Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nem akarják elfogadn...

A szüleim nem akarják elfogadni a barátomat a származása miatt. Lehet ezen valahogy javítani?

Figyelt kérdés

Nővéremnek május végén lesz az esküvője, és a szüleim kijelentették, hogy a barátom nem jöhet velem, mert szégyellik a rokonaink előtt, hogy cigány származású. Osztálytársak vagyunk 3 éve, nagyon jól ismerik, tudják, hogy tud viselkedni meg teljesen normális, ahogy a családja is, de akkor sem fogadják el. Az anyukája tanítónő, az apukája ácsként dolgozik, szóval nem lecsúszott, telepi cigányok, és mégis ilyenek vele. Ha szóba kerül, hogy cigány mindig jönnek az Olaszliszkai lincseléssel meg a bűnözéssel, de sosem értem hogyan jön ez a barátomhoz, az Ő családja full normális. Ennyi erővel, ha jól tudom Szita Bence gyilkosai magyarok voltak, akkor most a barátom szülei is szídhatnának minket, meg a magyarok is ugyanúgy bűnöznek. Tudom, hogy szégyen a szüleim rasszista gondolkozása, de nem tehetek róla, hogy ilyenek, ahogy a barátom sem arról, hogy cigány. Egyébként nagyon rendes, jó tanuló, sportol is, a szüleim imádnák, ha nem lenne barnább a bőre az átlagnál.

Nővérem azt mondja Ő szivesen látja a lagzin, ha még együtt leszünk, neki nincs vele semmi baja, de próbáljak javítani a kapcsolatukon anyékkal, mert nem akar ebből balhét velük. Hát, köszönöm szépen, mégis hogyan finomítsak rajta mikor ennyire elutasítóak? Szilveszter óta vagyunk együtt, azóta addig jutottunk, hogy ha nincs itthon apukám átjöhet hozzám, de amúgy nem látják szivesen. Gondolkoztam valami közös programon vagy szoktunk itthon társasozni, és megpróbálnám rávenni őket, hogy egy ilyen alkalomra áthívhassam, és akkor jobban tudnának beszélgetni. Volt már valaki hasonló szituban? Anyukám egyszerűbb eset, Ő pl.értékeli, hogy kitűnő tanuló meg, hogy nekem is javulnak a jegyeim mióta együtt vagyunk, inkább apukám a problémás. Lenne esetleg valami jó tanácsotok?

ápr. 13. 17:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
31%

Nekem is volt cigány kapcsolat a családban. A férfi bromi jófej volt - szakítás után az egész család ment az unokahúgomékhoz, hogy kiverjék belőle a gyereket, meg átkozódtak, majdnem felgyújtották a házat.

Szóval az, hogy a pasi-csaj jófej, pont annyit jelent. Ott van a "naccsalád".

ápr. 14. 15:43
 52/74 anonim ***** válasza:
34%
#51 Cigányként írom hogy ez furcsa, mármint nem szokás nálunk egyáltalán, ha csak az itteni telepesi cigányokra is gondolok még náluk is nagy becsben van tartva a gyerek, a nagyszülők inkább vállalják hogy felnevelik csak ne vetessék el. Az unokahúgod valószínűleg valami dög cigánnyal állt össze🤷🏻‍♀️
ápr. 14. 15:51
 53/74 anonim ***** válasza:
61%
Szüleid full rasszisták. Sajnálom. Viszont! Ez a nővéred esküvője és nagy napja. Ő dönthet csak hogy ki jöhet amit a leirtak szerint már megtett. Anyádéknak meg majd lejjebb megy az egójuk remélhetőleg valamikor.
ápr. 14. 16:55
 54/74 anonim ***** válasza:
39%
Nővéred esküvője, neki kéne ezt kezelnie, amúgyis azt hív meg akit akar. Csak ő túl pu*ci ahhoz, hogy a szülei elé álljon és megmondja, hogy ha ne balhézzanak az esküvőjén ilyen miatt.
ápr. 15. 09:12
 55/74 anonim ***** válasza:
33%
50. Aha...
ápr. 15. 09:26
 56/74 anonim ***** válasza:
47%
55, tudjad jobban akkor, sőt, kérlek is rá, hogy vond kétségbe amit én tapasztaltam! Téged minősít.
ápr. 15. 10:48
 57/74 anonim ***** válasza:
Mindenki azt csinál amit akar. Nekem nem férne bele. Nem szeretném túl magyarázni. Nekem csak rossz tapasztalatom van velük. Ha ők így gondolják akkor így. Én sem megyek oda a cigányokhoz győzködni őket, hogy ne rákosmagyarozzanak le mindenkit kb. Mindenkinek joga van szeretni és utálni azt akit akar, mindaddig míg nem fajul erőszakká, a négyfal között.
ápr. 15. 11:27
 58/74 anonim ***** válasza:
Egyébként meg egy olyan országban élünk ahol valakit mindig utálni kell. Jönnek a menekültek jeligével. Nem leszünk kevert faj stb. Egy cigány miniszterelnök kijelentései, de mi magyarok megszavaztuk, cserébe a többi cigány meg rohadjon meg? Nem értem. Màrmint van egy rasszista cigány vezetőnk, akit megvàlasztunk magyar rasszisták?😂 Mókás ez az ország.
ápr. 15. 11:29
 59/74 A kérdező kommentje:
Értem, akik azt írják, hogy még túl korai a kapcsolatunk ahhoz, hogy jöjjön az esküvőre, de itt nem ez a baj. Mármint mondhatnák a szüleim, hogy ezért nem jöhet, de ők a származása miatt nem akarják, mert szégyellik mások előtt. Szóval, ha nem lenne cigány jöhetne, és ezt szószerint ki is mondták, ami nagyon rosszul esik. Nővérem és a vőlegénye is ismerik a barátomat, kedvelik és ők meg mondják, hogy jöjjön nyugodtan, de mindig hozzáteszik, hogy csak anyáék ne izéljenek ezen. Apa folyton azzal jön, hogy mennyi rokon lesz ott és nem akarja, hogy lenézzenek minket e-miatt, pedig szerintem pont a gondolkozása az, amit szégyelnie kellene. A családunk nagy részét pont nem érdekli ki a barátom, facebookon is látják a közös képeinket, komolyan nem tudom érteni a szüleimet.
ápr. 15. 11:53
 60/74 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező! Akkor egy napot bírj ki. Nem a vőlegényed, nem a férjed, nem a gyermeked apja. Értsd meg a szüleidet. Majd ha komoly lesz a kapcsolat, idővel engedni fognak. Neked is lehet kellemetlen pár év múlva. Esküvői képen ott lesz mondjuk az exed. A következő párodnak meg majd mutogatod? Még nem családtag. Addig ne vidd el, mert bármi lehet.
ápr. 15. 11:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!