Miért nem engedik, hogy neveljek néhány haszonállatot egy lakatlan parasztház területén, ahol még WC sincs, csak a víz van bevezetve?
A közel 80 éves szüleim erőszakosan tiltják, hogy pár haszonállatot tartsak egy lepusztult ingatlan területén.
Az ingatlan tulajdonosa én vagyok, ők csak a haszonélvezők.
Korhadt, beteg fák vannak a parti részen, nincs már ott semmi érték, vagy gyümölcs.
Fenyegetnek, ha oda viszek állatokat, pl. egy-két kiskecskét leszúrják, stb...
Nem nyúlhatok ott semmihez, ők akarják megmondani, mit tehetek és mit nem. Csak takaríthatok, meg a kertben gyomlálhatok. Akármi kacatot ki sem dobhatok, mert megy az ordibálás, ha észreveszik. Nem tudok ott tisztítani, szelektálni. Ragaszkodnak a behordott, hasznavehetetlen kacatjaikhoz, amiket már soha nem használnak. Pl. rozsdás ablak keret, törmelékek, stb.
Féltékenységet, demenciát és visszahúzást tapasztalok.
Szeretnék gazdálkodni, de nem engedik. Csak papíron vagyok tulajdonos, a gyakorlatban már nem engedik. Mit lehetne tenni?
Várjak, míg meghalnak? Az én éveim is mennek...és már unom a bolti csirkét és a vizes tejet...
17-es: Azért mert nem ismered a részleteket, még nem beszélek marhaságokat.
Az anyám betegeskedett mindig is, apám és a két testér akarta eladni.
Anyám halálával ez be is következett volna. Apám irigyli tőlem a házat, ezért szemét és ellenez mindent. Az ő szemszögéből jó lett volna, ha anyám nincs és eladhatta volna a házát. Eredetileg az anyám öröksége a ház, nem az apámé.
20-as: Teljesen igazad van. Nagyon jól látod. Átvertek!
Azt az örömöt nem adhatom meg nekik, hogy ki sem teszem a lábamat.
Ki kell járnom oda, próbálkozok néhány szárnyassal.
"Ki beszél itt arról, hogy pár naponta néznék rá az állatokra?"
Abból gondolom, hogy nem laknál ott, és elég valószínű, hogy nem tudnád naponta megoldani, hogy odamenj, akkor sem, ha csak 4 km-re laksz. Meg nem értem, miért vinnél oda állatokat pluszban, ha apád leöléssel fenyegeti őket, és szegény nyulait se tartja jól. Felejtsd el azt a telket, add el a lakásodat, és vegyél egy kertes házat, ahol tarthatsz állatot, és meg lenne oldva a gondozásuk.
Apád nyulait meg majd vidd el magadhoz a házba légyszi.
"ők csak a haszonélvezők"
A haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdoni, szóval nincs olyan, hogy csak azok. Ha akarják tilthatják. A logikájukat nem értem, de ők döntenek, neked nem sok lehetőséged van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!