Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csúnyán beszélő új "rokon",...

Csúnyán beszélő új "rokon", mit tehetnénk?

Figyelt kérdés

Öcsém új barátnője nagyon ocsmányul beszél. De nagyon. Bevallom nőt én még ilyen undorítóan nem hallottam beszélni. Családi összejöveteleken sem igen fogja vissza magát, pedig nálunk ez nem szokás.

Gyógypedagógus ráadásul, elvileg nem egy aluliskolázott nő. Elég neki a legkisebb öröm (mondjuk egy gól a tévében, vagy a legkisebb bosszúság, és máris dől belőle az ocsmányság. Gyakran káromkodik is, azaz Isten neve is ott van a csúnya szavai között. Mivel hívők vagyunk, kértük, ezt anyukámék házában, vagy a miénkben ne tegye, tiszteljen meg minket ennyivel. Kevesebbszer teszi, de még most is előfordul, ha ideges lesz, a ronda szavak után meg hozzá teszi, hogy bocs.

Öcsém szereti, hogy csúnyán beszél, azt nem, öcsémet nem szeretnénk, ha elmaradna a családi ünnepekről, a csaj meg jön vele, állítólag kedvel minket, és mindig szívesen jön.

Mindig azzal jön a barátnő, hogy "ne vegyük úgy tőle a káromkodást, bele se gondol, mit mond." Hát kösz.

Valakinél előfordult már esetleg, hogy valaki, aki nagyon rondán beszélt, folyamatosan elhagyta ezt a rossz szokást? Mert mi abban reménykedünk. Az se igen zavarja, ha gyerek van jelen.

2018. febr. 22. 20:32
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:
Már szóltunk neki, fent írtam is.
2018. febr. 22. 22:44
 22/40 anonim ***** válasza:
61%

Beszéljétek meg a családban, hogy amikor valami ordenáré jön ki belőle, ti jelentőségteljesen összenéztek.

Apukád még picit meg is csóválhatják a fejét, anyukád meg sóhajthat egy nagyot.

Gyakorlatilag így minden beszólása után megszégyenül.

A testbeszéd sokszor hatásosabb, mint a beszéd.

Hidd el, ha fontos neki a család szimpátiája, le fog róla szokni! ... legalábbis előttetek és már az is valami.

2018. febr. 22. 22:57
 23/40 anonim ***** válasza:
47%

Kis álszent,nem lehet,hogy inkább az zavar,hogy ő ilyen szabadszájú,kimondja amit akar, viszont te ezt nem teheted meg,mert így nevelkedtél?

Nem kell rögtön ítélkezni,mert valaki olyan,ilyen, ez egy tükör neked inkább.

De tuti boldogabb ember mint Te! Jól teszi nagy grat neki!

2018. febr. 22. 23:00
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnos csúnyán beszélek,és borzasztóan zavar,de már leszokóban vagyok :)
2018. febr. 22. 23:04
 25/40 anonim ***** válasza:
82%
Az öcséddel kellene beszélni, hogy beszéljen vele. Te nem szólhatsz rá egy felnőtt emberre csak mert nem tetszik. Amúgy én is csúnyán beszélek, elég nehéz leszokni róla, de vannak módszerek, pl. behelyettesítem, mert a "veszettül jó" vagy "bitang jó" kifejezés van olyan erős, mint a "ku.va jó", a "Sátán tossza meg" egy fokkal viccesebb, mint az Istenes és B betűs változat, és a többi.
2018. febr. 22. 23:19
 26/40 anonim ***** válasza:
69%
Miért lenne az karót nyelt, aki nem beszél csúnyán? Én is utálom a káromkodást, pedig még vallásos se vagyok. ..
2018. febr. 23. 00:08
 27/40 anonim ***** válasza:
69%
18-as vagyok,19-nek,nem gondolom komolyan, ezt még az egyetemen mondta a bátyámnak egy szoba társa,hogy azt szereti a káromkodásban,hogy őszinte. Belegondolva van benne valami,pl.ha a pap otthon beakar verni egy szöget a falba,de véletlenül az ujjára csap,akkor vajon mit gondol? Gondolom azt mondja maximum,hogy a fenébe,de hogy valami cifrábbra gondol az is biztos. :)
2018. febr. 23. 01:19
 28/40 anonim ***** válasza:
84%
Nem így születik valaki hanem eltanulja valahol. Ha a családja ilyen már meg is van a válasz hol ragadt rá. Lehet igyekszik ő ha bocsánatot is kér érte. De ez egy olyan rossz szokás amit nagyon nehéz levetkőzni. Nem tudom a szüleivel él e vagy a tesóddal. De amíg a családjával ahol nap mint nap ezt hallja szinte lehetetlen a változás. Ha tesóddal akkor idővel változni fog. De ez egy lassú folyamat. Ne haragudj rá. Ha ő is próbál leszokni erről és nem egy rosszindulatú valaki legyetek hozzá türelmesek. Nekem pl. A barátom beszélt csúnyán. Én soha mert otthon nem volt divat. Már 10 éve szskítottunk de az együtt töltött 6 év alatt úgy rám ragadt egy két dolog, hogy néha csak úgy kiszalad. Pedig én is utálom a csúnya beszédet. Ha partner a lány a változásban akkor a hsngfelvétel jó ötlet. Vagy a klikker. Ha csúnyát mond megnyomjátok.
2018. febr. 23. 04:01
 29/40 anonim ***** válasza:
91%
Hát azért láthatóan meg sem próbálja magát visszafogni, mert elintézi egy bocsival. Ha felnőtt emberként valami ennyire zavarna akkor a következő káromkodása után megkérdeznémm, hogy muszáj-e ezt csinálni?
2018. febr. 23. 06:35
 30/40 anonim ***** válasza:
80%
Fiatalabb koromban én is csúnyán beszéltem,de miután megszületett a babám,és elkezdett beszélni, halott tőlem egy csúnya szót, olyan szemekkel nézett rám, mert nem értette. Akkor nagyon elszégyeltemagam.Azóta a csúnya szavakra csak egy "irgim-burgum"
2018. febr. 23. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!