Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak a szüleimmel ?

Mit csináljak a szüleimmel ?

Figyelt kérdés

A szüleim kiskoromban elváltak és anyukámnak két éve van komoly párkapcsolata.Kedvelem a nevelő apámat ,de olyan gyerek nevelési modszerei vannak ,hogy volt amikor legszivesebbe öngyilkos lettem volna . Van olyan amikor azzal fenyeget ,hogyha 1 est kapok akkor vág 20 cm t a hajambol ,és amikor rosz ez bekövetkezett tényleg megtette,anya meg fogja a pártját ,hogy ez tényleg normális. Hogyha valami rosszat csinálok akkor elveszik a ruháimés elzárják . 3 éve elvette a telefonomat egy évre ,de még mindignemkaptam vissza ,de ez még nem is lenne akkora gond .Csak anyukám nem engedi ,hogy beszélgessek a barátnőimmel vagy csak megkérdezzem a házit a nevelő apám szintúgy.Anyukám kisebb koromba sokszor pofozott meg .Volt amikor meg is vert a semmi miatt.Én szeretem a szüleimet ,de szerintem ez a nevelési módszer egyszerűen beteges . Tényleg nem azért irom ezt most itt ,hogy őket bántsam csak nemtudom mitcsináljak vagy kéne e valamit csinálni e? Mondtam nekik ,hogy vigyenek szihológushoz ,de azt mondták velük is tudok beszélgetni és ezért nem fognak egy csomó pénzt kidobni a semmiért.De amikor leültünk beszélgetni és mondtam neki ,hogy gondolkoztam már az öngyilkosságon akkor elkezdett üvöltözni ,hogy én mennyire hülye vagyok és hogy jövök én ahhoz hagy fenyegetem az anyukámat.

Szerintetek mit lehet most csinálni, mit mondjak nekik,mit tegyek ? Légyszi normális válaszokatirjatok !

2021. ápr. 21. 08:46
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy én még kicsi vagyok ahhoz hogy bárhova elköltözhessek.De majd fogok szolni valamelyik ismerősömnek vagy családtagomnak erről.Szerintetek hogy mondjam /kezdjem el ?pl:egy tanárnál
2021. ápr. 21. 13:08
 12/14 anonim válasza:

Valahol azt olvastam, hogy 16 éves kortól valamilyen módon el lehet költözni (már nem emlékszem pontosan, hogy volt írva, de 16 mégis kevesebb, mint 18).

Igaz én addig se várnék, mert ez nem normális (és nem akarlak se megijeszteni, se semmi, de külső segítség nélkül nem lesz jobb)

Ahogy már többen mondták, beszél olyan felnőttel, akiben megbízol (és mint kiderült jobb, ha olyan ember, aki nem mondja el anyukádéknak/ nem kötelessége elmondani).

Valahol azt olvastam, hogy 12 éves kortól figyelembe veszik, hogy hol akar lenni a gyerek válás után (apa vagy anya, de akár más családtag is lehet).

Van még egy opció: gyámhatóság (váláson kívül értve IS). A te esetedben (ha igaz minden amit mondtál), akkor áthelyeznek máshova (szinte 100%). Akár apudhoz, vagy más élő családtaghoz(ahogy már korábban említettem) (persze a szülők előnyben vannak).

És (mint már mondtam) 12 éves kortól számításba veszik, hogy te mit szeretnél.

Biztos infót nem tudok mondani, de ha utána jársz jobban átlátod, hogy működnek az ilyen dolgok. (esetleg linket küldhetek)

Válasz arra, hogy hogy kezd el: Üljetek (vagy álljatok, ahogy kényelmesebb) és csak önts ki mindent egyszerre, biztos sok lesz feldolgozni és sok kérdése lesz (amikre, ha tényleg biztonságban érzed a személlyel magad, kivétel nélkül válaszolj) DE! akár a kérdésedet itt az oldalon is megmutathatod neki (ami lehet egyszerűbb érzelmileg)

Kitartást!

2021. ápr. 21. 14:17
 13/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)és hogy komolyan vesztek
2021. ápr. 21. 14:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Miért nem költözöl apukádhoz? Nem fogadnának be? Menjél egy gyámhivatalba, és próbálj meg jobban tanulni. Az mindenképpen hasznos ahhoz, hogy ha 18 éves leszel, legyen egy olyan szakmád, amivel elmehetsz otthonról.
2021. ápr. 22. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!