Csúnyán beszélő új "rokon", mit tehetnénk?
Öcsém új barátnője nagyon ocsmányul beszél. De nagyon. Bevallom nőt én még ilyen undorítóan nem hallottam beszélni. Családi összejöveteleken sem igen fogja vissza magát, pedig nálunk ez nem szokás.
Gyógypedagógus ráadásul, elvileg nem egy aluliskolázott nő. Elég neki a legkisebb öröm (mondjuk egy gól a tévében, vagy a legkisebb bosszúság, és máris dől belőle az ocsmányság. Gyakran káromkodik is, azaz Isten neve is ott van a csúnya szavai között. Mivel hívők vagyunk, kértük, ezt anyukámék házában, vagy a miénkben ne tegye, tiszteljen meg minket ennyivel. Kevesebbszer teszi, de még most is előfordul, ha ideges lesz, a ronda szavak után meg hozzá teszi, hogy bocs.
Öcsém szereti, hogy csúnyán beszél, azt nem, öcsémet nem szeretnénk, ha elmaradna a családi ünnepekről, a csaj meg jön vele, állítólag kedvel minket, és mindig szívesen jön.
Mindig azzal jön a barátnő, hogy "ne vegyük úgy tőle a káromkodást, bele se gondol, mit mond." Hát kösz.
Valakinél előfordult már esetleg, hogy valaki, aki nagyon rondán beszélt, folyamatosan elhagyta ezt a rossz szokást? Mert mi abban reménykedünk. Az se igen zavarja, ha gyerek van jelen.
Az öcséd azért viselkedik így, mert tudja, hogy hogy fogtok reagálni. A ti reakciótoktól fél, mert tudja, milyen karót nyelten álltok a dologhoz.
Nekem a szeretetteljes légkörbe az is beletartozik, hogy elfogadom úgy a másikat, ahogy van. Továbbra is azt mondom, nem dől össze a világ ettől. Ha nem felhördülnétek, hanem úgy tennétek, mintha mi sem történt volna, máris nem lenne oda a hangulat. Ti rontjátok el, nem ő.
Végül is, ja, oda is csinálhatna az asztal közepére, mi meg el is fogadhatnánk azt is, mert ő ilyen.
Attól, hogy valaki nem beszél ocsmányul, még nem karótnyelt. Az, hogy otthon, meg máshol hogy beszél, az rá tartozik. De ha vendégségbe megy, tudjon már viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!