Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az idősödő szüleimmel mit...

Az idősödő szüleimmel mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nagykorúságom elérve elköltöztem otthonról először más városba majd országba. A gyerekkorom borzasztó volt de anyámmal jó viszonyban vagyok. Lassan 40 leszek, és itt élek. Évente 2-3x tudok hazalátogatni. Ezért most kihoztam őket ide egyelőre albérletbe, hogy lássák milyen.

Vittem őket kirándulni, szerveztem nekik programokat (amit pl.gyerekkoromban nem kaptam meg).

De csak fintorognak, semmi sem tetszik, semmit sem értékelnek, nem veszik észre a szépségeket a természetben stb. Legjobban asszem otthon a tv előtt érzik magukat. Viszont ha ott hagyom őket 600km-re rohadni akkor meg lelkiismeretfurdalásom van..meg ha kell akkor nem tudok segíteni. Mihez lehet kezdeni az idős szülőkkel..? Nem vet fel a pénz, őket sem, de nem tudok kisebb támogatásokon túl nagy dolgokat fizetni nekik..rossz nézni ahogy épülnek le, zsírt zsírral esznek, csokoládé, alkohol..egészségtelenül élnek, minden bajuk van de nem foglalkoznak vele.

Fuck!

márc. 18. 00:02
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
70%

"De az a generacio meg semmit nem tud az etrendekrol, egeszsegtudatossagrol."

Igen. Ezért koverebbek egyre jobban az emberek, és ezért soha nem látott méreteket öltött a fiatalok közötti elhízás.

márc. 18. 10:17
 22/23 Darius- ***** válasza:
10%

Jól csináltad eddig. Megmozgattad őket, foglalkoztal velük.

Folytasd akkor is, ha nem akarják, mert javukra válik. Ilyen esetekben erőszakosnak kell lenni ahhoz, hogy meglegyen az eredmény.

márc. 18. 10:29
 23/23 Darius- ***** válasza:
24%

Folytatnám, de közben el kellett mennem. Fontos olyan helyre vidd őket, ahová akarnak. Továbbá lehetőleg autóval. Én így csinálom. Nekem amúgy nagyon szuper nagyon van . Legelőször ő sem akart jönni, merthogy ő már nem fiatal és nem akar megismerni semmit, neki kell a nyugalom. Aztán amikor már többször mentünk megkedvelte. Általában oda megyünk, ahol szép emlékei voltak. Aztán amikor odaérunk mindig elmondja mi történt ott.Volt amikor mások is meghallgatták. Mindig akar jönni velem otthonról. Télen a városba megyünk, nyáron ki a hegyekbe autóval. Ha a boltba kell menni még a motorra is felül.

A nyugati szemlélet persze az ellenkezője ennek. Azért biztos vannak olyan helyek, ahová mennének szívesen, de ez nem az a külföldi helyszín,ahol most vagytok.

márc. 18. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!