Mit tudok kezdeni azzal, ha anyám nem fogadja el a teltebb páromat?
A telt, kövér nőket szeretem, pont. Anyám viszont képtelen elfogadni, hogy a szép, tanult, sportos, tehetős fiacskája ilyen nővel van együtt.. arról nem is beszélve, hogy amíg csak az arcát látta képről, addig hüledezett, hogy mennyire gyönyörű párom van.
27 éves vagyok, külön élünk, saját lakásban, ritkán látogatjuk meg őket, de attól még az a ritka alkalom borzasztóan frusztráló. Néhány példát leírok.
Valamiért pl szörnyen meg van lepődve azon, hogy sokat eszik.. mintha nem lenne egyértelmű, hogy nem a napfénytől nagyobb. Olyanokkal jön (persze csak nekem mondja), hogy nem lesz-e így rosszul, nem-e fog fájni a hasa, stb, de már neki is tett megjegyzést.
A másik, hogy az utóbbi időben feljött rá egy pár kiló még, amire az volt a reakciója, hogy figyeljek oda rá, mert már így is túl kövér volt, és nagyon nagy baj lesz.
Értem, hogy aggódik, de lassan már menni sincs kedvem. Ha rászólok, akkor megsértődik.
Van megoldás erre?
Ha kövér akkor kövér. Nekem is bejönnek, mert nem külsőre ítélkezek első számban.
Megmondhatod neki, tovább nem hizol, mert egy zabigép sokat fogyaszt. Telt marad, de a pénztárcatok nem és az ő egészségére is káros. Elmentek sportolni mindketten, minden nap. Sőt ha már beleszól, anyádat is vigyétek magatokkal.
Semmi nem jobban annál, mint példamutató rokonnak lenni. Ahogy mondani szokták a prédikátorok a csodás tanácsokat.
Kérdező, bizonygathatjátok, hogy normális, meg "teltebb", stb, az igazság meg az, hogy 99%-ban egészségtelenül túlsúlyos.
Ami kihat az egészségére, ergo jön vele kétszáz krónikus betegség is.
Lehet nem ma, nem holnap, csak 3-4 éven belül, de akkor majd foghatjátok a fejeteket, hogy cukorbeteg, szívbeteg, nehezen kap levegőt, kifárad, fullad - és még sorolhatnám.
És ezt úgy írom, hogy iskolában is volt túlsúlyos legjobb barátnőm, egyetemen is, de féltettem őket.
Értelmes ember nem nézi el, hogy a másik halálra éhezteti vagy halálra eszi magát.
"Kérdező, bizonygathatjátok, hogy normális, meg "teltebb", stb, az igazság meg az, hogy 99%-ban egészségtelenül túlsúlyos.
"
Nem bizonygatott semmit. Nem érdekli sem a kerdezot, sem a párját a nő egészsége, mindkettőjüknek így a jo
28. Szimplán nem tartozik rád, ne szólj bele.
Amúgy meg vékony/átlagos testalkattal is lehet valaki IR es vagy cukorbeteg, de még szívbajos, hormonzavaros és ràkos is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!