Hogyan dolgozzam fel?
21 éves lány vagyok, 8.5 éve annak, hogy a szüleim elváltak. Apám alkoholista.
Édesanyám a legnagyobb szeretetben nevelt fel, mindent megadott amit csak tudott, amiért örökre hálás leszek neki. Az a 13 év, amit még “házasságban “ töltöttek el (hitel miatt nem tudtak külön válni) nagyon nagy trauma volt számomra. Nem is részletezem, hogy mit értek ezalatt, annyi a lényeg, hogy rettenetesen fájó 13 év volt ez az életemben, ebben az a durva, hogy akkor ezt fel sem fogtam. Azóta lelki sebeim vannak. Fáj, ha látok egy szép családot. Fáj, ha látok a reptéren/vasútállomáson egy apa-fia/lánya boldog találkozást. Eddig csak fájt, de a legutóbbi alkalommal egy apa meg a fia véletlenül összefutottak a buszon, pont álltam előttük. Majd az apa úgy köszönt el fiától, hogy “szeretlek, vigyázz magadra, fiam”, leszállt a buszról és még integetett neki. Ilyet nekem sosem mondott, és sosem fog mondani apám. Itt eltört a mécses, és ott helyben elkezdtem bőgni. Akárhányszor eszembe jut az a párbeszéd, rögtön sírok, teljesen elevenen él bennem. Pszichológussal kellene konzultálnom, tudom pontosan, de ezt jelenleg, és a közeljövőben sem tudnám fizetni. Mivel tudnám ezt a fajta veszteséget picit jobban feldolgozni? Vagy nem lehet, csak szakemberrel?
Nekem még az jutott eszembe most, hogy újra elolvastam ezt a kérdést és a helyzetet, hogy ha nem is tudsz elmenni fizetős pszichológushoz, amit meg is értek. Nincsen ezzel a témával foglalkozó önsegítő könyvek? Olyan sok témájú pszichológiai könyvek vannak, nekem van pár szorongáskezelői és depresszióval foglalkozó. Múltkor voltam könyvesboltban, csak nézelődtem, és találkoztam egy olyan könyvvel, ami a családon belüli veszteségről szólt. A címére nem emlékszem, ne haragudj, mert engem inkább a szorongás téma érdekelt, de szerintem biztos van többféle is. Nem hiszem, hogy nincs ezzel a témával kapcsolatban könyv. ÉS ha azt nézed töredéke az ára, mint a magánpszichológusnak. Szerintem érdemes keresgélni.
Nem a pszichológusok, szakemberek ellen akarlak hangolni. Szerintem is el kellene jutnod, de ha nincs rá jelenleg elegendő keret, szerintem ideiglenesen jó lehet a könyv, valamennyit szerintem segíthet. Aztán ha máshogy nem is, de próbálj előbb utóbb gyűjteni pszichológusra vagy nem tudom, mennyire opció a Tb alapú is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!