Miért nem engedik, hogy neveljek néhány haszonállatot egy lakatlan parasztház területén, ahol még WC sincs, csak a víz van bevezetve?
A közel 80 éves szüleim erőszakosan tiltják, hogy pár haszonállatot tartsak egy lepusztult ingatlan területén.
Az ingatlan tulajdonosa én vagyok, ők csak a haszonélvezők.
Korhadt, beteg fák vannak a parti részen, nincs már ott semmi érték, vagy gyümölcs.
Fenyegetnek, ha oda viszek állatokat, pl. egy-két kiskecskét leszúrják, stb...
Nem nyúlhatok ott semmihez, ők akarják megmondani, mit tehetek és mit nem. Csak takaríthatok, meg a kertben gyomlálhatok. Akármi kacatot ki sem dobhatok, mert megy az ordibálás, ha észreveszik. Nem tudok ott tisztítani, szelektálni. Ragaszkodnak a behordott, hasznavehetetlen kacatjaikhoz, amiket már soha nem használnak. Pl. rozsdás ablak keret, törmelékek, stb.
Féltékenységet, demenciát és visszahúzást tapasztalok.
Szeretnék gazdálkodni, de nem engedik. Csak papíron vagyok tulajdonos, a gyakorlatban már nem engedik. Mit lehetne tenni?
Várjak, míg meghalnak? Az én éveim is mennek...és már unom a bolti csirkét és a vizes tejet...
A kecskék bajosak szerintem, meg büdösek is.
Csirkék, meg nyulak se lehetnek?
Egyébként állattartáshoz nem ártana ottlakni, mert bármikor lehet velük bármi..
Annyit talán még tehetek, hogy 2 méter magas kerítést húzok az ingatlan körül, hogy apám lássa komolyan gondolom.
A beteg, penészes fáinak törzsét bekerítem dróthálóval. Attól tartok a munkásokat elzavarná, pedig jogom van felújítani...!
Az anyám már lassan járni sem tud.
Azt mondták a szüleim, várjam meg, míg meghalnak, utána csinálok, amit akarok... - mekkora szemétség már ilyet mondani?! Miért kellene ezt megvárnom? Ilyenek a nárcisztikus szülők. Megkeserítették az életünket!
A két testvér évek óta nem tartja a kapcsolatot velük, már csak én maradtam, de engem is kínoznak.
Ezért is kellene megszűntetni a haszonélvezet intézményét (az özvegyi maradhatna).
Mond meg nekik, hogy mivel jelenleg csak gondod van a házzal, így inkább eladod (haszonélvezettel terhelt ingatlant is el lehet adni, nyomott áron).
Ha ilyen szörnyetegek, akkor te is vehettél volna példát a testvéreidről és nem kellett volna elfogadni az ingatlant. Vagy arra jók azért a gonosz szülők, hogy a telküket neked adják?
Ők a haszonélvezők ők döntenek, nyeld le.
Jó egészséget a szüleidnek, remélem élnek még vagy 10-15 évet.
"Mond meg nekik, hogy mivel jelenleg csak gondod van a házzal, így inkább eladod (haszonélvezettel terhelt ingatlant is el lehet adni, nyomott áron)."
És ez a szülőket hol érdekelné? Ha valami csoda folytán találna is rá vevőt attól még a haszonélvezet megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!