Miért elfogadottabb, ha egy nő van, szoros-napi szinten beszélő kapcsolatban az anyjával, mint egy férfi?
Szerintem mind tudjuk, hogy jellemzően a feleség családjával szokott szorosabb lenni a kapcsolat, pont amiatt, hogy a nők általában a saját anyjukat részesítik előnyben, míg a férj anyja a rossz anyós, aki állítólag mindenbe beleszól.
Miért van az, hogy ha a feleség számol be mindennap az anyjának arról, mi történt vele és kikéri a véleményét, akkor az rendben van, de ha a férfi teszi ugyanezt, máris megkapja, hogy anyuci pici fia, meg nem vált le és hasonlók? Miért baj, ha egy férfi ugyanúgy szereti az anyjàt, mint egy nö, ugyanúgy megbeszéli vele a dolgokat?
Miért akarja sok feleség elmarni a férjét a családjàtól?
Csak azt ne írjátok, hogy nem létezik ez a kettős mérce :D
1-es, ez volt a kérdés?
Amúgy férjezett nő vagyok, elárulom 😅
Ha a kérdésre nem tudsz válaszolni, miért nem görgetsz tovább?
Sok anyós tényleg ilyen. A sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki.
Ezen kívül szerintem teljesen más az anya1-lánya / anya1-veje, mint az anya2-fia / anya2-menye kapcsolatok dinamikája. Tehát a kritikus kapcsolatok ÁLTALÁBAN: fiús anyák és menyük, valamint lányos apák és vejük között szokott lenni. Megvan a: Vejedre ütök; Anyád napja c. filmek? - hát ezért.
#3 vagyok, pontosítom a válaszom.
Talán ketté lenne érdemes választani a kérdést,
1-napi szintű kapcsolat: nincs ezzel baj, ha a ffi is nappnta beszél az anyjával. De se a ffi se a nő órákig, meg 5 percenként legyen kapcsolatban, az szerintem már kóros.
2-beleszólni a dolgokba: mindkettő beleszólás, de a saját anyámtól másképp kezelem, mint a férjem (vagy bárki más) anyjától és ez fordítva is igaz lehet.
Persze, ebben egyetértünk, hogy kell a mérték, nem mehet a házastársi kapcsolat rovására a szülökkel való viszony.
De azt nem értem, miért nincs annyi önkritika sok feleségben, hogy megértse, ahogy ö kikéri au anyja véleményét, úgy a férje is kikérheti. Nem kell ugyanúgy szeretni anyóst, mint a sajàt anyádat, ez is nyilvánvaló, de miért nem lehet magadban helyretenni, hogy ha anyámtól elviselem, akkor a férjem meg elviselheti a sajàtjàtól?
Lássuk be hogy a családok nagy százalékában az anyuka viszi a háztartást na most ha a feleség nem tud valamit magától(gyereknevelés vagy akár csak egy recept) felhívja az anyukáját hiszen ő tapasztaltabb ő mindig megoldotta a dolgokat a feleség ezt látta gyerekként, úgy jó volt
Viszont ha az anyós mond valamit (mivel ahány ház annyi szokás) azt már a feleség nem biztos hogy el tudja fogadni és itt felejtik el sokan hogy a férjnek meg az a természetes ahogy az ő anyukája csinálta a dolgokat otthon
Ezt persze csak az én véleményem a "rossz"anyós részére a kerdésednek
(#3)->6
Szerintem azért, mert ezek a nők mást sem viselnek el, nem csak az anyóst, mindent támadásnak vesznek. Más kérdés persze, ha anyós állandó jelleggel a meny ellen dolgozik, dee ha nincs ilyen, tehát ideális esetben, anyós véleménye is csak egy plusz vélemény, amiből a házaspár majd közösen levon egy következtetést, és döntést hoz.
De szerintem eleve sok anyós-meny vetélytársat lát egymásban (hiszen kicsit átveszi a helyét a meny), míg a vej számára (neméből fakadóan) anyós nem az .
Nehéz kérdést tettél fel, mert részben általánosítani kell, de közben egyedi különbségek vannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!