Csúnyán beszélő új "rokon", mit tehetnénk?
Öcsém új barátnője nagyon ocsmányul beszél. De nagyon. Bevallom nőt én még ilyen undorítóan nem hallottam beszélni. Családi összejöveteleken sem igen fogja vissza magát, pedig nálunk ez nem szokás.
Gyógypedagógus ráadásul, elvileg nem egy aluliskolázott nő. Elég neki a legkisebb öröm (mondjuk egy gól a tévében, vagy a legkisebb bosszúság, és máris dől belőle az ocsmányság. Gyakran káromkodik is, azaz Isten neve is ott van a csúnya szavai között. Mivel hívők vagyunk, kértük, ezt anyukámék házában, vagy a miénkben ne tegye, tiszteljen meg minket ennyivel. Kevesebbszer teszi, de még most is előfordul, ha ideges lesz, a ronda szavak után meg hozzá teszi, hogy bocs.
Öcsém szereti, hogy csúnyán beszél, azt nem, öcsémet nem szeretnénk, ha elmaradna a családi ünnepekről, a csaj meg jön vele, állítólag kedvel minket, és mindig szívesen jön.
Mindig azzal jön a barátnő, hogy "ne vegyük úgy tőle a káromkodást, bele se gondol, mit mond." Hát kösz.
Valakinél előfordult már esetleg, hogy valaki, aki nagyon rondán beszélt, folyamatosan elhagyta ezt a rossz szokást? Mert mi abban reménykedünk. Az se igen zavarja, ha gyerek van jelen.
Felnőtt ember, önálló gondolkodással. Ha úgy lenne, ahogy írod, már megtette volna.
Mi a baj, hogy ilyen provokatívan írsz? Csak nem te is primitíven beszélsz?
Simán le lehet szokni róla, csak elhatározás kérdése.
Én életem egy szakaszában egyedüli, fiatal nőként 46 fiatal férfivel dolgoztam együtt és egyszerűen rám ragadt.
Kegyetlenül rondán beszéltem, be kell valljam.
4 év után munkahelyváltás volt, ügyféltérbe kerültem, ahol elvárás volt, hogy moderáljuk magunkat.
Ha egyszer is megfelejtkeztem volna magamról és rám szóltak volna, ott haltam volna meg a szégyentől.
Mindenféle erőlködés nélkül elhagytam az ocsmány beszédet és utólag visszagondolva, nem is értem, hogy miért csináltam, mert valójában nekem sem tetszett soha másoknál.
köszönöm a válaszokat! Kedves 14-es, én is ebben reménykedem,hogy vele is ez történik majd.
A csajon látszik (meg tesóm is mondja), hogy szeret a családunkhoz (szüleimhez, hozzánk) jönni, ezért gondolom, tesz is majd érte, hogy legalább ha itt van, leszokjon erről a dologról.
Ugyan nem vagyunk vallásosak,de pontosan értem mire gondolsz, mit élsz át kérdező. Újdonsült sógornőm, szintén nem aluliskolázott hölgy, az utóbbi időben mégis megmutatta valódi mivoltát. Karácsonykor pl. leejtett valamit szintén, semmi tragikus nem történt, de ő mégis túldrámázva csapkodott b+, kva, férfi hímtag stb...stb, mindezt jó hangosan két kisgyermek szeme láttára. Aztán az este fooyamán f.kalap-nak hívott egy beszélgetés közben megemlített általa nem is ismert rokont.
Akkor apósom félre hívta, hogy állítsa le magát, mert ez elképesztő szánalmas amit művel és a családban az nem szokás. Pedig apósom végtelenül toleráns ember, de azért van egy határ.
Le kell állítani egyszerűen. Félrehívja valamelyik idősebb családtag (apuka, anyuka) és szépen meg kell érni, hogy ezt mellőzze. Akár úgy is lehet vele közölni, hogy az öcséd is ott van mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!