Az arrogáns, intoleráns szülők nem félnek tőle, hogy idős korukra le se sz..ja őket a gyerekük?
"Anyám nem áll szóba velem, mert keveset keresek."
"Apám kitagadott, mert meleg vagyok."
"Megvertek a rossz jegy miatt."
"A szüleim azt mondták, ha el merek költözni, nem állnak többet szóba velem."
"Anyám mindenbe beleszól, megkeseríti az életemet."
"Apám állandóan kiabál, veszekszik és meg is ver."
"Anyámék napokig nem beszélnek velem, ha rossz jegyet viszek haza."
"A szüleim sokkal több pénzt elvesznek tőlem, mint amennyi a költségük rám."
Stb stb stb, szerintem mindenki tudná folytatni az arrogáns, szűk látókörű szülői viselkedést és azok hatását a felnövekvő fiatalokra.
Az ilyen sorsú gyerekek viszonyulása végérvébnyesen megváltozik a szüleik iránt. Aztán szívszorító videók a karácsonykor egyedül ünneplő papókákról, akiket le se szarnak a gyerekeik évek, évtizedek óta, csak a haláluk megátszásával találkozik újra a család, stb. (Ez egy kvázi mém videó, évek óta fel fel tűnik a médiában) Jó példa az idős, egyedül maradt szülők önsajnálatára.
Nem kellene talán jobban bánni a gyerekünkkel, amíg együtt élünk?
Ahogy mondtam, nem a gyermeki hálátlanság és neveletlenség mentegetése a cél, hanem az értelmetlen alázás, gyalázás, arrogánskodás.
Mert akármennyibe is kerüljön a szülőnek, hogy a gyereke nála lakik, akkor sem normális dolog emiatt megalázni és folyamatosan éreztetni vele egyfajta megvető neheztelést.
Nem tudom, félnek-e, de én pl. most tartok a "leszarom" dolognál, anyám vonatkozásában.
Amúgy szerintem ő egy percig sem félt, meg volt győződve róla (és még most is), hogy ő mindent tökéletesen csinált.
Anyámék nem beszélnek se velem , se a tesómmal.
Mi ilyen nem kívánt gyerekek voltunk, mi takarítottunk otthon, mi haza adtuk a fizetésünket.
Mi kaptuk meg hogy életképtelenek, rondák, buták, nevetségesek vagyunk.
Van egy legkisebb testvér, ő a legszebb , legokosabb stb.
Gondolom ha eljön az ideje, ő fogja ápolni őket.
Mert mi ketten biztos hogy nem.
Ha félnének tőle, vagy legalább messzebbre látnának az orruknál, akkor változtatnának.
Másrészt, mivel felnőtt gyerekeim vannak, sokszor érzem az ilyen kérdések mögött a szülők eszköztelenségét, a gyerekkel való őszinte megbeszélések hiányát.
A szülők is képesek felfogni dolgokat és változni, változtatni, ha nem gondolkona a komplett család, csak fekete fehérben: "Ha nekem igazam van, akkor te nyilvánvaló, hogy hülyeséget beszélsz." Hanem képesek lennének odafigyelni a másikra, és engedni a maguk igazából, ezáltal egy közösen elfogadható megegyezést kialakítva.
A normális szülőt is lexarhatja a gyerek, úgyhogy nagyon nincs mitől félniük.
Nyilván, de ezért nem kell okot adni rá, mert hátha amúgy is...
Egyébként igen, annyi ilyen van aztán meg elvárja, hogy a gyereke segítsen neki, mert beteg lesz, stb.
Jaj, dehogynem félnek - attól, hogy nem lesz kit pattogtatni :D
Tízéve alig megyek haza, de még mindig általános, hogy majd idős korában én gondozom őt.
Nem tudom, miért képzel ilyesmit, de oké :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!