli őket az pont nem a cigányok szégyene hanem az államé hogy megkülönböztetve tejel valakit.

Őszintén én nem vagyok büszke a magyarságra. Régebben az voltam, nem is volt vele bajom de kezd felnyílni a szemem. Itt annyi keserű ember van hogy az hihetetlen, elég csak a kommenteket megnézni nem csak itt, akár más kérdésnél is es látszik az a keserű rosszindulat. Hála I. vannak segítőkész emberek is, de sokan vannak akik rosszak. És ezt egyébként a való életben is lehet látni. SZÉGYEN. És te a cigányokat szólod meg. Természetesen azért vannak a cigányokról ilyen véleménnyel, mert hogy a fajtájuk. Na de kérdezem én, apám bűnöző volt, nem volt cigány ,teljesen fehér ember volt, akkor áruld már el nekem én miért nem vagyok az?

Hiszen a gyereke vagyok, hordozom a genetikát, a vére vagyok.

Ennyi erővel minden bűnöző gyerekét is el kell ítélni, mert előbb utóbb kiüt? Tiszta Hitler felfogásod van. Ha tehetnéd megmérem kockáztatni hogy szíves örömest elkezdenéd kiirtani a cigányokat, legyen az jó vagy rossz. Ha egy normál cigányt és egy gyilkos fehéret álítanának eléd hogy melyiket raknád börtönbe tuti hogy a cigányt tennéd és márcsak emiatt sem vagy különb a te általad emlegetett rossz cigányoktól. Gondolkozz már el, a sors vissza is üthet ám.

ápr. 15. 20:51
 69/74 anonim ***** válasza:
100%

69, kérdező én már válaszoltam. De nem tudsz mit tenni. Az idő megoldja. Vagy a szüleid idővel megenyhülnek, vagy szétmentek, vagy ha annyi idős leszel elköltözöl. Majd meglátjátok melyik végkifejlet valósul meg.

Én a nővérem esküvőjére nem vinném el. És nem azért mert szégyenlem, nem a kapcsolat fiatalsága miatt, hanem azért mert a leírásodból a szüleid elrontanák a nővéred esküvőjét ha elvinnéd a srácot, amit szerintem nem akarsz.

ápr. 15. 20:56
 70/74 anonim ***** válasza:
25%

Jajj de kis ostoba vagy 70es.

Ki mondta hogy a bunozo hajlam oroklodik? Senki. Semmi koze a genetikahoz.

Ettol meg TENY hogy a ciganyok kozott nagyobb a bunozesi hajlam. De nem azert mert Orsos Rikardo ezt orokolte.. hanem mert ezt latja. Azt latja hogy az apja lop, futtat, rabol.

Hogy van a magyarok kozt is megvetendo? Senki nem tagadja. De arra meg senki nem adott valaszt hogy hogyan lehetseges hogy a bortonok ciganyokkal vannak tele aztan az aranyuk maximum 15%.

Hogyan lehetseges hogy csak a ciganyoktol kell megijedni ha szembe jonnek a jardan? Mert barmikor betalalhatnak.

Hogy lehetseges hogy ha utazok haza hetkozben delelott busszal, akkor a busz tele van cigannyal? Az egyik fele felnott munkakepes aki nyilvan nem dolgozik, a masik fele gyerek aki vagy ovodaban vagy iskolaban nincsen?

En meg nem hallottam magyarokat fennhangon buszon arrol diskuralni hogy minek dolgozzak? Majd a segelybol meg az ugyeskedesbol meg lesz a penze..

ápr. 15. 21:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!