Egyes szülők miért gondolják azt hogy ha eltartják a felnőtt gyereküket joguk van beleszólni az életükbe is?
Huszonéves egyetemista lány vagyok. A szüleim szorgalmazták a diplomát, szerintük a legfontosabb a tanulás. Eddig jól is ment, szerencsére anyagi gondjaink sose voltak, így egyertelmű volt nekik ez a felállás. Csak a legfontosabbakra költök, sose szórram a penzt bulizasra stb... ennek ellenére képtelenek tudomasul venni hogy magánéletem. Ezért nyílván úgy alakult hogy egyre ritkábban szamoltam be róla kikkel hol vagyok.
A legutobbi vita alkalmával világossa valt szamukra hogy kivel megyek randizni es kikészültek, mert szerintük nem hozzám való,és hogy ezt meg fogják akadályozni, mert hogy en az ő kenyerüket eszem.
( a ferfi egyebkent teljesen normalis, dolgozó ember, evek óta ismerik a városból, az a konkret bajuk hogy elvált és gyerekei vannak, ezen kívül fogalmam sincs emberileg mi a bajuk vele)
Főleg hogy randira mentem, ismerkedni, nem pedig házasodni.
Szülők véleményére vagyok kíváncsi akiknek felnőtt gyereke van!
Ez a kontroll ezek szerint így fog maradni?
Eddig úgymond minthagyerek voltam a családban, csináltam akit elvártak, és most úgy tesznek mintha valami szégyenteljes dolgot művelnék.
( a ferfi egyebkent teljesen normalis, dolgozó ember, evek óta ismerik a városból, az a konkret bajuk hogy elvált és gyerekei vannak
Ez egy borzasztó rossz döntés a részedről. #30: nem vagyok elvált. De fiatal gyerektelen nőként elvált gyerekes pasival kezdeni bizony nagyon rossz választás. Persze jobb, mint egy gyerektelen bűnöző, de nem csak ez a 2 választás vampn.
Nagyon nehéz megtalálni azt a társat akivel boldogan élheti le az ember az életét. A 20 éves érettségi találkozónkon az osztálytársaim 3/4-e már a második vagy harmadik válásnál tartott.
Ha van egy olyan jelölt aki esélyesnek tűnik, akivel örömteli az együttlét a mindennapokban és akivel erősítitek egymást a jóirányú törekvéseitekben (tanulás, tehetségek kibontakoztatása, bármilyen alkotás...), akkor is ha éppen nem a szex vagy valami kikapcsolódás van napirenden, akkor ez elég.
Minden egyéb körülmény amit ilyenkor a jóakarók felhoznak (korkülönbség, műveltségi különbség, családi háttér eltérése, etnikai különbség) érdektelen.
32-es, végre, az egyik legkorrektebb válasz.:)
Mindenki úgy csinálja az életét, ahogy neki jó, ne pedig úgy, ahogy mások le akarják nyomni a torkán. Ha ő szereti a párját és neki(k) jó, akkor mindenki másnak is legyen jó.
"Attól, hogy valaki elvált még nem feltétlen 20-30-40 évvel idősebb a másiknál"
Hát nem tudom mi a jobb, ha fiatal és megbízhatlan vagy ha öreg hozzá, és nem talál maga korabelit.
Ha fiatal a pali, és huszonévesen nem egy hanem KÉT gyereke van, az azt jeleni, hogy korán házasodott, 18-19 évesen bevállat több gyereket. Aztán meg hagyta az egészet, szóval nem egy megbízható, felelõs ember.
Ha meg 10-20 évvel idõsebb, akkor valami gáz lehet vele, hogy fiatalabb csajokat bolondít, mert a maga korosztálya bottal nem nyúlna hozzá.
Sokan gyártyják itt az ideológiát, hogy ez nem kényszer hanem preferencia, de bizony az szokott lenni, hogy egy vérciki pasi egy csóró egyetemistának még tudja adni a sikerest, de a maga korabeli nõknek már nem.
Itt mindkét opció gáz.
37-es, arra gondoltam, ha mondjuk 30 környékbeli a pasi, akkor már lehet elvált, 2 gyerekkel, nem tudjuk mekkorák a gyerekek. Szerintem egy 23 éves nő meg egy kb 30-34 éves pasi még lehet összeillő. Nyilván nem azokra a papikra gondoltam, akik 60 évesen huszon éves csajokat kergetnek.. Én több olyan párt is ismerek, akik között több, mint 10 (12-17) év korkülönbség volt, és semmi olyasmiről nem volt szó, amikről te beszélsz, teljesen normális, hétköznapi emberek (akár hiszed, akár nem) Nem látunk bele senkinek az életébe, nem tudjuk a történét és a miérteket, így nem tisztünk az ítélkezés sem!
Még akkor sem, ha személyesen tudnánk kiről van szó, nemhogy egy anonim oldalon. Így fenntartom: mindenki maga mérje föl a helyzetét, hogy neki hogy a jó, a saját véleménye, értékrende alapján. Nem mások élik az ő életét.
23:
Egyetértek, de sztem sokkal félelmetesebb az, hogy alig válaszol valaki érdemben a kérdésre, mindig megdöbbent, mikor átjövök egy magyar fórumra, h mekkora gondot okoz az átlagmagyarnak értelmezni egy rövidebb szöveget és érdemben válaszolni rá. Az vicces, hogy vannak annyira egydimenziós gondolkodású válaszolók, aki szerint aki egyetért a kérdezővel, ez elvált :D édes istenem..
(azon most át is lehet siklani, h sajnos Mo-o az idősebb generáció még mindig ott tart, hogy „amíg az én kenyeremet eszed, én is kaptam pofonokat a tanároktól „ stb. …ez lepukkant, elmaradott ország)
Itt nem az lényeg, h megfelelő-e egy elvált férfi a kérdezőnek, hanem hogy a szülőknek mi köze ahhoz, hogy kivel randizik, meg hogy mennyire nevetséges, hogy mivel eltartják, beleszólnának mindenbe.
Én már 30as vagyok, de az anyám is nagyjából ezt művelte fősuli alatt (amire amúgy nem akartam menni), és sajnos az ilyen szülők nem változnak.
Jövőre akarok még távolabb költözni, és bizony azért is, hogy ne kelljen hallgatnom a sok baromságot arról, hogy miért itt dolgozom, miért így öltözöm stb.
Csak „biztatni” szeretném az ilyen szülőket, hogy tolják fullba a hlyeséget, hátha elköltözik majd a gyerekük messzire, és még az új telszámát se adja meg nekik, hogy pár ismerősöm is tette az irányításmániás, kotnyeles szüleivel.
39:
Hát igen, ezekre céloztam. Egy felnőtt emberek már egyszerűen fizikailag nem lehet megtiltani, kivel legyen és hasonlók, ha elég határozott a gyerek, mert ha más nem, majd azt csinálja, amiket írsz, pontosan. Aztán meg persze az lesz a bajuk a szülőknek. A többi részével is egyetértek a válaszodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!