Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimmel ?

Mit csináljak a szüleimmel ?

Figyelt kérdés

A szüleim kiskoromban elváltak és anyukámnak két éve van komoly párkapcsolata.Kedvelem a nevelő apámat ,de olyan gyerek nevelési modszerei vannak ,hogy volt amikor legszivesebbe öngyilkos lettem volna . Van olyan amikor azzal fenyeget ,hogyha 1 est kapok akkor vág 20 cm t a hajambol ,és amikor rosz ez bekövetkezett tényleg megtette,anya meg fogja a pártját ,hogy ez tényleg normális. Hogyha valami rosszat csinálok akkor elveszik a ruháimés elzárják . 3 éve elvette a telefonomat egy évre ,de még mindignemkaptam vissza ,de ez még nem is lenne akkora gond .Csak anyukám nem engedi ,hogy beszélgessek a barátnőimmel vagy csak megkérdezzem a házit a nevelő apám szintúgy.Anyukám kisebb koromba sokszor pofozott meg .Volt amikor meg is vert a semmi miatt.Én szeretem a szüleimet ,de szerintem ez a nevelési módszer egyszerűen beteges . Tényleg nem azért irom ezt most itt ,hogy őket bántsam csak nemtudom mitcsináljak vagy kéne e valamit csinálni e? Mondtam nekik ,hogy vigyenek szihológushoz ,de azt mondták velük is tudok beszélgetni és ezért nem fognak egy csomó pénzt kidobni a semmiért.De amikor leültünk beszélgetni és mondtam neki ,hogy gondolkoztam már az öngyilkosságon akkor elkezdett üvöltözni ,hogy én mennyire hülye vagyok és hogy jövök én ahhoz hagy fenyegetem az anyukámat.

Szerintetek mit lehet most csinálni, mit mondjak nekik,mit tegyek ? Légyszi normális válaszokatirjatok !

2021. ápr. 21. 08:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem fognak megváltozni. Hány éves vagy? Egyébként ez nem normális. A nevelőapád mégis mit gondol, mi joggal avatkozik bele? És anyád meg a pártját fogja? Velük pedig biztos nem tudod majd megbeszélni a problémákat, valaki más nem tud segíteni?
2021. ápr. 21. 08:53
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy nevelőapának az ég világon semmi joga beavatkozni a nevelésedbe, pláne így (persze ha kiskorod óta tisztelettel nevel az más).

Volt régebben egy barátnőm hasonló problémákkal, szintén szarul nevelték, a nevelőapja piszkálta. Ő elköltözött az apjához. Te sem tudsz nagyon mást tenni, a szülők nem változnak.

És elsőszámú szabály, ha egy szülő sóher segíteni a gyereken, és bizonygatja, hogy neki is bármit elmondhat, akkor soha nem bízunk meg benne :D.

Nem is értem a hajad milyen jogon vágta le... Ha teheted, ilyen helyzetben zárkózz be a szobádba, és ne engedd magad, mert nincs joga hozzá.

Az pedig, hogy egy szülő nem engedi barátkozni a gyerekét, nevetséges. Szerintem előbb anyádat kéne elvinni terápiára, nála kezdődik a probléma, nem nálad.

Te annyit tudsz tenni, hogy kivárd amíg elköltözhetsz és önálló lehetsz (ha apukádhoz nem tudsz menni). Elhiszem, hogy szereted őket, de ez nem normális, pláne egy rossz jegy miatt.

2021. ápr. 21. 09:04
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj Kérdező, most nem azért mondom, hogy szítsam a feszültséget, de a nevelőapádat te ezért fel is jelenthetnéd szerintem. Tehát, ha most komolyan nézzük a dolgokat, annak az embernek köze nincsen hozzád, attól, hogy együtt van az anyáddal. Ahogy az előző is írta, semmi joga nincsen beleszólni abba, hogy te hogy vagy nevelve, mert nem ő a törvényes képviselőd, merem feltételezni.

Azonnal beszél erről valakivel, valamelyik rokonoddal vagy tanároddal, akiben megbízol, mert ez nem normális. Mi az, hogy a hajadat vágja? Pszichopaták ezek? A saját anyád, hogy nézheti végig, hogy tönkreteszi egy ilyen féreg a lányát?

2021. ápr. 21. 09:31
 4/14 A kérdező kommentje:

13 vagyok.Én elmondanám sőt a másik családomba el is mondtam ,de azt hiszik viccelek nem vesznek komolyan .

Anya meg ezzel dicsekszik a barátainak ,hogy mivelhogy hülye voltam büntetést kaptam.Meg azzal jött ,hogy hátba támadtam.A nevelő apám azt mondja ,hogy ő nevelni akar engem ,de én nem vagyok együtt működő.

2021. ápr. 21. 10:19
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Apád is csak kiröhögött? Mert akkor bemennék a gyámhivatalba.
2021. ápr. 21. 10:26
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Apád se foglalkozik vele hogy anyád így bánik veled és a pasijával? Ez azért nagyon nincs rendben. A nevelőapád meg csak ne pofázzon bele az életedbe. Ha nincs a családban senki, aki segít akkor hivatalos intézkedések kellenek. Nem élhetsz így még minimum 5 évig.
2021. ápr. 21. 10:35
 7/14 A kérdező kommentje:
apukám ritkán hiv,mert sokat dolgozik van amikor 1 hétig fel se vette nekem a telefont.Ritkán találkozunk.
2021. ápr. 21. 10:53
 8/14 A kérdező kommentje:
Meghát apának másik családja van.
2021. ápr. 21. 10:57
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól még hogy van másik családja, te is a lánya vagy.
2021. ápr. 21. 11:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Elégsz szomorú, hogy anyád nem képes nevelni, összeszedett magának egy hapit, és még az apád se szülőként viselkedni...

Az a baj, hogy valahogy a szüleid megkerülve kéne intézkedned, mert pl beszélsz egy tanárral, ő felkeresi anyádékat, de otthon megint te leszel a szemét?

Nincs egy unkatesó, közeli barátnő? A nővéremnek is rossz volt a kapcsolata a szüleinkkel, ő másodunokatesókhoz költözött el egy időre, érettségi után meg kiköltözött külföldre. Itthon meg (Ezt most azért mondom el, hogy lásd, nem vagy egyedül.) Téged is tuti megértene mondjuk egy barátnő anyja, mert ez nem feléd nézve kínos, hanem szülők felé, mennyire szerencsétlenek.

2021. ápr. 21. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!