A szüleim nem akarják elfogadni a barátomat a származása miatt. Lehet ezen valahogy javítani?
Nővéremnek május végén lesz az esküvője, és a szüleim kijelentették, hogy a barátom nem jöhet velem, mert szégyellik a rokonaink előtt, hogy cigány származású. Osztálytársak vagyunk 3 éve, nagyon jól ismerik, tudják, hogy tud viselkedni meg teljesen normális, ahogy a családja is, de akkor sem fogadják el. Az anyukája tanítónő, az apukája ácsként dolgozik, szóval nem lecsúszott, telepi cigányok, és mégis ilyenek vele. Ha szóba kerül, hogy cigány mindig jönnek az Olaszliszkai lincseléssel meg a bűnözéssel, de sosem értem hogyan jön ez a barátomhoz, az Ő családja full normális. Ennyi erővel, ha jól tudom Szita Bence gyilkosai magyarok voltak, akkor most a barátom szülei is szídhatnának minket, meg a magyarok is ugyanúgy bűnöznek. Tudom, hogy szégyen a szüleim rasszista gondolkozása, de nem tehetek róla, hogy ilyenek, ahogy a barátom sem arról, hogy cigány. Egyébként nagyon rendes, jó tanuló, sportol is, a szüleim imádnák, ha nem lenne barnább a bőre az átlagnál.
Nővérem azt mondja Ő szivesen látja a lagzin, ha még együtt leszünk, neki nincs vele semmi baja, de próbáljak javítani a kapcsolatukon anyékkal, mert nem akar ebből balhét velük. Hát, köszönöm szépen, mégis hogyan finomítsak rajta mikor ennyire elutasítóak? Szilveszter óta vagyunk együtt, azóta addig jutottunk, hogy ha nincs itthon apukám átjöhet hozzám, de amúgy nem látják szivesen. Gondolkoztam valami közös programon vagy szoktunk itthon társasozni, és megpróbálnám rávenni őket, hogy egy ilyen alkalomra áthívhassam, és akkor jobban tudnának beszélgetni. Volt már valaki hasonló szituban? Anyukám egyszerűbb eset, Ő pl.értékeli, hogy kitűnő tanuló meg, hogy nekem is javulnak a jegyeim mióta együtt vagyunk, inkább apukám a problémás. Lenne esetleg valami jó tanácsotok?
Én vinném a srácot az esküvőre, hiszen a nővéred szívesen látja, és csak az ő (meg a vőlegénye) véleménye számít ebben a kérdésben. Apádék valószínűleg nem balhéznak a rokonok előtt, aztán ha ott rendesen viselkedik, esetleg valami nagynéni/nagymama szívébe belopja magát, akkor talán a szüleid is elfogadóbbak lesznek.
Mondjuk ehhez azért ismerni kell a rokonságot, hogy ők is alapból elutasítóak-e. Mert ha igen, akkor inkább ne próbálkozzatok ezzel.
Eléggé rosszul hiszed, kedves 17-es. Borsod megyében vagyok gyógypedagógus, talán van némi tapasztalatom. Nem tudom, hogy te mennyi cigány embert ismersz, de nekem a mindennapjaim részei. Egyszerűen annyi a különbség közted és köztem, hogy én nem vagyok egy rasszista köcsög. Pedig raboltak ki fényes nappal fiatal koromban, meg töltöttem miattuk éjszakát rendőrségen, mikor megtámadták a társaságot akikkel bulizni voltam. Azok rohadékok voltak. De nem mindegyik olyan. Tanulmányaim alatt vendéglátóztam a fővárosban, hogy tudjam fizetni a költségeimet, náluk például jobb kollégáim nem voltak az ott töltött idő alatt.
Üdv, a 16-os.
22-es, ilyet sajnos tapasztaltam én is. Nem akartam előítéletes lenni nem egy esetben, így esélyt adtam egy ilyen ismeretségre, barátságra. Egy idő után kibújt a szög a zsákból és megszakítottam a kapcsolatot.
Egy kedves ismerősöm összejött egy roma pasival. Nagyon elütnek egymástól külsőre, rengetegen összebeszéltek a hátuk mögött, kinevették a barátnőmet, nekem fájt ez az ellenségeskedés. Viszont, ha kettesben sétáltunk barátnőmmel és a kutyáinkkal, 2 mondatot tudtam max. beszélni vele, mert hívta is a pasi hogy kivel hol van. Volt hogy követte hazáig a párja munkája után. Nekem ez már ijesztő volt. Próbáltam barátkozni a pasival, hisz csak a barátnőm párja, de teljesen elzárkózott előlem. Gondolom a féltékenység is játszott benne.
Az unokatestvéremnek cigány, félcigány nem tudom biztosan, férje van. Rendes fehér ember életet élnek, 13 éve együtt vannak, ² gyerekük van.
Normális pasi. Azért ez nem fekete-fehér.
Kár volt ezt a kérdést kb a legrasszistább oldalra kiírnod:/
Igazából már az is nagy dolog hogy a barátod nem hagyott emiatt ott téged, most gondolj bele hogy cigány vagy néger vagy és a párod szülei emiatt utálnak, megvetnek és lenéznek, egyáltalán nem látnak szívesen. Hogy éreznéd magad vagy mit gondolnál? Az idióta sztereotípiákra meg ne figyelj mivel ezeket a barátod családja kb leszarja mert már rég beintegrálódtak. A romák 10-ből 9-et befogadnak a magyarok meg 10-ből ha kettőt, ezzel csak annyit akarok mondani hogy a cigányok sokkal de sokkal befogadóbbak a magyarokkal szemben(a magyarok külföldiekkel is gyökerek sajnos általában). Ne foglalkozz a szüleiddel, ne hívd át hozzátok a barátotokat, szüleid nem kedvelik kész ennyi mást sajnos nem tudsz csinálni, legalább a barátotoknál tudtok lenni ha már nálatok nem.
"ha még együtt leszünk"
Április közepe van, alig egy hónap az esküvőig.
Nem lehet, hogy a cigánysága mellett legalább akkora kifogás a kapcsolat komolytalansága?
Egyébként meg, ha kemény akarsz lenni, akkor te sem mész el. Elfogadni nem fogják, akármit csináltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!