Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülők miért gondolják...

Egyes szülők miért gondolják azt hogy ha eltartják a felnőtt gyereküket joguk van beleszólni az életükbe is?

Figyelt kérdés

Huszonéves egyetemista lány vagyok. A szüleim szorgalmazták a diplomát, szerintük a legfontosabb a tanulás. Eddig jól is ment, szerencsére anyagi gondjaink sose voltak, így egyertelmű volt nekik ez a felállás. Csak a legfontosabbakra költök, sose szórram a penzt bulizasra stb... ennek ellenére képtelenek tudomasul venni hogy magánéletem. Ezért nyílván úgy alakult hogy egyre ritkábban szamoltam be róla kikkel hol vagyok.

A legutobbi vita alkalmával világossa valt szamukra hogy kivel megyek randizni es kikészültek, mert szerintük nem hozzám való,és hogy ezt meg fogják akadályozni, mert hogy en az ő kenyerüket eszem.

( a ferfi egyebkent teljesen normalis, dolgozó ember, evek óta ismerik a városból, az a konkret bajuk hogy elvált és gyerekei vannak, ezen kívül fogalmam sincs emberileg mi a bajuk vele)

Főleg hogy randira mentem, ismerkedni, nem pedig házasodni.

Szülők véleményére vagyok kíváncsi akiknek felnőtt gyereke van!

Ez a kontroll ezek szerint így fog maradni?

Eddig úgymond minthagyerek voltam a családban, csináltam akit elvártak, és most úgy tesznek mintha valami szégyenteljes dolgot művelnék.

márc. 15. 19:37
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem koltozz el es fizesd a sajat magad ellatasat, nagyon jo szuleid vannak nem erdemled meg oket.
márc. 15. 20:10
 12/45 anonim ***** válasza:
75%
Nem örülnék ha a lányom egy sokkal idősebb emberrel randizni.
márc. 15. 20:28
 13/45 anonim ***** válasza:
45%
Megint te vagy a kislány akinek apja korabeli pasija van?
márc. 15. 20:45
 14/45 A kérdező kommentje:
Nem apám korabeli egyébként, 23 éves vagyok, nem 16-18 éves.
márc. 15. 21:15
 15/45 A kérdező kommentje:
Az rendben van hogy elmondják a véleményüket, a stílussal és az " azt csinalod amit én mondok" hozzáállással van a problémám. + ismerkedek beszélgetek valakivel, ami nem hiszem hogy első körben bármilyen elköteleződéssel járna.
márc. 15. 21:17
 16/45 anonim ***** válasza:
72%

Az ismerkedés még nem jár elköteleződéssel, de azzal kezdődik.

Kár belefektetni energiát olyanba, aki úgyse jöhet szóba.

Nálam sem csinálnál azt, amit akarnál, és nem azért, mert az én kenyeremet eszed, hanem azért, mert az utolsó pillanatig a legjobb útra próbálnálak terelni, és ez nem az.

márc. 15. 21:22
 17/45 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem meg had döntse már el kivel ismerkedik, felnőtt ember. A pasi nem bűnöző, nem drogos, nem a szexiparban dolgozik, csak egyszerűen elvált. Vaskalapos emberek válaszolnak itt.
márc. 15. 21:53
 18/45 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, én onnan közelíteném meg, hogy mit jelent felnőttnek lenni.

Szerinted az, hogy jogilag felnőtt vagy, tehát felnőttnek lenni egy életkor.

De az élet nem így működik - és hogy te ezt nem látod, máris mutatja, hogy mennyire nem ismered a felnőtt-világot.

A gyakorlatban ui. azt veszik felnőtt-számba (akár a szüleik, akár mások), aki önállóan lakik és eltartja magát. Ezért nem tekintenek a szüleid felnőttnek. Te a szemükben ugyanolyan lázadó kamaszgyerek vagy, mint középiskolás korodban, csak éppenséggel már elmúltál 18 éves.

Az egy ettől független kérdés, hogy ki vannak akadva, hogy ilyen férfival randizol. Őszinte legyek? Én is ki lennék. És nem azért, mert egy 35 éves, elvált, kétgyerekes férfi nem lehet jólelkű ember, szerető szívű férj. Hanem azért, mert képtelen vagy felfogni, hogy neked nem az elvált, gyerekes férfiak között kéne keresgélned, hanem a hozzád hasonló fiatal, egyetemista vagy nemrég végzett, nőtlen, gyermektelen férfiak között.

Ha meg egy jómódú fickó, és az imponál benne, hogy drága helyekre visz vacsorázni, meg drága ajándékokat ad, akkor meg no comment.

márc. 15. 22:01
 19/45 anonim ***** válasza:
16%
Tényleg még biztos soha nem volt olyan, hogy kétgyerekes pasi elválik és utána új családot alapít egy fiatalabb nővel! Én nem ismerek sok embert, de minimum 10 ilyen pár azonnal eszembe jut. A felnottseg meg, a szüleid szégyene, hogy ezt ahhoz kötik, hogy ők saját akaratukból pénzt adnak neked.
márc. 15. 23:00
 20/45 anonim ***** válasza:
86%
Nem vagyok szülő még, de abban biztos vagyok, hogy egy szülő sem örül, ha az egyetemista lány elvált, gyerekes pasival jön össze.
márc. 16. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!