Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csúnyán beszélő új "rokon",...

Csúnyán beszélő új "rokon", mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Öcsém új barátnője nagyon ocsmányul beszél. De nagyon. Bevallom nőt én még ilyen undorítóan nem hallottam beszélni. Családi összejöveteleken sem igen fogja vissza magát, pedig nálunk ez nem szokás.

Gyógypedagógus ráadásul, elvileg nem egy aluliskolázott nő. Elég neki a legkisebb öröm (mondjuk egy gól a tévében, vagy a legkisebb bosszúság, és máris dől belőle az ocsmányság. Gyakran káromkodik is, azaz Isten neve is ott van a csúnya szavai között. Mivel hívők vagyunk, kértük, ezt anyukámék házában, vagy a miénkben ne tegye, tiszteljen meg minket ennyivel. Kevesebbszer teszi, de még most is előfordul, ha ideges lesz, a ronda szavak után meg hozzá teszi, hogy bocs.

Öcsém szereti, hogy csúnyán beszél, azt nem, öcsémet nem szeretnénk, ha elmaradna a családi ünnepekről, a csaj meg jön vele, állítólag kedvel minket, és mindig szívesen jön.

Mindig azzal jön a barátnő, hogy "ne vegyük úgy tőle a káromkodást, bele se gondol, mit mond." Hát kösz.

Valakinél előfordult már esetleg, hogy valaki, aki nagyon rondán beszélt, folyamatosan elhagyta ezt a rossz szokást? Mert mi abban reménykedünk. Az se igen zavarja, ha gyerek van jelen.

2018. febr. 22. 20:32
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Fiatalabb koromban én is csúnyán beszéltem,de miután megszületett a babám,és elkezdett beszélni, halott tőlem egy csúnya szót, olyan szemekkel nézett rám, mert nem értette. Akkor nagyon elszégyeltemagam.Azóta a csúnya szavakra csak egy "irgum-burgum"-ot mondok. Nekem a gyerwkem volt az aki tudott rám hatni.
2018. febr. 23. 06:58
 32/40 anonim ***** válasza:
83%

Sokan teljesen félreértik. Nem karót nyelt szokás pláne nem a valláshoz kötődik. Milyen szép mikor elmész randizni álmaid nőjével, és mást sem hallasz a randin mint, hogy " a kib..szott harisnyám lecsúszott a k..rva bokámig, az a f..szfej pincér ide k..rhatná már magát, mi ez a sz..r rózsa félig már elrohadt a k..rvaéletbe, k..rva any..át annak a r..bancnak aki a wc-n sz..rik miatta nem tudok most elmenni hugyozni "

Valóban szép egy szokás. Egy gyönyörű nő ocsmány szájjal, ha valamelyik férfi erre kíváncsi az sem normális. A gondolatainkat ki lehet fejezni normális szavakkal is, nem kell az obszcén szavakhoz nyúlni.

Nem is értem, hogy melyik ember fülét nem bántja ez... Amúgy a hangrögzítés jó ötlet

2018. febr. 23. 09:17
 33/40 anonim ***** válasza:
38%

Ez nem olyan, hogy ma még káromkodok, holnap nem.

Amúgy mi fáj ezen? Nekem is volt 2-3 évem, mikor folyamatosan dőlt belőlem a csúnya szó. Ez van, pár éve csak néha-néha káromkodok, pl focimeccs közben :D

2018. febr. 23. 09:41
 34/40 anonim ***** válasza:
55%

Amúgy meg, ha férfi lenne akkor nem zavarna, mert azolyanférfias!

Hát nem! Undorító a pasiktól is.

2018. febr. 23. 09:42
 35/40 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem se jó ez így. Az oké hogy káromkodik nekem nem jön be de kinek mit, de ez egy családi összejövetelre nem való. Igenis vegyen erőt magán a kisasszony.
2018. febr. 23. 09:49
 36/40 anonim ***** válasza:
53%
Ha választanom kéne, hogy sokat káromkodó vagy vallásos párja legyen a gyerekemnek, akkor sokkal inkább az előbbi, a lány családját jobban sajnálom.
2018. febr. 23. 10:07
 37/40 anonim ***** válasza:
71%

jézusom, komolyan egyesek még itt tartanak, hogy dicsérendő dolog úgy beszélni, mint egy kocsis és szégyen az otthonunkban normálisan beszélni egymáshoz? :D

Szánalmasak vagytok. Az istenhívők szidásáról nem is beszélve.. Mondom ezt nem vallásosként ;)

2018. febr. 23. 11:05
 38/40 anonim ***** válasza:
73%

33as, mi fáj ezen? ezt komolyan kérded? akkor ugyanolyan szánalmas, csökött agyú vagy, mint a kérdésben említett nő.

aki azt írta, hogy férfitől férfiasnak vennénk: nem vennénk. undorító, bárkitől.

valahogy intelligensebb társra vágynék...

2018. febr. 23. 20:28
 39/40 A kérdező kommentje:

Sokat elárul arról, hogy kik látogatják az oldalt, mennyire le lettek pontozva azok, akik szerint gáz ocsmányul beszélni, főleg társaságban.

Semmiben sem különböznek a bigott vallásosoktól azok, akik a személy ismerete nélkül leírnak valakit csak azért, mert hívő,hiszen éppolyan korlátoltak, bigottak.Hálistennek én élőben még ilyennel nem találkoztam, csak itt. Egyébként vannak nem hívő barátaink is, senki sem kíván meggyőzni senkit, mégis remekül el tudjuk tölteni az időt együtt. Az ilyen nyitott, intelligens embereket nagyon kedvelem, világnézettől függetlenül. Egyébként vicc, hogy ebből a kérdésből egyesek vallási kérdést csináltak. Ennek is megvan a maga fóruma, de az nem a családi kapcsolatok kérdéskör.

Köszönöm azoknak, akik a saját példájukon keresztül biztattak, remélem, hogy hamarosan megoldódik a problémánk.

2018. febr. 24. 09:59
 40/40 anonim ***** válasza:
Ha nem ért a szép szóból, én nem finomkodnék vele. Megmondanám, hogy ha nem sikerül úgy viselkednie, mint akinek normális gyerekszobája volt, akkor nem fogom beengedni a házamba, mert nálunk nem ez az utcasarki stílus a divat. Felnőtt ember, figyeljen oda arra, mit mond.
2024. máj. 27. 00:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!