Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az arrogáns, intoleráns...

Az arrogáns, intoleráns szülők nem félnek tőle, hogy idős korukra le se sz..ja őket a gyerekük?

Figyelt kérdés

"Anyám nem áll szóba velem, mert keveset keresek."

"Apám kitagadott, mert meleg vagyok."

"Megvertek a rossz jegy miatt."

"A szüleim azt mondták, ha el merek költözni, nem állnak többet szóba velem."

"Anyám mindenbe beleszól, megkeseríti az életemet."

"Apám állandóan kiabál, veszekszik és meg is ver."

"Anyámék napokig nem beszélnek velem, ha rossz jegyet viszek haza."

"A szüleim sokkal több pénzt elvesznek tőlem, mint amennyi a költségük rám."

Stb stb stb, szerintem mindenki tudná folytatni az arrogáns, szűk látókörű szülői viselkedést és azok hatását a felnövekvő fiatalokra.

Az ilyen sorsú gyerekek viszonyulása végérvébnyesen megváltozik a szüleik iránt. Aztán szívszorító videók a karácsonykor egyedül ünneplő papókákról, akiket le se szarnak a gyerekeik évek, évtizedek óta, csak a haláluk megátszásával találkozik újra a család, stb. (Ez egy kvázi mém videó, évek óta fel fel tűnik a médiában) Jó példa az idős, egyedül maradt szülők önsajnálatára.

Nem kellene talán jobban bánni a gyerekünkkel, amíg együtt élünk?

márc. 16. 12:44
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a kommenteket, így írok válaszokat.

Anyámmal rossz a kapcsolatom, túlkotroláló, nem részletezném. Ő már most kimondja hangosan, hogy úgyis addig fogom vele tartani a kapcsolatot, amíg az egyetem miatt rá vagyok szorulva. Ha azt mondom neki, hogy ha így érzi (egyébként jogosan, bár ezt így nem mondtam a szemébe), akkor talán változtathatna a viselkedésén. Erre mindig annyit mond, hogy nem, mert neki joga van mindenbe beleszólni, mindent tudni. Ja meg sajnáltatja magát már előre. Egyszerűen a kontroll meg a mártírkodás az első neki, még úgy is, hogy amúgy tudja, hogy mi a következménye ennek, ilyen egyszerű.

márc. 17. 10:58
 22/36 A kérdező kommentje:
Na ez az igazi gáz, 21-es, amikor tisztában is van vele, de nem hajlandó semmin változtatni.
márc. 17. 11:11
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

#22 Hát figyu, ő úgy van vele, hogy tenni ellene nem tudok jelenleg, mert anyagilag függök tőle, neki meg joga van úgy viselkedni, ahogy, és akkor is kötelességem lenne ezt elfogadni, ha már független családos ember lennék. Tehát megy a mártírkodás már előre, hogy mekkora hálátlanság lesz vele megszakítani a kapcsolatot. Meg esetleg mondogatja mellé, hogy ha meghal, akkor majd nem viselkedik így, de mennyire fog majd nekem hiányozni. Mert ugye csak halott meg elviselhetetlen lehet valaki, nincs harmadik opció. :D

Igazából ez annyi, hogy tudja a következményt, de nem az ő viselkedését tartja abnormálisnak, azzal szerinte minden rendben van, ő magának azt mérte fel, hogy velem van a baj.

márc. 17. 11:18
 24/36 anonim ***** válasza:
85%

Kérdésedre válaszolva nem hiszem, vagy nincsenek tisztában vele. Az én anyámmal az a probléma hogy szeret inni, igaz nem nyilvánosan hanem otthon amikor senki nem látja(rajtam kívül), ez neki természetes. Én ezt elfogadtam, hogy ez van. Majd suli után ha el tudok költözni akkor majd ledöbben. De hogy változni fog-e az már kérdéses.

17F

márc. 17. 13:39
 25/36 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyennek meggyőződése, hogy a gyerekkel szemben csak jogai vannak. Így is halnak meg, a hálátlan gyereket szidva.
márc. 17. 13:43
 26/36 anonim ***** válasza:
15%

"Ő már most kimondja hangosan, hogy úgyis addig fogom vele tartani a kapcsolatot, amíg az egyetem miatt rá vagyok szorulva. Ha azt mondom neki, hogy ha így érzi (egyébként jogosan, bár ezt így nem mondtam a szemébe), akkor talán változtathatna a viselkedésén. "

Miert valtoztasson? Te miért nem valtoztatsz? Ha olyan xar az anyad, miért nem szakitod meg vele a kapcsolatot? Tudodm, tudom, jó hogy eltart. Te miért tartod magad jobbnak nala? Nem vagy jobb, hiszen érdekből tartod vele a kapcsolatot. Ha iylan nagyfiu/lány lennél, mint amilyennek tartod magad, kalap kabát és vissza se néznél. Ennyi

márc. 17. 14:09
 27/36 anonim ***** válasza:
89%
26, az meg van, hogy nem Ő kérte, hogy megszülje? Aki gyereket vállal, miért tartja fernek, hogy a gyerekhez van vágva, hogy mennyi mindent tett, adott ? Azt vállaltad ember. Ha ekkora áldozat, nem vagy szülőnek való...
márc. 17. 15:06
 28/36 anonim ***** válasza:
0%

27!

Meg van. Es? Megegyszer, ha annyira xar szülő, nem kell vele a kapcsolatot tartani.

márc. 17. 15:22
 29/36 anonim ***** válasza:
87%
28, épp ez lesz az ilyenek sorsa, ahogy tudnak önállóan élni, épp erről szól a kérdés, ha nem tűnt fel.
márc. 17. 18:00
 30/36 anonim ***** válasza:
0%

29!

Nem, nem tűnt fel, ugyanis a kommentem annak q valaszadonak szólt, aki majd az egyetem befejezese után szakítja meg a kapcsolatot az anyjával, mert a pénzére szüksége van. Érdekes, ugye? Xar anyu, de a pénze jó.

márc. 17. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!