Van olyan aki felnőttként se tud erzelmileg leválni a szüleiről? És mindig uralkodni akarnak?
Figyelt kérdés
Nálunk ez abban merül ki fiatal felnőtt (18-20) éves korom óta, hogy az anyagi támogatásuk miatt (pl lakás) elvárják hogy azt csináljak amit ők mondanak. Akár tanulás, akár párkapcsolat terén. Ha pedig elmondom az önálló véleményem, vagy saját magam belátása szerint cselekszem, ami nem azonos az övékével, akkor hálátlan vagyok, stb... azt erzem hogy hiába vagyok felnőtt, saját különálló élettel, úgy gondolják hogy azt kell tennem amit ők jónak gondolnak. Tudom hogy gyerekesen hangzik, de kíváncsi vagyok hogy vannak-e így mások is.ma 15:06
1/3 anonim válasza:
Sajnos rengetegen igy jartak es jarnak. Narcisztikus, kontrollmanias szulokkel szemben nehez hatarokat huzni, egyetlen megoldas a no contact, de annak ara van am! ;-)
2/3 anonim válasza:
Én ezt megoldottam annyival, hogy habár az ő lakásukba lakom, így a no contact nem jöhet szóba, azonban felszínes kapcsolatot tartok fenn velük, nem osztok meg velük sok részletet az életemből, csak olyanokat amikbe tudom hogy nem fognak beleszólni. Szintén mindketten nárcisztikusak és kontrollmániásak (Anyám titokban a Lokátoron is követett mindenhova, volt is nagy cirkusz amikor rájöttem és kikapcsoltam). Ha már nem függsz tőlük anyagilag, akkor a no contact jó megoldás, ha pedig igen (mint én), akkor próbálj meg minél kevesebb dolgot elmondani / ferdíts a tényeken.
3/3 anonim válasza:
Szülőként rendkívül károsnak tartom az ilyen hozzáállást. Csak arra jó, hogy késleltesse a gyerek felnőtté választ, önállóságának kialakulását.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!